Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Na jednom oleji nefritujte donekonečna, říká odbornice na tuky

Fritování žádným zázrakem ve stravování není. Hned po grilování je to nejrizikovější způsob, jak si připravit něco k jídlu. Přesto jsou smažená jídla tím nejoblíbenějším, čím lidé zahánějí hlad. "Ve studentských menzách jsme prováděli výzkum a zjistili jsme, že smažené a pečené pokrmy jdou nejvíce na odbyt," říká Jana Dostálová z Ústavu chemie a analýzy potravin Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. "Ale konzumací fritovaných potravin se zvyšuje příjem tuku, kterého už tak přijímáme víc, než doporučují lékaři."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

radka

Opakovane rozpalovany olej je nezdravy
Nekde jsem cetla, ze olej se nema opakovane ohrivat. Neumim si predstavit, ze bych ho mela propalovat desetkrat. A to si beru specialni fritovaci. Po pouziti je jiz nacichly pouzitym jidlem a i po procedeni lehce zakaleny od odrobinek nebo mouky. Takovy olej lze pouzit maximalne na panvicku na opeceni topinky. Myslim si, ze fritovani je zdravejsi nez dlouhe vysmazovani v panvicce, ale jenom na cerstvem kvalitnim oleji a pri takove teplote aby potravina nenasavala zbytecne moc oleje. Vlastne by se nemel olej temer vubec spotrebovat a kobliha by mela zustat sucha a krupava.
0/0
27.3.2003 14:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.