Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Třetina lahůdek nepatří na pult

Šestnáct procent ZDRAVOTNĚ ZÁVADNÝCH, 20 procent mikrobiologicky nevyhovujících. Takové jsou výsledky testu 51 obchodů s lahůdkami a 85 rizikových potravin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Cocrouš

Jak to asi bude...
Se zájmem jsem si přečetl zdejší články a příspěvky týkající se ceny a kvality výrobků(v tomto případě lahůdek).Dvě věci za prvé je to celý o švejkovství a to se děje kdekoli i ten zákazník je Švejk a velmi rád si něco vymyslí stejně jako ten kdo tam pracuje.Konec konců jsou to především a hlavně potravinové řetězce kdo tlačí cenu výrobců dolu a díky si většina z Vás může dát daleko víc do nosu než kdyby ta cena byla reálnější a mohla především českým zemědělcům víc vydělat.Neboť oni jsou na řetězcích celkem dost závislý.A za další,kdyby tam zaměstnance našulili na penězích(8-9000 hrubého na měsíc-i ze svátkama apod.což je v západní Evropě taky nepatřičný)tak tam bude pracovat daleko větší personální kvalita a né starý baby,Ukrajinci,brigádníci,lidi nedoučený a Slováci i to je realita těhle pakáren.Ale ruku na srdce až budoou Vánoce tak tam všichni pomažete,jen aby jste toho nakoupili co nejvíc,nejlevněji a hlavně aby ta pokladní co nejvíc makala,protože Va zrovna spěcháte.Výsledkem bude,že se pak všichni pěkně nažerete,dostane z toho akorát rakovinu a bůhvíco.A pánové z těch firem(většinou ze zahraničí) si namastěj kapsy,jak jim ten obrat zase povyrostl.Kvalita nekvalita
0/0
7.12.2003 16:16

Karel

ČZPI je úplně zbytečná.
Pravda je podstatně horší než se píše v článku.Všechno je to jenom o KORUPCI.ČZPI kontroluje tím způsobem, že přijde do výrobny lahůdek,chvíli tam čumí, pak se nažerou, napíšou zápis s drobnými závadami,protože bez závad to prý nejde napsat,schrábnou nějaký suvenýr a rok o nich neslyšíte.ANO-chodí na kontrolu jednou za rok!Sami od sebe nechodí,jenom na udání,takže kdyby se tam mlely krysy, tak to nikomu nevadí.Nejhorší lahůdky se prodávají v supermarketech.Výrobce, aby mohl přistoupit na podmínky řetezců(zalistovací poplatky,nařízená cena,odvoz neprodaného zboží atd.)tak to vyrábějí z těch největších sr.....Kupujte si lahůdky v malých obchodech od kvalitních výrobců.
0/0
6.12.2003 15:36

Tadeáška

co takhle zeleninku
Někdy je to fakt nechutný, neni nad nákup v malým vychytaným řeznictví .... A těhule ať to nežerou a nebudou se bát o salmonelu a debilní děti ... taky sem se neládovala chlebíčkama i když 9 měsíců je dlouhá doba.
0/0
23.10.2003 10:57

Roman

Stansartka
Opet korupce a zase korupce. Zajimalo by me jestli se z toho CZ nekdy vyhrabe nebo tam budou furt ti samy ....ve. Jsem ted ve statech a co se tyce potravin atd. jedina znamka 1. Tak to vypada na potravinovou revoluci nebo nakopad do..... hygieniky a uvalit ne na PETILETKU v bufetu na souostrovi GULAG.
0/0
19.10.2003 20:12

manul

hygiena v reálu
Zkuste někdy upozornit prodejce na prošlé zboží nebo zkažené potraviny,které si přineste domů v takovém obalu,že nepoznáte jestli už to bylo,když jste si to koupili.Tak Vám řekne,že se Vám to zkazilo doma nevhodným skladováním a nějaká záruční lhůta na potraviny je Vám taky na nic.O hygieně zázemí některých ,,lepších"restaurací by se taky dalo vyprávět.To Vás potom přejde chuť je navštěvovat.
0/0
30.9.2003 10:03

jirka kokos

Všichni si opatříme průkaz hygienika a bude pořádek
0/0
21.9.2003 19:11

Jarda

Realita
Delam v jednom provozu site Tesco. Jak se delaji hygienicke kontroly znam na vlastni kuzi.
 
