Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Buřty nejlépe prověří oheň

Špekáčky se trochu zlepšily, ale stále nejsou takové, jaké bychom je chtěli mít. Některé by dokonce měly změnit název - nejsou to špekáčky. O mizerné kvalitě špekáčků se toho v posledních letech napsalo dost a dost. Stala se dokonce impulzem k nápravě pošramocené pověsti českých uzenin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Děd Vševěd

BUŘTY ?
Přátelé, pokud vím, tak správný název tohoto výrobku je " VUŘT ".
0/0
21.7.2004 8:38

Bubák

Zabijačka bez prasete..
Jo,take znam jednoho výrobce z Plzně, co dokáže udělat zabiječku bez prasete.Stejně je to s jeho výrobky, nedá se to vůbec jíst.Hadejte kdo to je??
0/0
13.7.2004 10:20

mirek

Kostelec a kvalita
Za mého dětství bývaly výrobky z Kostelce u Jihlavy opravdu vyhlášené. Firma Satrapa, která je předchůdcem dnešního Kosteleckého výrobce, proslula zejména šťavnatými párky a śpekáčky.
Před několika lety jsem si tam i přímo zajel a nakoupil v podnikové prodejně. Bohužel, ani párky, ani špekáčky (utopence) nebyly k jídlu. Co se tam s nimi děje?
0/0
3.7.2004 21:27

kikina

Globus
Skutečně, v Globusu mají uzeniny výborné, špekáčky na oheň kupujeme jenom zde. I když nejsou z nejlevnějších,  alespoň mám pocit, že to není plné sóji a dalšího svinstva. Výborná mají i masa naložená na gril.
 
0/0
2.7.2004 10:26

Děd Vševěd

Re:
Naprostý SOUHLAS !!!        
0/0
21.7.2004 8:39

Petr

Re:
V Globusu maji ty nejvetsi srac*ky. Parky jsou dobre, ale spekacky maji cervene jak rajskou a jsou velmi prekorenene paprikou. Nejsou vubec dobre a ac maji v sobe najemno nadrcene spicky, zbyle testo ma od masa hooodne daleko!
0/0
1.8.2004 9:55

Aleq

Re:
Neni pravda, masa je tam 40 nebo 60% (ted si to nepamatuji, je to tam ale uvedeno!)
0/0
1.8.2004 13:44

špekoun

Hmm
Už jste jedli buřty od Procházky z Roudnice? Nejedli? Máte velký štěstí!  Apropo - neplatí, že drahý buřty jsou kvalitní, je to všechno stejnej hnus.
0/0
21.6.2004 10:17

Jonáš

Soja
Ono stačí když do toho naseeerou soju...fuj !!!!
0/0
19.6.2004 12:12

Petr

Re:
Nutno jeste dodat, ze se jedna o geneticky upravenou soju! Zerete jakysi pokus genetickeho inzenyrsvi a ani o tom nevite!
0/0
1.8.2004 9:57

Radek

Re:
no šak mi jsme taky geneticky upravení....
0/0
21.8.2004 7:45

lobo

potravinari
potravinari ma uz vazne seruuuu... minule som kupil maslo... malo to nejaku divnu chut a kukam na to(bolo to tam mikroskopicky napisane) ze je to nejake extra zdrave maslo a neviem co vsetko tam bolo napisane ale maslo to rozhodne nebolo a kravu to nevidelo (urcite to vyrabal Slovnaft alebo Novacke chemicke zavody) myslim ze aj na slovensku by sa uz uzivili nejake high-quality food obchody uplne ma dorazilo minule v tescu ovocie... nejake pomarance I. triedy - v praxi to znamenalo ze len kazdy druhy bol nahnity
0/0
18.6.2004 15:57

Evilman

Kvalitní potraviny
Ačkoliv komunisty nesnáším, tak jedna věc je pravda: ve špekáčkách byl špek, lančmít se dal opéct a vepřová konzerva byla plná masa.
0/0
14.6.2004 21:47

vendaak

Re: To snad ne,,,
to byly ale uzeniny z ESA, jinak to moc nechápu.U nas na Praze 10 to byly spekacky co byly plny mouky, pivo kalne od spodu lahve a brambory co v lete tekly. Kde jsi nakupoval? Je pravda ze na Pribramsku pro uranaky to bylo lepsi...
0/0
16.6.2004 9:12

Hnidopich

Re:
Když se již zmiňujete o Příbrami - doporučuji uzeniny (i maso) z Rosovických jatek. Mají prodejnu v Pražské ulici.
0/0
21.7.2004 14:22

Petr

Re:
Zlata pravda!
0/0
1.8.2004 10:01

mili

ahoj
joooo! Buřty v lese jsou buřty v lese! Málo platný!
0/0
14.6.2004 18:56

Jyrka

Hnus
Lidi, to nejsou špekáčky, co nám pod títmo názvem prodávají v kšeftech, ale hnus filajový zelený ...  
0/0
14.6.2004 13:36

