Vyrobce zmrzliny
Vazeni pratele,
zajimalo by me, kdo z vas vi, co je to prava vanilkova zmrzlina? Pravdepodobne vychazite z podobneho nesmyslu jako pani redaktorka. Kosovy tuk se pouziva skutecne kvuli jeho cene, ale tez trvanlivosti. Smetana v tekutem stavu se da dost tezko pouzivat, protoze jde-li o prumyslovou zmrzlinu musi splnovat mnoho hygienickych predpisu. Smetanova prichut se dosahuje procentuelne, ale hlavne chutove pridavkem klasickeho masla (pro ony hygienicke duvody, kupovaneho hlavne ve zmazenem stavu). Hladkost a idealni chut se dosahuje jednak homohenizaci tekute zmrzliny a jednak vyvazenou chuti ingredienci. Ona zminovana a zostuzovana voda, je tekutinou, bez ktere to opet nejde. Mleko se totiz opet z hygienickych duvodu, pouziva v susenem stavu.
Clanek poskodil vsechny ceske vyrobce, kteri vedi, ze vyrabet z tekute smetany a mleka proste v dnesni dobe nejde. Pouzitim suseneho mleka, masla a podilu rostlinneho tuku se dosahuje totiz dosahuje stejne chuti a vyhovi se zaroven hygienickym predpisum EU.
Pani redaktorka se ohani odbornou komisi na VSCHT, ktera ma ty prave znalosti, co se tyce vanilkove zmrzliny. Jsme vyrobci vanilkove zmrzliny a onu spolecnost, ktera provadi odborna skoleni, bychom si radi najmuli. Na svete totiz existuje pres 180 druhu vanilkove zmrzliny, kazda zeme je zvykla na jinou specifickou chut. Napriklad Cesi byli od dob minuleho rezimu zvykli na umelou prichut aro vanilinu.
Omlouvam se, ze nepouziju sve jmeno k podepsani. Cinim tak,protoze pripravujeme podani zaloby, pro nektere nesmysly ktere poskodily nase dobre jmeno vyrobce zmrzliny.
P.S. Jediny, kdo z clanku vytezil, neni zakaznik, ale firma Nowaco. Jedina prava vanilkova zmrzlina podle pani redaktorky :)