náhledy
Farmář Pavel Reš pěstuje český česnek. V době sklizně chodí po poli s rotvajlerem a sukovicí, aby mu ho lidé nerozkradli.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Farmář Pavel Reš na svém česnekovém poli v Bratkovicích.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Český česnek na farmě v Bratkovicích. (8. května 2012).
Autor: Petr Topič, MAFRA
Farmář Pavel Reš na poli s českým česnekem.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Aby česnek dobře rostl, měl by být zasazen na hloubku dlaně.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Farmář Pavel Reš na svém poli s českým česnekem.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Při zpracování česneku se ukázalo, že farma potřebuje na jeho čištění storj. Farmář Pavel Reš ho vyrobil se svými kolegy za jeden týden.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Česnek připravený na zpracování do pelet.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Český česnek na farmě v Bratkovicích.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Farmář Pavel Reš prodává český česnek na různých místech. Část putuje do řetězců, část na farmářské trhy, část do malých krámků a část dodává společnosti Česnek od pěstitele, která se specializuje na výkup česneku od českých farmářů.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Filip Janda nakupuje česnek od českých farmářů a prodává ho do dalších obchodů.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Zbytky rostlinné výroby využívá farma na výrobu pelet. Odpad tak jde využít jako palivo, podestýlka či jako krmení pro zvířata. Vojtěškové pelety s česnekem prý dobře odchánějí komáry a mouchy.
Autor: Petr Topič, MAFRA
Farma dokáže česnek uchovat v dobré kvalitě od sklizně v červenci do ledna následujícícho roku. Pak jde ale kvalita česneku rychle dolů a používá na výrobu pelet.
Autor: Petr Topič, MAFRA