GANZO

SLOVAKIA
..A PRETO SOM PRESTAL KUPOVAT SPEKACKY..DUFAM ZE K PODOBNEJ ZMENE DOJDE AJ NA SLOVENSKU..SKODA ZE VSETCI SA CHCU NABALIT A ZA TU CENU PONUKAJU LEN BIEDNE NAPODOBENINY.
0/0
13.6.2004 21:02

issa

Re:
K aké zmene? V Česku ostalo všetko pri starom  - spekáčky sú nepoživatelné
0/0
13.6.2004 23:04

wasp

Kdysi
existovaly státní normy, podle kterých se smělo vyrábět. Špekáček byl špekáček, vysočina byla vysočina, do některých výrobků se smělo použít jen maso speciálně šlechtěných prasat, pokud někdo normu nedodržel, dostal tvrdý postih. Dneska, bohužel, všichni do laciných výrobků semelou odpad, našlehají kůži s vodou , trvanlivé salámy nejsou vysušené apod. Když jsem se párkrát spálil, nekupuju výrobky od určitého výrobce - špekáčky třeba nesmí být z Vimperka. 
 
0/0
13.6.2004 18:16

Jahod

Re:
To o tom postihu se ti jen zda. Vsichni meli stejnou cenu a povinne odbery od urcenych dodavatelu. Bylo uplne fuk kolik to stoji, hlavne, ze je udelali. Specialne slechteny prasata na jidlo, promin, ale silne pochybuju? Ted se jdi podivat do kramu. Lidi kupujou jak blazni kazdou blbost, jen kdyz na tom usetrim. Takze vyrobci se museli prispusobit. Kdo ma dobrej burt nema uspech, protoze dobrej burt stoji o hodne vic, nez za kolik ho jsme jeste ochotmi koupit.
0/0
14.6.2004 22:53

wasp

Re:
Dneska se každý druhý trvanlivý masný výrobek jmenuje "čabajka" nebo "uherák" - a pochybuju, že na jejich výrobu bylo použito vepřové maso z plemene bagoun. To jen příklad, jinak samozřejmě byla velká chyba uvolnit trh, aby si každý mohl vyrábět co chce jak chce bez jakéhokoliv dodržování norem - a pod stejným názvem. A co se týká malých výrobců a prodejců, z vlastní zkušenosti vím, že v případě kontroly podstrčí výrobek masokombinátu než svůj. Nemluvě o tom, že od dodavatele vezme 5kg párků a na základě faktury prodá svých 50kg nezdaněných.....  Nevím jak dnes, už pár let jsem mimo, ale ty finanční postihy za nedodržení normy opravdu byly.
0/0
16.6.2004 23:26

anonym

anonym
paneboze, do burtu uz zase davaj maso? a ja myslel ze sem vegetarian
0/0
13.6.2004 18:10

kivi

Re:
Nic se neboj, klidně je můžeš jíst dál, když ti soja mouka a barviva nevadí, buřty jsou dnes bez masa
0/0
13.6.2004 19:23

simsalabim

jde o obsah
Povídal jeden řezník, že cizí buřty nejí, protože neví, co v nich je. A svoje taky nejí, protože ví, co v nich je.
0/0
13.6.2004 17:00

mates

cesky spekacek
 jenim same sracky a chemie ,ale ceska huba sezer... vse   ..cest praci  rano v sest.  
 
0/0
13.6.2004 16:46

ika

Re:
Pěkné, to sedí    
0/0
13.6.2004 17:34

Fero Rudic

sracky
Ctete to vubec po sobe? TO jsou strasny sračky, co tady píšete. MY zákazníci = prdele světa = jeho veličenstva. KValita = poňuňáníčko = Globus. Tragédie, oni vám ty špekoně tunelujou? Zažalovat!!! Za katr. Lotři!! No teda, na to se snad umírá? Ať žije Globus family.
0/0
13.6.2004 16:05

Fero Rudic

kecy
Co to  tady všichni melete za pičoviny? To už fakt asi nemáte co dělat, když tady žvatláte o špekáčkách. A tragéda, kterej napsal tenhle článek, bych raději ani nechtěl potkat. Bída. (K)
0/0
13.6.2004 16:00

ika

Re:
Máš pravdu, proč to tedy čteš?
0/0
13.6.2004 17:38

Honza

jednička
Bez konkurence nejlepší je jakýkoliv Globus.Toto se netýká jen špekášků ale celého sortimentu.
0/0
13.6.2004 14:25

Ren H.C.

