Diskuze

Vejce z obchodů mají k ideálu daleko

Kdy je vejce kvalitní? Když je čerstvé, má čistou a neporušenou skořápku, bílek se neroztéká a žloutek je krásně žlutý. Jsou taková vejce, která si kupujeme v obchodech? Z obchodů zmizely křapky, pukavce si domů přineseme jen výjimečně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Helena

3. 5. 2004 14:20
Vejce z obchodu mají k indeálu daleko
Často se mi stává, že vejce, která si chci koupit v obchodě nemají razítko. Už jsem o tom několikrát informovala veterinární správu. Ale nic se nezměnilo.
Je to v pořádku?????
0 0
možnosti

ed

11. 4. 2004 19:37
Díky slepice
Dovolte mi podekovat slepicim z AGPI Písek za jejich praci, vitezstvi je naprosto zaslouzene a vejce od nich vazne super! Díky holky
ps: jenom prosim tolik nesmrdte, bydlim nedaleko!
0 0
možnosti

imate

10. 4. 2004 18:30
Je to dobre
tomuto testu se da rozhodne verit. Vazim si odborniku s VSCHT a mohu jen potvrdit nejvyssi kvalitu jejich prace a tedy i tohoto testu, je to pravdepodobne nejlepsi laborator na analyzuv potravin v CR. Diky
0 0
možnosti

Pavel

10. 4. 2004 9:48
Vejce na váhu
 Proč se v ČR prodávají vejce na kusy a ne na váhu ? Bylo by to  víc spravedlivé ! Na př. ve Švédsku je to tak již dávno.
0 0
možnosti

usnicka

10. 4. 2004 22:09
Re: souhlas
Souhlasím. Všímám si, že vejce v jedné krabičce mají odlišnou velikost. Co mně dále vadí je nadměrná tvrdost skořápek - více se při rozbíjení drobí. Pracovala jsem v drůbežárně, tak že vím, že tvrdost skořápek se ovlivňuje přidáváním minerálů atd. do krmiva. Výrobci mají strach, aby se vejce při skladování nerozbila, ale pak doma je kvalitně rozbít je celkem problém.
0 0
možnosti