Diskuze

Co všechno nám měla Evropská unie zakázat

Evropská unie zakáže v českých restauracích tradiční české "hotovky", slivovice nebude slivovicí a olomoucké tvarůžky se přestanou vyrábět. I takové informace se šířily před vstupem Česka do EU. SKutečnost je ale jiná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dědek

1. 4. 2004 9:24
proč se nejde někdo z reportérů
podívat do EU jak to tam dělají a nenatočí to a dá do TV
0 0
možnosti

Tonda

30. 3. 2004 9:43
Jako v RVHP
0 0
možnosti

Petr Langer

28. 3. 2004 16:56
BLBOST
Tak to je fakt dobrý. Svíčkovou nám nikdo nezakáže. Ale musíme dodržovat evropské hygienické normy. Pořád nevim jak to zkloubí profesionální kuchaři. Kteří ví, že svíčková musí jeden den ležet Aby byla nejlepší. A co takový olomocký tvarůžky, výrobu nám nezakážou, ale v hospodě si je asi řádně proleželé nedáme. To přeci nebude chygienicky dobrá potarvina. Tenhle článek mi přijde jak padlej na hlavu.
Petr Langer
0 0
možnosti

valeon

28. 3. 2004 17:27
Re:
no.. to by me teda zajimalo, kde podle tebe zraje treba Camembert, Parmazan, pripadne Parmska sunka... Pokud je to v cistem prostredi, tak je to EU naprosto ukradene. Tady jde o to, ze se nebudou moct prodavat tvaruzky, utopenci apod., kteri lezi nekolik tydnu v teplne na pultu v nejake zasvinene hospode... I kdyz pravda - uz to nebude tak "stylove".
0 0
možnosti

Dyno

28. 3. 2004 16:55
Zbytečné starosti
Já si po přečtení článku a některých příspěvků myslím, že jde o zcela zbytečný poprask. Takové předpisy byly, jsou  a budou. Jenže v TOMTO STÁTĚ je stejně málokdo bude dodržovat. Vždyť se to stejně nekontroluje. Podívejte se na dnes platné normy a jděte nakoupit do hyper-super... marketu. Ale na druhou stranu jako spotřebitel musím uznat, že za posledních pár let se dost zlepšilo, třeba zrovna ty s-markety vytlačily zlatokopy, kteří prodávali v malých krámcích staré zboží. Takže všechno zlé je pro něco dobré a já doufám, že předpisy EU přinesou taky něco dobrého (jen zatím nevím co a kdy).
0 0
možnosti

M

28. 3. 2004 16:17
???
Nejlepsi jsou balene koblihy! Ty mam fakt rad.
0 0
možnosti

neuveden

28. 3. 2004 14:19
Nazor
Na jednu stranu souhlaim s vami vsemi proc by nam meli rat tvaruzky ci slivovice vzdyt je to narodni produkt, a kazda zeme ma sve tradicni vyrobky.Ale na jednu stranu bychom nejake ty hyg.normy potrebovali,napr.prodavacka ktrera ti strici stare olezle maso ci uzeninu a to jenom protoze ze ji obrati a ukaze z te lepsi stranky.HNUS.A snihala zeleniny,jako platici zakaznik bychom meli mit narok na dobre a nezkazene zbozi.
0 0
možnosti

Drahoš

28. 3. 2004 14:02
Hygiena.
S názorem na hygienu v jednotlivých členských zemích dodám. V r roce 2000, 2001,2002 jsme byli na dovolené v Řecku. Slovo hygiena je řekům naprosti cizí, a to i přes to, že jsou nejenom zakl. členem EU ale i bývlým členem EHS.  Nejenom hygiena, nýbrž i dodržování veškerých technických norem je na 20ti % úrovně ČR. Vždyt pouhý pohled na zapojení elektro a vodoinstalace v koupelnách apartmámů je silný zážitek.
Jenže, jindy opruzení němci jsou v řecku jakoby vyměnění, bodejť kdzž si skoupili polovinu řecké půdy. To stejný nás čeká a nemine. EU je totálně pro obzčejné lidi, s odpuštěnám nahovno.
 
0 0
možnosti

pier

28. 3. 2004 14:19
Re:
ale ceska puda nema more ...a teple pocasi   takze se nemci na nasi pudu asi vys...
0 0
možnosti

Korby

27. 3. 2004 17:21
Neznalost
Hlavni problem nastal pred par lety,kdy byla podana zadost Ceske Republiky k pripojeni k EU. Uz tehdy se melo lidem vysvetlit,co vse nam tento vstup prinese (a odnese) Jsme maly stat s vlastni hystorii a vlastnimi zvyklostmi, kterych se velice neradi vzdavame a na ktere jsme hrdi. Jen stezi si v zapadni Evrope porucite utopence. Pravda je bohuzel takova, ze na vstup do EU nejsme pripraveni. Je to pro nas nova zkusenost a budeme se ucit plavat vhozenim do vody. Nejvetsi odpovednost neso vyjednavaci za vstupni podminky Aniz by meli predstavu, jak to vidi obcane a co ocekavaji, vyjednavali 'sve vlastni' podminky vstupu! Byla to chyba a politikove (volici) by si ji meli uvedomit,ale hlavne opet neopakovat!
0 0
možnosti

JP007

28. 3. 2004 16:16
Re:
Souhlasím a nesouhlasím zároveň. Hodně věcí se asi pro nás zhorší, ale skoro bych se vsadil, že ne my, ale EU není připravená na náš vstup. Až uvidí, co je to česká improvizace a schopnost přizpůsobit se restrikci, budou z toho nešťastní.
0 0
možnosti

Novák

27. 3. 2004 16:03
Hygiena ?
Když jsem viděl na Korfu zadní trakty restaurací, tak sem nevěřil vlastním očím, a to jsou Řekové v EU dávno. Jde o to, že je na prvním místě cestovní ruch a teprve potom hygiena. Je to celé pouze a pouze o přístupu k celé otázce. A protože jsme my Češi vždy papežštější než papež, tak se máme na co těšit. Viz např. - na každé stavbě bude kontrolor bezpečnosti práce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No a potom bude nutné vytvořit úřad na kontorlu kontrolorů a úřad na metodiku kontrolorů ............ až budeme v ...... (jestli už tam nejsme)
0 0
možnosti

zlej

27. 3. 2004 18:58
Re:
, jsme
0 0
možnosti

Standa

27. 3. 2004 15:44
Náš český tradiční nápoj
A proč by se nemohlo poukázat na skutečnost, že do slivovice je líh přidáván výstižným jménem: SLIHOVICE. - napad je registrovany, prosim o kontakt při případném používání ochranné známky.
0 0
možnosti

slivovitz

28. 3. 2004 20:27
Re:
no nevim,ale do slivovice si lih nepridaval co je zeme stara,az jeden pan jelinek zjistil ze tak vyrobi tech jeho patoku dvakrat tolik..Jinak ho tam nikdo nedava!!!Pali se jen z trnek....
0 0
možnosti