Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

České vepřové uspělo v celoevropském testu

Mezinárodní test, který měl prokázat, zda jsou v mase zbytky antibiotik, zkoumal 1500 kotlet z celé Evropy. Sto z nich pocházelo z Česka. Ani jedna neobsahovala zakázané nitrofurany. Vepřového se tedy netřeba obávat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Hm

:)
Neni nad to dat si poradnej flak masa a je mi jedno, jetli to je z vepre, kravy, kruty nebo kurete. Jo mimochodem tlustej z toho nejsem, mam docela slusny svalnaty a beztucny telo, to je na okraj pro ty vegetariany ospravedlnujici svoji uchylku teoriema o obezite z masicka.
0/0
31.8.2003 23:07

Houba z Prahy

MASO
Žral jsem vepřový, žeru vepřový a budu žrát vepřový, teda jestli na to budu mít. Jinak bych žral pořád hovězí. Na kuřecí kašlu, protože není tak masitý. Kdybych žral trávu, tak bych umřel. Takhle taky umřu, ale alespoň se pořádně nažeru. Proč bych se měl šetřit a upírat si dobroty, když je to stejně jedno. Člověk si má užít, jak to nejvíce jde a taková grilovaná krkovička s pikantntní grilovací omáčkou je rozhodně lepší než pampeliška pokapaná olivovým olejem. To mi věřte ! Hezkou dobrou noc ! A já si jdu dát trochu té vepřové rolky, co mi zbyla od oběda. ...
0/0
30.8.2003 22:39

ouse

Re:
Tak to potom dobrou chuť... P.S. Někdy do budoucna bych doporučil poznávací zájezd do nějakého prima velkochovu, pokračovat na jatka a do kafilerky. Nic zvláštního - jen se mrknout, kudy a jak se vlastně ta prima kotletka dostane až do regálu suprouše za rohem...
0/0
31.8.2003 0:56

Houba z Prahy

Re: To OUSE
Jasně. Z kafilerky snad kotletu nedostanu (doufám), stačí si udělat čínskou polívku a hned vím, jak to tam "voní". Máš asi pravdu, že různý suprouše maj' svý dodavatele a ti hledají  způsoby, jak prorazit na suproušův regál - a to určitě není jen o kvalitě suroviny. Na druhou stranu je možný i za levný peníz pořídit kvalitní maso, třeba u řezníka, mající svůj chov a současně svůj obchod. V hypersuprouších nevím jak to chodí, ale myslím si, že dodavatelé by si něco obzvláště ošklivého, už jen proto, že se na regál dostali, nedovolili.
A ten "poznávací zájezd" bych vážně někdy rád absolvoval. Nevím, jak to tam chodí. Proto, abych věděl, co vlastně žeru......  
P.S. Vegouš se ze mne nikdy nestane, protože alespoň jednou denně potřebuji "kus mrtvoly" . Ahooooj.
0/0
31.8.2003 22:23

Datena

Re: Maso/Houba
Muzete mi poslat predpis na dobrou veprovou roladu?
Vidim tady labuznika a  potesilo by mne to , moc.
 