Trestní stíhání?
Proč nikdo (myšleno a/ redakce, která test iniciovala nebo b/ laboratoř, která test provedla) nepodá na výrobce nevyhovujících potravin trestní oznámení? Vždyť to jednou je porušení zákona/vyhlášky, tak ať je to stíháno. Jedině tak se toto přestane dít (alespoň v takové míře) Pak také samozřejmě my zákazníci asi nesmíme kupovat "buřtíky" za 29 Kč/kilo
0/0
13.6.2004 13:37

Radza

Re:
Dyt pisou, ze se teprve pripravuje vyhlaska, ktera to bude upravovat - a tedka ty vyrobce nijak stihat zatim nejde
0/0
14.6.2004 15:08

Saper

Globus
Léty prověřeno,špekáčky a i jiné uzeniny bereme jen s Globusu (Brno) nemá to konkurenci .Přeji jim hodně zákazníků a děkuji,že lety se kvalita nemění.
0/0
13.6.2004 9:05

Anna

Nejen Saper
ale my celý kolektiv Globusu Brno, jehož je Saper členem, tvrdíme, že naše špekáčku jsou ta nejlepší a nejlahodnější dobrůtka, která se široko daleko prodává.
Výborný je také náš dietní bůček.
Navštivte nás. Děkujeme.
 
Anna Dostálová
Globus Brno
Marketingové oddělení
0/0
14.6.2004 10:36

serz I.

...
Chlapi, co blbnete - soja je přece zdravá . Jinak Nejlepší "průmyslové" špekáčky jsou z Globusu(hodnotím Pardubice a okolí), ikdyž se taky mírně pohoršili (v Globusu) . Jinak je spousta malých řezníků a uzenářů, jejichž špekáčky, a nejen špekáčky jsou "sér gut".
0/0
12.6.2004 21:45

annien

no já nevím
podle mě je to o ceně. Ty hnusný, nedá se ani říct špekáčky, co v životě neviděly maso a sou plný chémie a jiných s*aček, se prostě budou prodávat dál, protože sou levný a blbý lidi je budou kupovat dál, páč je jim fuk co žerou
 
0/0
12.6.2004 18:03

jo

Re:
PRESNE TAK vono vyrobit burt za 2,- neni problem ale co v nem je ? Humus a chemie
0/0
12.6.2004 18:46

ABC

Re:
Přesně tak. Tady jde hlavně o cenu a když se nejvíce prodává ta levná slátanina tak je pochopitelné že to výrobce nijak netalčí dělat kvalitnější zboží. Je to jenom zákon nabídky a poptávky. Bohužel u nás je poptávka pouze po "ceně".
0/0
12.6.2004 18:54

kos-ga

Re:
Absolutně správný názor od ABC a předchozich dvou příspěvků. V tom to je, lidé konsumují to nejlevnější a výrobci to vědí, tak jim předhazují  soju, tuk, mouku, barviva, slepičí výtažky a umělé střevo, což pak nazývají špekáček. Já jsem je koupil naposledy asi před 3 roky, nedalo se to jíst, dnes griluji jen maso, špekáčku se obloukem vyhýbám.
0/0
13.6.2004 13:02

Mike

Re:
To seš teda frajer. A co myslíš, že je v tom "mase". Ony i ty různé nakládané boky apod., když je necháš chvíli odležet, pustí těch svých 20-50% vody, co do nich narvali na výrobní lince a zbytek pak smrdí sanytrem jak bolavá pata. Jenom aby sis nemyslel, že potravinářská věda měla na mušce jen buřty a salámy.
0/0
14.6.2004 14:46

joudovic

mňam
huraaa špekáčky!!!!
0/0
12.6.2004 16:37

JanTleskac

Degustatori spekacku :-)))))))))
De to vubec dohromady??????????
0/0
12.6.2004 16:33

dlounán

A co tak pečivo a chleba?
Buřty jsou nejlepší u nás v Chomutově v Globusu, fakt se daj dobře opékat na ohni a grilu. Ale co tak skusit test rohlíků a chleba z těchto hyp a sup marketů. Vždyť některé se už za dvě hodiny promnění v gumovou hračku.
0/0
12.6.2004 12:16

kingtommy

Re:
a jak bys jako chtěl testovat rohlíky? Kdybys tomu aspoň trošku rozuměl,tak bys věděl,že to absolutně nejde
0/0
12.6.2004 12:20

mr.pupek

Re:
co nejde, jak nejde? všechno jde když se chce :) ...a když jde testovat buřty, jde testovat i rohlíky. Mezi rohlíky je taky rozdíl.
0/0
12.6.2004 23:41

notch

Re:
lol - promnění
0/0
13.6.2004 1:12

Ivan

Chyba neni v retezcich!
Vsichni prodavaji jenom to, co zakaznici kupuji..... To je primitivni zakon preziti platny jiz od pocatku casu....
Takze chyba neni v obchodech nebo obchodnich retezcich, ale v tech co je podporuji - my zakaznici ! A tak to bude i pristich 40 let...
0/0
12.6.2004 11:40

ssiki

Re:
No a jak mám poznat dobrý špekáček když ho nemůžu v prodejně ochutnat? No tak ho koupím a pak zjistím, že mně opět povedli...tak neříkej, že je to naše chyba!
0/0
12.6.2004 11:45







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.