Podle Organizace pro výživu a zemědělství OSN (FAO) dosáhla průměrná hodnota indexu cen potravin za poslední rok 164,1 bodů, přitom v roce 2014 byla hodnota indexu 202 bodů. Ceny se snížily již čtvrtý rok po sobě.
Největší propad zaznamenaly mléčné výrobky, jejichž ceny klesly oproti roku 2014 o 28,5 procenta a dosáhly nejnižšího ročního průměru od roku 2009. Pokles je výsledkem pádu cen sušeného mléka. Ceny másla a sýrů přitom zůstaly stejné. Máslo bylo z mléčných výrobků nejžádanější a to zejména na Blízkém východě, v severní Americe a severní Africe, kde poptávka zvýšila jeho cenu jen za prosinec o tři procenta.
Globální ceny cukru minulý rok kolísaly. V první půlce roku cena cukru kvůli nadměrné produkci klesla, avšak později se ceny znovu zvedly kvůli strachu ze snížení produkce největšího světového výrobce - Brazílie. Růst indexu cen rostlinného oleje byl ovlivněn hlavně sójovým olejem, který narazil na snižující se produkci v Jižní Americe.