0/0
31.8.2003 14:10

Jirka

Re:
Přidávám se k žádosti.
0/0
31.8.2003 20:53

Houba z Prahy

Re: MASO
Doufám, že důvěru ve mě vloženou nezklamete a tak jsem zapátral v paměti, cože jsem toho dne pojídal....
Koupím si v nejbližším superhyper...- to ne, preferuju obchodníky, u kterých vím, odkud maso je, ale není-li zbytí.....
Takže vezmu VEPŘOVOU kýtu, protože u nás doma žena nemá ráda "to bílý", udělám plátky a rozklepu je, aby byly co nejtenčí, osolím a opepřím. Ideální je to rozklepat do čtverce. Pak na to dám cokoliv. Tehdy jsem tam dal plátek Eidamu, na to plátek šunky a kousky anglické slaniny. Můžete si tam dát třeba pokrájené žampiony, které předtím orestujete na cibulce nebo směs na kostičky pokrájeného VEPŘOVÉHO uzeného s vejci - to záleží na Vás (teď mne napdá, že by nebyl špatný uzený jazyk). Zabalte to do rolky a zajistěte párátky. Připravte si pařížské těstíčko, do kterého přidejte trochu na jemno strouhaného sýra a rolky v něm obalte. Těstíčko: Na čtyři rolky postačí tři vejce, tři lžíce hladké mouky, sůl a 10dkg strouhaného eidamu. Přidáte-li trochu piva bude to lepší -zbytek v průběhu vaření vypijte. Obalené rolky vložte na pánev do vyhřáté vyšší vrstvy oleje. Na 3/4 ohně osmažte, až bude těstíčko růžovohnědé - nezapoměňte  otáčet. Pak to vyjměte ven, osušte papírovou utěrkou a vložte do pekáčku. Na každou rolku dejte trochu másla a vražte do trouby cca 225 st.C. dopéci (tak 20 minut). Občas se na to podívejte, otočte to a tak.  Je to výborné s bramborami nebo kaší. Máslo a výpek z pekáčku použijte k polití přílohy.
No a když to nesníte hned, tak až to vystydne v lednici, nakrájejte to na plátky a můžete to jíst s chlebem, křenem a hořčicí. Jo a nezapomeňte na kyselé okurky !
A udělat nadívaný bůček ? To je legrace, jen ho naplníte čím chcete (třeba směsí syrových vajec rozmýchaných se šunkou, uzeným a hráškem) a dáte to do trouby (jenom nezapomeňte vršek naříznout a vetřít sůl a nějaké bylinky. Ideální je pod to dát trochu balsamicového octa - zvýrazní chuť a h
0/0
31.8.2003 21:54

Datena

Re: Houba z Prahy
Ten recept vypada senzacne, dekuji za oba!
Dekuji MOCKRAT!
0/0
1.9.2003 14:46

Houba z Prahy

Re:
Rád jsem přispěl ! Dobrou chuť !  Ahooj !
P.S. Dneska jsem zkusil udělat vobyčejnej šnycl, ale rozkilepal jsem to moc do tenka (jako v závodce) a tak jsem tam vrazil šunkáč a trochu Nivy, přeložil na půl, zklepnul a obalil v trojobalu. Dál jsem to dělal jako vobyčejnej řízek. Fakt dobrý a jednoduchý. (pro sebe jsem tam nacpal ješte dva rozetřený stroužky česneku a kejtu jsem řádně popepřil ).
0/0
6.9.2003 21:29

fut jen to maso

spekouni
furt zerete jen to veprove spekouni, umrtnost na kardio-vask. nemoci a rakovinu tlusteho streva mame pak nejvyssi na svete, MELI BY JSTE STE ZAMYSLET A ZRAT ZDRAVEJI
0/0
30.8.2003 17:15

noname

Re:
Nic proti zelenine, me je docela jedno, jestli jim zeleninu nebo maso. Idealni je, kdyz se to vhodne nakombinuje dohromady.
Ale i zelenina muze byt nezdrava, zalezi na zpusobu pestovani, pouzivani hnojiv a dalsich chemickych prostredku.
O spouste potravin se postupne objevil nazor, ze je ta ktera potravina strasne skodliva a za nejakou dobu se zase zacalo tvrdit, ze je to jedna z nejzdravejsich veci, co muzeme jist.
Kdybych mel jist jen to co neni vubec skodlivy, tak asi brzo umru hlady.Veci , ktery jeste nebyly nikdy oznaceny jako skodlivy nejspis stejne postupne prijdou na radu,.
0/0
30.8.2003 22:31

eddy

Re: zelenina
Zelenina neni spatna, zvlaste kdyz je prefiltrovana pres prace
0/0
31.8.2003 15:17

Houba z Prahy

Re: fut jen to maso
Na kardiovask kašlu. Důležitý je si život maximálně užít a ne žrát nějaký pampelišky. Vo tom ten život není ! Odjakživa lidi žrali maso, tak proč by měli najednou přestat ? Dyť žrádlo je na světě, kromě sexu, to nejlepší, tak proč se omezovat ?  Co je blbý, jsou drogy, ale to je vo něčem jinym. I když žrádlo je vlastně taky droga. No nic, asi si šlehnu trochu vepřovýho. Zdar, Ty kytkožroute  přeje "špekoun" Houba
0/0
31.8.2003 22:37

Simona

Humus!!
Raději měli testovat levnou uzeninu, kterou nám nabízejí supermarkety, která je vyrobená ze směsi rozdrcených kostí šlach a kloubů.
0/0
30.8.2003 13:51

