Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tuzemské sýry si vysloužily uznání odborníků

Čeští sýraři dokáží vyrobit dobré a kvalitní sýry. Shodují se na tom odborníci, kteří na konci ledna sýry hodnotili při Celostátních přehlídkách sýrů, které uspořádal Ústav technologie mléka a tuků pražské Vysoké školy chemickotechnologické.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

AARDBEI

:-)
no vzhledem k tomu že ted žiju v NL, tak mohu říct, že ty v Čechách mi sýry nikdy nechutnali ,ale  s těmi holandskými se to nedá srovnat a  sýry z českých hypermarketů typu Madeta a podobný už do pusy nevemu
0/0
9.2.2004 22:45

lukinoo

hmmm
Nejchutnější je tak 5 dní mezi prsty na nohou uležený...fakt jo
0/0
9.2.2004 18:17

Zdenek

Niva
Kam se poděla NIVA? Myslím tu normální za Kč 140. V regálech je jenom jakýsi sušený tvaroh obarvený na zeleno. Nedá se to vůbec jíst a člověk lituje,že si to vůbec koupil. Tento stav už je asi od listopadu loňského roku.Já mám sýry moc rád a ač nejsem znalec poznám, že toto nemá s Nivou nic společného. Sdělte prosím někdo adresu prodejny kde by šel tento sýr sehnat alespoň v normální kvalitě. Víte někdo něco o KASTELÁNOVI ?
0/0
9.2.2004 18:04

k

Re: kk
Kastelán si moc dobře pamatuji, bohužel se už nevyrábí
0/0
9.2.2004 18:22

Milkman_Dan

Nejchutnejsi syr,
je Balkan Mlekare Dana
0/0
9.2.2004 16:42

tykev

hmmm
syrečky nebo romadur tam taky nejsou  
0/0
9.2.2004 16:20

vismaior

co hermelín?
žádný se nevydařil?...
0/0
9.2.2004 16:17

Lalyla

Re:
Můj NEJ sýr je český Hermelín (Král sýrů), který ale prodávaj v obchodě na váhu, krájí ho tam. Ten je mega dobrej. Uprostřed ještě trochu tvarohovej (bílej) a jinak už vyzrálej (barva smetanová). Hermelíny v krabičkách tak dobrý nejsou. Jinak je skutečně výborný to Blaťácký zlato (s pepřem i bez), krájený u pultu.
0/0
9.2.2004 16:57

xindl

Re:
Jo,jo. Moje řeč!! Mňam.
0/0
9.2.2004 17:09

lektorka techn. potravin

Re:
Pokud se jedná o sýry typu "hermelín", tak by se tvarohovité jádro výrobku nemělo vyskytovat vůbec. Je to dáno nevyzrálostí sýru  (kratší doba péče o sýry = nižší náklady výrobce). Pro spotřebitele radím - pokud jsou sýry předváženy a zabaleny, nebát se na ně sáhnout a zkusit měkkost, popř. podívat se na barvu (smetanová, ne bílá). Lepší jsou opravdu krájené - Kamadet atd. K "přehlídkám sýrů" - několikrát jsem se již účastnila, ale výsledky nelze brát moc vážně, protože je velký rozdíl mezi tím, co šéfové pošlou na soutěž a co pak prodají v obchodech.
0/0
9.2.2004 17:57







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.