Prima cesta od dveri marketu do koncelare vedouciho je jasna. To je take jedine co z vyrobny vidi. Po pul hodince jdou domu s naducanou kapsou (vetsinou 2000Kc na osobu) a darkovym kosem (tak za 1500Kc). Tim je hygiena stvrzena a podepsana. Vse je v poradku a prasarny ala stary salat do noveho, smradlave salamy do sekane, atd., se deji v klidu dale.
0/0
21.9.2003 16:41

svobodny obcan

Re:
Dokud budou nekteri lidi prasata, budou delat prasarny.
0/0
21.9.2003 21:03

kveta

Re: souhlas
Kamarádka dělala v Carrefouru a říkala, že po tom co tam dělala už zásadně nëkupuje uzená kolena, protože byla svědkem, jak se tato stará kolena natírají olejem, aby byla pro zákazníky lákáva k nákupu.
0/0
10.10.2003 12:07

Kaja

Cemu se divite
Zatimco na zapade (a bohuzel drive za komunistu) se davali flastry jak prase, dneska se laskave UPOZORNI na nedostatky. Vice se nic nedeje.
0/0
21.9.2003 12:28

plech.

jinde si to nedovoli
nevidel sem ze by si to dovolili prodejci v jinych zemich.asi maji strach z pokut, postihu a nebo jinych sankci! Nebo ze zakazniku!, kteri je budou zalovat , a vedi ze ty penize dostanou za to ze koupili spatne zbozi. Mozna to je to, proc Ceska republika nema takove zakony!!!!!!!!!!!          plech, Kanada
0/0
21.9.2003 6:19

Hm

:)
Dostal jsem chut na nejaky dbry chlebicky :)
0/0
20.9.2003 11:01

Katka

Re: :)
Co takhle výborný koláčky:))
0/0
23.9.2003 12:08

Honza

Klimatizace
V lětě jsem byl v největších vedrech nakupovat v hypermarketu v Česlicích. Překvapilo mě, že je uvnitř skoro stejná teplota jako venku a žádná klimatizace. Nechápu, jak může dnes někdo povolit stavbu hypermarketu bez klimatizace. V tisku jsem se pak dočetl, že pracovnice hypermarketu v Česlicích museli několikrát denně vyměňovat zkažený salát u samoobslužného baru ("dobrou chut !"). Co čokolády a další nedostatečně chlazené zboží. O pracovních podmínkách ani nemluvě... V USA jsem neviděl, že by byl jediný supermarket bez dostatečně účinné klimatizace... Není mi jasné, za co dostávají peníze hygienici - viz. např. nedávný případ s 10.000 polomrtvými kuřaty u jednoho soukromníka. Ono je asi jednodušší buzerovat majitele restaurací, že nemají baterii na vodu na fotobuňku (v EU nikdo nepožaduje) než dát 5.000.000,- Kč pokutu a zavřít hypermarket do doby, než majitel zjedná nápravu.
0/0
20.9.2003 10:13

:)

co chcete ?
většina malých obchodů živoří na okraji propasti krachu (díky tzv. prodejním řetězcům), nemá na nové vybavení a vzdát bez boje se nechce. Konec koncův - bez těch obchůdků by se nám vedlo podstatně hůř. Dneska si tam chodíme jen proto, co jsme zapoměli v supermarketu a najdeme tam dortík, tak si ho koupíme, až nebudou, začnou nám chybět ! Já do žádného supermarketu nechodím - vadí mi a jen nerad vidím, jak se postupně mé oblíbené malé obchůdky hroutí. Sám je v provozu neudržím - to bych musel žrát jak stádo prasat. Všichni by se měli vzpamatovat a říct si - aspoň 3x v měsíci nakoupím tam (zkusím to), protože stejně budou tyhle obchůdky i těm, co se teď šklebí a jezdí si jednou týdně autem do nějakého lidojemu !
0/0
20.9.2003 6:49