Dodo

Re:
Poslyš ty se asi nedíváš na televizi jinak by si věděla,že nedávno dělali testy právě na uzeniny a to na špekáčky a nejlépe dopadli špekáčky ze supermarketu Globus ty nejsou,že žádných šlach a kostí jak píšeš.
0/0
30.8.2003 14:12

Duke Nukem

Re:
Ano Globus zašel ve vývoji už tak daleko, že si špekáčky nechává dělat z mouky a sójového masa. BTW: soja je běžně geneticky modifikovaná.
0/0
30.8.2003 15:40

no_nick

Re:
Ano do uzenin se přidáví  i soja,ale proč?Aby se uzenina nerozpadávala.Dřív se přidávalo hovězí,ale ze strachu z BSE se musela vyvinout nová technologie a proto se do uzenin přidává soja jako pojivo.
0/0
30.8.2003 18:18

ludan

kazde maso
je skodlive, pokud se podava ve vetsim mnozstvi, pokud neni pro male a rostouci deti. ty z nej cerpaji ziviny potrebne pro rust. po skonceni vyvoje neni nutno maso konzumovat, max 100 g tydne. o skodlivinach pri krmeni, uzeni masa, vyrobe ani nemluvim, je tam toho podstatne vic nez ve vlastnim mase. takze zeleninnuuuuu kazdy den a budeme  fit  !!!!
0/0
30.8.2003 11:10

lap

Re:
......ano, ale kdo ti to prozradil?
S tou zeleninou bych brzdil, zdá se, žě í začínáš koktat.
Nevíš, proč vyhynuli mamuti a ne lovci mamutů?
 
0/0
30.8.2003 11:44

Jan

Vepřové je škodlivé samo o sobě
Protože jeho konzumace jakožto tučného červeného masa je příčinou obezity, rakoviny, kardiovaskulárních chorob a rychlého stárnutí vůbec. Tento článek je dle mého snahou  zemědělské lobby, která s hrůzou vidí, že se lidí stále víc zajímají a starají o své zdraví a spotřeba vepřového a červeného masa stáleklesá. Krom toho nevěřim, že ty testy něco dokazují. Antibiotika přidávaná zvířatům do stravy je známá praxe. Kdo vybíral  těch sto kotlet? Jistě to byl náhodný výběr, že...
0/0
30.8.2003 10:47

RaPl

Re:
Nevím proč zapřísáhlý vegetarián čte články o masu. Že by nám chtěl sdělit nějaké moudro???
A kuda vy idiotě?
0/0
30.8.2003 14:46

pche

Re:
chcipni. nasrat ti na hrob, zadny kytky!
0/0
30.8.2003 16:57

p

Re:
all your base are belong to us!
0/0
31.8.2003 6:37

marte

Zdraví škodlivá je
hana Večerková...
0/0
30.8.2003 9:55

CUNAS

Diky
jimavy, ze k odbornym clankum se lidi nevyjadrujou.Ale ke kravinam, kterejm kazdej blb "rozumi",  taky kazdej blb tu potrebu vyjadrit se citi.A ze to obcas stoji za to!Me jako studenta mediciny na prazdninove praci v USA tesi, ze i na serveru pro obycejne lidi se da najit clanek o vede a jeste k tomu tak hezky napsany.Diky!
0/0
30.8.2003 9:37

Houba z Prahy

Re: Diky (CUNAS 30.08.2003 9:37)
Vis, jak chutnalo vepro - knedlo - zelo nasim znamejm z USA, ktery byli tady pred tejdnem ? Moc ! A chteli jeste vic, ale s sebou jsem jim to radeji nebalil, protoze by to asi na hranicich neproslo.... Taky rikali, ze jsou poprvy v Evrope a ze se jim to tady moc libi. Neni divu, kdyz neznaj co je skvele. Taky jsem zkoumal, estli nechtej hambouse nebo neco podobnyho, ale oni rekli, ze toho maj doma plny zuby..... Tak jak to vlastne je ?  Ma bejt clovek prizpusobenej spolecnosti nebo si ji ma prizpusobit sobe ? Tomu fakt nerozumim. Ale souhlasim, ze by diskuze meli byt vedeny nad temi spravnymi odbornymi clanky. Ale tohle je lehci.
 
0/0
31.8.2003 22:54







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.