Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Chuť baget porotu moc neoslovila

  9:56aktualizováno  9:56
Chcete vědět, jak dopadla v testu vaše oblíbená bageta? Hodnoceno bylo složení, chuť i zdravotní nezávadnost. Víte, co skutečně jíte? Která z baget vyšla z testu nejlépe?

Šunka od kosti v ručně pletené housce
1,9

výrobce: Bagette Dolany
koupeno: automat v redakci MF DNES Praha
teplota: 6,6 °C cena: 28 Kč
složení ****
chuť ****

+ chuťově nejlepší pečivo, dobrá šunka, vhodná skladba
- v jednom vzorku byl kus kosti
! překročeny tolerované hodnoty mikroorganismů (koliformní bakterie, kvasinky, E. coli)

Šunkový sendvič velký
2,4

výrobce: KM-Produkt Chlumec
koupeno: Benzina Střechov
teplota: 9 °C
cena: 30 Kč
složení ***
chuť ****

+ dobrá chuť, šťavnatá, dost náplně
- kombinace čínského zelí se sterilovanou paprikou
! překročeny tolerované hodnoty mikroorganismů (koliformní bakterie a kvasinky)

APETIT Šunkový nářez
2,5

výrobce: Stanislav Holinka Olomouc
koupeno: Aral Herálec
teplota: 9 °C
cena: 30 Kč
složení ***
chuť ****

+ hodně náplně, pestrá, zajímavá chuť
- moc majonézy, nevhodná kombinace sterilované a čerstvé zeleniny s majonézou
! překročeny tolerované hodnoty mikroorganismů (koliformní bakterie a kvasinky)

Bageta s bylinkovým dresinkem
2,5

výrobce: Radek Vavřík, Výrobna lahůdek Znojmo
koupeno: Brno autobusové nádraží Zvonařka
teplota: 7 °C
cena: 29 Kč
složení ****
chuť ***

+ dost zeleniny, chutná, výrazná náplň
- nevhodný obal, nevhodná kombinace šunkového a trvanlivého salámu a majonézy
! překročeny tolerované hodnoty mikroorganismů (koliformní bakterie, kvasinky, E. coli)

BAPA Labužník
3

výrobce: Zdeněk Papáček, Letohrad
koupeno: Benzina Průhonice
teplota: 5 °C
cena: 43 Kč
složení ***
chuť ***

+ působí esteticky, chuť celkem dobrá, vyhovuje hygienickým předpisům
- chuťově nevyvážené, málo zeleniny, pečivo suché

CROCODILLE Eiffel
3,1

výrobce: Crocodille Praha 7
koupeno: Aral Herálec
teplota: 11 °C
cena: 35 Kč
složení ***
chuť ***

+ místo dresinku máslo, dobrá šunka, dobrá kombinace se sýrem, vyhovuje hygienickým předpisům
- žádná zelenina, nevýrazná chuť, málo sýra

VAPO Šunková bageta
3,2

výrobce: Vapo Praha 6 (provozovna Praha 10)
koupeno: Praha Florenc
teplota: 7 °C
cena: 32 Kč
složení ***
chuť ***

+ vyhovuje hygienickým předpisům
- chudá náplň, málo zeleniny a šunky, nevýrazná chuť

DUNDEE Bageta šunková
3,2

výrobce: Jídelní a lůžkové vozy Praha 4
koupeno: Praha hl. nádraží, prodejna PONT
teplota: 5,2 °C
cena: 29 Kč
složení ***
chuť ***


- chudá náplň, rozteklý sýr
! překročeny tolerované hodnoty mikroorganismů (koliformní bakterie a kvasinky)

DELI Šunkový speciál
3,2

výrobce: Crocodille Praha 7
koupeno: Aral Herálec
teplota: 8,8 °C
cena: 28 Kč
složení ***
chuť ***

+ dobrý dresink, hodně šunky i salátu
- nevhodná kombinace šunky a trvanlivého salámu, nasáklá dresinkem, málo zeleniny
! ZDRAVOTNĚ ZÁVADNÁ Překročeny nejvyšší mezní hodnoty (koliformní bakterie) a tolerované hodnoty mikroorganismů (kvasinky).