bačkora

Re:
 Aby ses nám tu čoveče nerozbrečel!  Nevim, proč bych měla zachraňovat nějaký malý obchůdky! Podnikavci se musí umět přizpůsobit a holt nabídnout něco, co jim zákazníky přiláká. Když jim to nejde, zkrachuje, no a?
0/0
20.9.2003 16:44

marian

Re:
Já bych viděl mezi "podnikavčením" a podnikáním rozdíl.Asi jsem konzervativní a do této doby se již nehodící člověk,ale vždy jsem zastával názor "Žij a nech žít".Každý chce místo na slunci a takový ten samopožírací proces,kdy jeden likviduje druhého se mi vůbec nelíbí.Není k tomu ani v tomto krátkém životě ani důvod.Ale vlastně je ...já naiva ..  PENÍZE ! Ale to je také vše.
0/0
21.9.2003 6:25

Houba z Prahy

Re: co chcete ?
A vo tom to je (a to nejenom v potravinářský sféře). Bohužel malý soukromník, i kdyby chtěl, nedostane určitý zboží na tak nízkou cenu jako hypersupermarkety. A když to udělá, zákazník bude rád, ale soukromnhík nebude mít co jíst, protože půjde pod cenu. To je blbý. Osobně podporuju malý krámky v kočárkárnách, než velkej suprouš za rohem, ale bohužel za vším jsou peníze.
Mrzí mne třeba v Bystřici pod Hostýnem,  že výstavbou nového suprouše zanikla spousta příjemných malých krámků, na jejichž místě se usadili prodejci textilu, dříve známí ze stánkového prodeje. Lid si pak koupí jen universální housku v suproušovi a pak se může procházet po městě a kupovat si hadry. Hrůza !
Některé názory, týkající se globalizace docela podporuju, ale jak jsem napsal, za vším jsou peníze. Bohužel se i tímhle mocně zvyšuje nezaměstnanost. Fakt je to na pováženou....ale neuděláme s tím nic .
0/0
21.9.2003 22:14

Petr

No a?
Co vsichni blbnete? Psi chlemstaj vodu z louze a nic jim neni, lidska rasa jednou pojde na chripku, protoze sterilita stravy jednou uplne otupi nas imunitni system. Hygienici jsou banda pomatencu (co se tyce predpisu). Kdyz to neni zeleny a nesmrdi to, tak to klidne zbodnu. Maximalne se z toho poseru. Vsadim se, ze ze vsech tech kousku, co jste v testu meli, by se mi neudelalo ani spatne od zaludku, protoze obcas (kdyz treba vyrazim na turu na Sumavu) snim opravdu hodne stary a naprosto nevhodne skladovany salam, atd. A vy tady z toho delate zase hon na carodejnice...
0/0
20.9.2003 6:27

Roumen

Mas recht...
Koneckoncu vsichni tam jednou musime, ze jo. ;-) Ty driv a my pozdeji...
0/0
20.9.2003 13:01

marian

Re:
Pracuji v potravinářství 30 let.Mohu říci toto.Při relativně odborném vedení provozovny se dá hygiena prodeje,skladování zboží i toho nejchoulostivějšího charakteru "uhlídat"natolik,že je vhodné k prodeji.Navíc např: jsou určité typy salámů,jimž ani jakési přechlazování neprospívá - pokud jsou vyrobeny z kvalitních surovin/což nebývá dnes až tak časté/.Třeba trvanlivé salámy klidně visely na hácích v řeznictvích a chuťově byly vynikající/postupně i tímto vyzrávaly/.Tolik let se takto prodávaly a já neznám ze své bohaté praxe jediný případ jakéhokoliv onemocnění.Když však vidím v některých dnešních supermarketech prodej např.uzenin - nekupuji.Zejména u trv.salámů nemám zájem. Je to tak .Co se týče nových norem zaváděných ke vstupu do Eu jsme opravdu papežštější než papež.To jsou mnohdy až nesmyslné požadavky a pro některé podnikatele likvidační co se týče nákladů na jejich provedení.Takto mnohdy končí velmi kvalifikovaní,zkušení a kvalitní lidé v potravinářských a gastronomických branžích.V tomto smyslu je nám vstup do EU spíše na škodu.
0/0
21.9.2003 6:16







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.