Diskuze

Nejzdravější chutnají hůře

Test dvaceti jahodových jogurtů. Ten, který má nejlepší výživovou hodnotu, chutnal nejméně. Paradox? Nikoliv. Chuti klasických jogurtů už jsme odvykli.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Papick

1. 12. 2003 9:00
Je to humus
Jděte do obchodu a podívejte se na složení nějakého jahodového "jogurtu". Dnes se vše vyrábí tak, aby to bylo nejlevnější. Zahuštovadla, aby to bylo pěkně husté, pak barviva z červené řepy příp. betakaroten, aby zákazník byl ošálen barvou, synteticky aromatizováno atd., atd..
0 0
možnosti

radka

30. 11. 2003 15:12
doba jogurtum nepreje
protoze ty umele jogurty uz nemuzu ani citit, koupila jsem si jogurtovac a chtela jsem si jogurt delat sama. Opet chyba. Nesezenun v obchode mleko, z ktereho by se dobry jogurt povedl (mozna je to i tim, ze ani nemam dobry jogurt na zaockovani) Kdyz jsem bravala mleko od mistniho zemedelce, tak se dal ten jogur krajet, ted je to jenom ridka voda.
0 0
možnosti

pamětník

2. 12. 2003 10:31
Re:
Svatá pravda, správný jogurt když otočíte dnem nahoru se ani nehne !!! Barevná kašovitá hmota by se pojmenování JOGURT měla vyhýbat jako čert kříži, i když to naše (jako obvykle špatné) předpisy nevyžadují ...  
0 0
možnosti

Alena

30. 11. 2003 10:52
Tahle generace..
už asi neochutná ty dobré jogurty,které se prodávali v takové baňaté sklenici,dole jahod. džem,nahoře opravdu pravý bílý jogurt.Od doby,co se začaly vyrábět ty odporné DANONE,kterými je trh přímo zaplaven,si člověk  pochutná jen na smetanovém jogurtu,ne na každém.Lidi se z různých reklam nechají nachytat na 0%ní kaše,které nemají s jogurtem nic společného.
 
0 0
možnosti

tnx

1. 12. 2003 8:13
Re:
Tak nevim. Opravdu jsou tak hnusne, kdyz to kupuje tolik lidi? Nebo jsme si zvykli hanet cokoliv, co je uspesne? TNX
0 0
možnosti

Miloš

30. 11. 2003 10:16
Jsou to ještě jogurty
 Pár let jsem pracoval v mlékárně. A vím jak se jogurty mají dělat. Takže si troufnu tvrdit, že ve většině už nejíme jogurty, ale jakousi škrobovinu rozdělanou ve vodě, v lepším případě odstředěném mléce. Chemicky dochucenou. Dobrou chuť.
0 0
možnosti

milivoj

30. 11. 2003 10:00
nesouhlas
Nesouhlasim s tim ,ze zdravejsi jogurty chutnaji hure.Ja si prave posledni dobou nemuzu vybrat zadny jogurt,protoze jsou vsechny dochucovany ruznymi umelymi prisadami .Drive se vyrabely jogurty ridsi s ovocem,ktere bylo v zele ap.Nemely sice mesic trvanlivost ,ale jen dva dny,ale bylo to neco.Dneska se prodava jen sama vysoce trvanliva umelohmotna strava,takze za chvil isi krome cukrariny,ktera je tez absolutne nepozivatelna,budeme pect doma chleba a delat i jogurty.Napr. takova Vitalinea je tak odporna,ze se cloveku dela spatne jseste 2 hodiny potom.Urcite se v budocnu ukaze,ze ladovat se aspartamem je urcite velice nezdrave.
0 0
možnosti

Miloš

30. 11. 2003 10:21
Re: Malinký nesouhlas
Trvalivost závisí na způsobu ošetření. A to může být tepelný nebo chemický. I u tepelne ošetřených jogurtu (kvalitních) se dá dosáhnout trvanlivost až nekolik mesícu ( při dobrém uskladnení v ledničce  )
V případě zájmu mohu opravdu dobrý jogurt doporučit nebo i zaslat 251pst @centrum.cz
0 0
možnosti

Petr V.

29. 11. 2003 20:37
Skoda,
ze bulvaru nikdo neveri, co? Nezda se vam, ze delat naprosto zbytecnou praci? Od vas bych si nenechal doporucit ani toaletek na utreni zadku!!!
Papa
0 0
možnosti

NoOne

29. 11. 2003 14:19
...
Další trapná, zaplacená recenze...
0 0
možnosti

Dedalus

29. 11. 2003 12:41
?
ctvrtina DDD bilkovin? je opravdu 6-8 g ctvrtina z 60 - 80 g?
0 0
možnosti

Punk

29. 11. 2003 14:11
Re:
A navic neni 60-80 g jako DDD trochu málo?
0 0
možnosti