Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Co říkají posuzovanému pečivu odborníci

  10:00aktualizováno  10:00
Osmadvacet vzorků cukroví ohodnotila desetičlenná komise. Co si o něm myslí? Jsou to kvalitní výrobky, které uspokojí i náročného zákazníka?
Zdenka Panovská
vedoucí senzorické laboratoře Vysoké školy chemicko-technologické Praha - metodické vedení testu

Někteří výrobci si dávají na vzhledu cukroví záležet, jiní to velmi odbývají. Přitom u tohoto typu pečiva je zrak velmi důležitý.

Pavla Babušíková
šéfcukrářka hotelu Boby Brno, členka Společenstva cukrářů ČR

Producenti šetří na surovinách. Vanilkové rohlíčky jsou bez ořechů, místo náplní a koření tvoří cukroví spíše jednotvárné těsto.

Pavlína Berzsiová
cukrářka, viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR

Kvalita cukroví je stále stejná. Největším prohřeškem je příliš mnoho těsta na úkor náplní. Navíc se neobjevuje nic nového - ani tvary, ani chutě.

Věra Conková
pedagožka SOU společného stravování U Krbu v Praze 10

Lituji zákazníky, kteří jsou odkázání na vánoční pečivo z obchodů a musí je koupit. Testované cukroví bylo tvrdé, mělo silné korpusy a minimálně náplně.

Karel Hamr
inspektor Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Praze

Ačkoli několik vzorků bylo poměrně chuťově zdařilých, na druhou stranu bylo možné v jiných případech v cukroví cítit zcela cizí příchutě, které tam nepatří.

Pavel Kohout
cukrář, Italská cukrárna v Benešově

Maximálně třetina vzorků byla alespoň trošku ucházející. Především bych jim vytkl nekvalitní úpravu a špatnou chuť. Těsta byla víceméně jednotvárná.

Tomáš Krofta
šéfcukrář Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě Praha

Kvalita cukroví se nelepší. Použité suroviny jsou hodně laciné. Například poleva byla udělána z velmi levné čokolády, která přebila všechny ostatní chutě a zakryla řadu nedostatků.

Eva Nováková
firma ENZYMA, dodavatel přípravků pro pekárny a cukrárny

Můj dojem z předvedených vzorků byl smutný. Celý problém však je v ceně. Za nízkou finální cenu nelze produkovat kvalitní zboží.

Jan Rezek
vedoucí Gastronomického střediska Vysoké školy hotelové v Praze 8

Cukroví je sice strojově dobře udělané, ale chybí mu domácí péče. Bohužel je stejné jako v předchozích letech.

Tadeáš Žeromský
cukrář

Posuzované pečivo mělo celou řadu nedostatků. Téměř se zdá, že se výrobci snaží dělat výhradně na kvantitu, a nikoli na kvalitu.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

(Ilustrační snímek)
Češi nakupují na webu jako diví, za šest měsíců utratili 46 miliard

Internetoví prodejci letos předpokládají, že jejich obrat poprvé překročí magickou stomiliardovou hranici. Výsledky za první pololetí ukazují, že k tomuto cíli...  celý článek

Brigádnice Eva Pláničková sklízí první dozrávající jahody na plzeňské plamntáži u Kalikovského mlýna
Tristní bilance prodejců jahod na severu Moravy: dva ze tří porušili zákon

Většina obchodníků prodávajících v Moravskoslezském a Olomouckém kraji jahody, jejichž stánky zkontrolovala Česká obchodní inspekce (ČOI), porušila zákon o...  celý článek

Pražští celníci zajistili tisíce párů padělané obuvi.
Celníci u Sapy zabavili přes dva tisíce párů padělaných bot za 7,5 milionu

Celníci zabavili u pražské tržnice Sapa více než dva tisíce párů padělků sportovní obuvi. Sklad v bývalé betonárně Zapa byl plný kartonových krabice s obuví...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.