vedoucí senzorické laboratoře Vysoké školy chemicko-technologické Praha - metodické vedení testu
Někteří výrobci si dávají na vzhledu cukroví záležet, jiní to velmi odbývají. Přitom u tohoto typu pečiva je zrak velmi důležitý.
Pavla Babušíková
šéfcukrářka hotelu Boby Brno, členka Společenstva cukrářů ČR
Producenti šetří na surovinách. Vanilkové rohlíčky jsou bez ořechů, místo náplní a koření tvoří cukroví spíše jednotvárné těsto.
Pavlína Berzsiová
cukrářka, viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Kvalita cukroví je stále stejná. Největším prohřeškem je příliš mnoho těsta na úkor náplní. Navíc se neobjevuje nic nového - ani tvary, ani chutě.
Věra Conková
pedagožka SOU společného stravování U Krbu v Praze 10
Lituji zákazníky, kteří jsou odkázání na vánoční pečivo z obchodů a musí je koupit. Testované cukroví bylo tvrdé, mělo silné korpusy a minimálně náplně.
Karel Hamr
inspektor Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Praze
Ačkoli několik vzorků bylo poměrně chuťově zdařilých, na druhou stranu bylo možné v jiných případech v cukroví cítit zcela cizí příchutě, které tam nepatří.
Pavel Kohout
cukrář, Italská cukrárna v Benešově
Maximálně třetina vzorků byla alespoň trošku ucházející. Především bych jim vytkl nekvalitní úpravu a špatnou chuť. Těsta byla víceméně jednotvárná.
Tomáš Krofta
šéfcukrář Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě Praha
Kvalita cukroví se nelepší. Použité suroviny jsou hodně laciné. Například poleva byla udělána z velmi levné čokolády, která přebila všechny ostatní chutě a zakryla řadu nedostatků.
Eva Nováková
firma ENZYMA, dodavatel přípravků pro pekárny a cukrárny
Můj dojem z předvedených vzorků byl smutný. Celý problém však je v ceně. Za nízkou finální cenu nelze produkovat kvalitní zboží.
Jan Rezek
vedoucí Gastronomického střediska Vysoké školy hotelové v Praze 8
Cukroví je sice strojově dobře udělané, ale chybí mu domácí péče. Bohužel je stejné jako v předchozích letech.
Tadeáš Žeromský
cukrář
Posuzované pečivo mělo celou řadu nedostatků. Téměř se zdá, že se výrobci snaží dělat výhradně na kvantitu, a nikoli na kvalitu.