Tomáš Beseda, spolumajitel Národní banky vín v Praze: Trh už vzdělává zhruba čtvrtinu zákazníků, kteří žádají kvalitu. Zbytek se ještě nechává opíjet rohlíkem, a pokud lahev nebouchá a víno z ní nevystříkne, cítí se ošizeni. Ceny sektů vyráběných klasickou metodou jsou nižší než v zahraničí, naopak ceny sektů vyráběných v tancích jsou vysoké.
Karel Havlíček, someliér: Kvalita klasických sektů stoupá úměrně s tím, jak klesá zájem o vína perlivá neboli "šumáky" či "syčáky", tedy vína sycená kysličníkem uhličitým. Ceny zhruba odpovídají.
Miloš Michlovský, soukromý vinař, Vinselekt Perná: Sekty brut se lepší, u těch nejlepších už cena kopíruje jejich kvalitu.
Milan Šamánek, vědecký pracovník Kardiocentra Fakultní nemocnice Motol v Praze: Obchod kvalitu do jisté míry kultivuje, takže lze sehnat už zajímavé sekty. Jejich ceny ovšem kvalitě ještě neodpovídají.
Helena Valentová, vedoucí senzorické laboratoře VŠCHT: Kvalita mírně stoupá, ceny jí však neodpovídají.