MADE Šunková bageta
3,3

výrobce: MADE 2, Praha 9
koupeno: Shell Service Měřín
teplota: 5,5 °C
cena: 27 Kč
složení ***
chuť ***

+ vyhovuje hygienickým předpisům
- žádná zelenina, nevhodné použití dresinku rozmočená žemle

Bageta šunková
3,4

výrobce: Gastroservis Hlavní nádraží
koupeno: Praha Hlavní nádraží
teplota: 8 °C
cena: 28 Kč
složení **
chuť ***

+ na pohled lákavá, dobré pečivo
- salát zvadlý, nevhodný obal, chudší náplň
! ZDRAVOTNĚ ZÁVADNÁ Překročeny nejvyšší mezní hodnoty (koliformní bakterie) a tolerované hodnoty mikroorganismů (kvasinky).

BARUNKA Šunková bageta
3,6

výrobce: Barunka Deli, Blansko (provozovna Palackého Brno)
koupeno: Brno Hlavní nádraží
teplota: 3 °C
cena: 33 Kč
složení **
chuť **

+ vyhovuje hygienickým předpisům
- nevhodný obal, nevypečené pečivo, zvadlá zelenina, hodně majonézy, méně ostatní náplně

BAGOU Šunková mix
3,7

výrobce: Bagou Malíkovice
koupeno: Praha Florenc
teplota: 8 °C
cena: 35 Kč
složení **
chuť **

- nižší hmotnost, gumová houska, nevyvážená
chuť, chudá náplň
! ZDRAVOTNĚ ZÁVADNÁ Překročeny nejvyšší mezní hodnoty (koliformní bakterie) a tolerované hodnoty mikroorganismů (kvasinky a E. coli)

Moravská bageta
4

výrobce: Mac Lucullus (místo neuvedeno)
koupeno: Brno autobusové nádraží Zvonařka
teplota: 15 °C
cena: 25 Kč
složení **
chuť **

+ vyšší hmotnost, dobré pečivo
- nevhodný obal, špatné složení, suché, nevýrazná chuť
! ZDRAVOTNĚ ZÁVADNÁ Překročeny nejvyšší mezní hodnoty (koliformní bakterie) a tolerované hodnoty mikroorganismů (kvasinky).

Bagety hodnotili

Jiří Drobný, vedoucí oddělení mikrobiologie, Ústav pro vyšetřování potravin Praha
Josef Duben, tiskový mluvčí, Státní veterinární správa Praha
Vít Grec, manažer jakosti, Mc Donald's
Stanislava Herčíková, zástupce vedoucího laboratoře hygieny potravin, Státní veterinární ústav Praha
Patricia Jakešová, manažerka provozu a nákupu, Paneria
Anna Kučerová, redaktorka gastronomie, časopis Vlasta
Jaroslav Palásek, Státní zemědělská a potravinářská inspekce Brno
Radek Pálka, šéfkuchař, hotel Paříž Praha
Zdeňka Panovská, vedoucí senzorické laboratoře VŠCHT Praha
Jan Rosmus, vedoucí oddělení chemie, Státní veterinární ústav Praha

Poznámka: Bagety jsou seřazeny podle výsledků chuťové zkoušky, číslo vedle názvu značí celkovou známku z hodnocení chuti a skladby (1 nejlepší, 5 nejhorší). Uvedená teplota byla měřena okamžitě po nákupu. Stupnice hodnocení: ***** velmi dobrá (1), ****dobrá (2), *** průměrná (3), ** vyhovující (4), * nevyhovující (5). Výsledky se vztahují pouze k hodnoceným vzorkům.


Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Káva Starbucks s plátkem hovězího masa Jerky.
Starbucks v USA začal nabízet kávu s hovězím masem

Kavárenská síť Starbucks testuje na pobočce v americkém Seattlu novinku. V pondělí začala nabízet vskutku nezvyklý nápoj - ledovou kávu s plátkem sušeného...  celý článek

Brigádnice Eva Pláničková sklízí první dozrávající jahody na plzeňské plamntáži u Kalikovského mlýna
Tristní bilance prodejců jahod na severu Moravy: dva ze tří porušili zákon

Většina obchodníků prodávajících v Moravskoslezském a Olomouckém kraji jahody, jejichž stánky zkontrolovala Česká obchodní inspekce (ČOI), porušila zákon o...  celý článek

Pečený candát se zelím a bramborem je oblíbený hlavně v Alsasku, u nás ho...
Test restaurací u památek: Kuchyně nemyslí na děti, Krumlov je předražený

MF DNES otestovala restaurace u dvanácti nejnavštěvovanějších památek Česka. Polovina jich dopadla velmi dobře, ale našli jsme i doslova nechutná jídla. Kromě...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.