Diskuze

Proč a jak jíst exotické plody

Některé druhy exotického ovoce už na českých stolech zdomácněly. Jiné se do našeho jídelníčku teprve chystají proniknout a jsou pro nás mnohdy velkou neznámou. Orientace v druzích exotického ovoce není jednoduchá, náš přehled by ji mohl pomoci usnadnit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Danny

19. 10. 2006 18:18
plody...

Plod granadilly nesmí zvrásnět a změnit barvu, jinak to buď není ona /Passiflora ligularis, mučenka pruhovaná/, případně už je plod uvnitř zkvašený. Ale pokud tu "pajdu" za kus obětujete, pochutnáte si na chuti podobné hroznovému vínu :-D

0 0
možnosti

Míša

14. 3. 2006 15:17
Plody
Exotické plody jsou hnusné
0 0
možnosti

barbudo

2. 1. 2005 14:56
Exotické plody jsou důležité ...
... hlavně pro alergology ... aby měli co dělat ...
0 0
možnosti

idemtidem

26. 2. 2004 18:00
0 0
možnosti

Janča

9. 2. 2004 16:28
kokos
No.......měla bych výhrahu.....liči nemá vůbec nahořklou chuť! Jinak jste to rozepsali dost podrobně.....
a jak otevřít kokosový ořech....hřebík si nechejte na obrazy, dělá se to jinak: horní část ořechu v 1/3 naklepejte tupou stranou velkého nože. Prostě vemte kokos do ruky a druhou do něj po obvodu v výšce 1/3 ořechu klepejte....po obvodu ho do lajny jakoby pořádně omlaťte tím nožem.../v 1/3 do kruhu/ on vám nádherně prasne přesně podle této lajny a otevřete ho a neztratíte ani kapku šťávy..........otestováno snad na 20 kokosech a pokaždé úspěšně...naučili ně to v Keni........
0 0
možnosti

eliska

9. 2. 2004 19:51
Re:
hned to zkusim..
0 0
možnosti

Janča

9. 2. 2004 16:16
FOTO
Chybí fotky! já sice ze světa tyto druhy ovoce znám, ale prostě chybí názorná a podrobná fotogalerie.
0 0
možnosti