Diskuze

Laciná šunka je malý zázrak chemie

Mezi lidmi se mluví o tom, že masokombináty mají dvoje receptury, jednu pro normální obchody a druhou pro hypermarkety. "Trvejme na tom, že na každém výrobku musí být jméno výrobce a ne jen jakési CZ 123 a název hypermarketu," říká Ladislav Steinhauser, předseda Českého svazu zpracovatelů masa a viceprezident Potravinářské komory ČR, který se snaží prosadit přísnější předpisy pro masné výrobky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

postrach

25. 3. 2003 14:35
dotaz
když pan Steinhauser propaguje kvalitní výrobky, proč tedy (alespoň v Brně na České ulici) prodává tak děsivý "Lovecký salám" konzistence Gothaje?
0 0
možnosti

standa

20. 3. 2003 11:28
Složení masných výrobků:
Náhodně jsem našel veřejně vystavenou oficiální deklaraci složení masných výrobků jednoho našeho velkého výrobce. Zajímavý je údaj o obsahu čistých svalových bílkovin, rozuměj masa. Můžete se podívat z čeho se obecně dělají. Jsou ale uvedeny jen ty nejdražší výrobky. Uvedené složení je podle mne shodné takřka u všech výrobců. Můžete se podívat na: http://www.prochazka.cz/Hlavni_deklarace0401.htm
0 0
možnosti