Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pražské hospody šidí nejvíc v zemi

Byli jste spokojeni s obědem nebo s večeří v restauraci? Pro jistotu si porovnejte účet s cenami v jídelním lístku. Výsledky kontrol za loňský rok jsou jednoznačné, v Praze obsluha šidí nejvíc z celé republiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

tom

Hokna - Obřany
To unas v Brne mame hospodu kde ti cisnik musi prinest ucet z registracni pokladny jinak mas celou utratu zadarmo, takze okradani nstesti nehrozi, jen si musis hlidat pocet vypitych piv, ale to mas pro kontrolu na listku na stole co ti pise, takze bez problemu.
0/0
25.1.2006 8:50

Jana

stara vec
Jsem byvala pruvodkyne - francouzstina a italstina - naposled v roce 1988 - jak vidim, nic se nezmenilo. Krade se porad stejne komunismus nekomunismus. Jedinou utechou je, ze tady v Rime - kde ted ziju, je to uplne to same. Takze jediny recept je - informujte se, dobre pocitejte a nebojte se zavolat policii, kdyz neco nesouhlasi. Stat se vam to muze vsude vsude vsude. Od Sumavy k Tatram od Kosic do Ase a v celem svete se najdou lide poctivi i nepoctivi. Doufejme, ze tech poctivych je vic.
0/0
23.1.2006 20:58

engels

řešení
povolení, zloděje číšníka okamžitě zastřelit
0/0
22.1.2006 18:36

PF

Akorát blbost hostů a zákazníků
Když neumíš číst a počítat, nechoď do hospody!
0/0
22.1.2006 10:02

Devil

Malostranska restaurace
Nekteri "restaurateri" jdou dokonce az tak daleko,ze primo do jidelaku uvedou,ze kazde pivo bude natoceno pod miru,protoze pry pak ma lepsi chut nebo co a ze jinak se tankovat z "tanku" snad ani neda. Neuveritelne!
0/0
20.1.2006 8:27

paxxtor4u

Re: Malostranska restaurace
To je ovšem pravda.Tzv. schnitt se nedá načepovat jinak než najednou s hustou pěnou,ovšem s upozorněním,že na přání zákazníka je pivo poté nutno dotočit do správné míry.Je vidět,že většina dskutujících ví o pivě úplné h o v n o
0/0
23.1.2006 12:15

Bubák

Re: Re: Malostranska restaurace
Co to je schnitt? To je nějaký speciální podmírák? Nebo zase výmysl pinglů, jak okrádat a ještě to hostovi vysvětlit, že je to pro jeho dobro?
0/0
24.1.2006 9:46

cavalera

Re: Re: Re: Malostranska restaurace
joudo je to do pullitru natočený pivo na jeden zátah a učtuje se jako malý
0/0
25.1.2006 0:55

Shal

ne všude
Ne všude to je tak zlé. U nás v hospodě se mi nejednou stalo, že když nás bylo více, tak třeba zapoměli na pivo či dvě a pak to ještě při sčítání nezvládly a započítali nám o pár korun či desetikorun méně. Ale pochybuju že to byla dobročinnost :)
0/0
19.1.2006 21:13

cacel

U mna ani neni na zemi sneh!
0/0
19.1.2006 21:06

paxxtor4u

Tomu se musím smát
Typicky česká vlastnost-ten,kdo krade ve velkém požívá našeho uznání jak s námi vymetli,ale ti co jenom přikrádají jsou zločinci.To je ovšem také špatně,Vážení Češi.
0/0
19.1.2006 20:55

babacek

40 let
se lidé nic jiného neučili tak jaký pak podiv.Krást a okrádat je naším nejoblíbenějším sportem a v době minulé to bylo považováno často i za hrdinství.
0/0
19.1.2006 17:33

zo

jen tak
Jo jo.Praha je všech lumpů ráj.Taxikáři vrchní a řada jiných.Ještě že nejsem pražák.
0/0
19.1.2006 17:23

babacek

Re: jen tak
Pražák nejsi zloděj však ............
0/0
19.1.2006 17:35

FCBO

Re: jen tak
Hrozné to je akorát v centru,když mluvíš česky,tak na tebe personál z vysoka sere a když už tě náhodou obslouží, tak si musíš dávat pořádného majzla jestli tě pak náhodou nenatáh. Problém je ale víceméně jen v centru. Naopak mám pár oblíbených hospůdek na Žižkově, kde chodím fakt rád a nestalo se mi,že by mě někdo chtěl natáhnout.
0/0
19.1.2006 17:39

Zyralt

Re: Re: jen tak
Presne ... zaklad je mit svou hospodu, kde te znaji a pak je to v pohode
0/0
19.1.2006 18:27

IRC

Re: Re: Re: jen tak
ale tak by to byt nemelo.clovek by mel mit moznost byt slusne obslouzen vsude.
0/0
19.1.2006 22:22

David

Re: Re: jen tak
No to mas tak,jasne ze te nebo vas nechcou obslouzit nebo jenom stezi,kdyz se vacsina cechu neumi v restauraci nebo baru chovat a co je pak najvacsi drzost kdyz tem poctivejm cisnikum co jich cely vecer obskakuji castokrat nenechaji ani korunu z ceho ma ten cisnik pak zit, kdyz firma mu take moc neplati ha. To by ste se divili kdyby ste za jeho praci nechavali sproptne jakou by ste meli kvalitnou obsluhukorunu
0/0
22.1.2006 2:21

Roman

Re: Re: Re: jen tak
Mluvíš úplně z cesty...
0/0
24.1.2006 10:41

Hugo Ventil

Nasi pinglove jsou sumari
Jsem by nedavno v Rumunsku a to byste koukali jak se zachazi s cizincem. Za ucet v prepoctu za 2.400 Kc si frajer napocital 3.200. Ale my jsme to z nej dostali. Misto malych panaku jsme pry meli velke panaky za jeste vetsi cenu, meli jsme jich na ucte vic nez jich skutecne bylo. Snad jen tam je 7x90 vice nez 700. Soucet jednotlivych polozek take nesouhlasi. Kdyz mate v jidelnim listku cenu za jidlo 100g a na ucte 3x tolik, tak vam suse rekne, ze 1 porce je 300g a pres to vlak nejede. Jak rikam, nasi pinglove by se mohli ucit.
0/0
19.1.2006 15:33

Pilat

Re: Nasi pinglove jsou sumari
to se mi ulevilo po tve zprave, ted mam pocit, ze je vse v Cesku v poradku
0/0
19.1.2006 16:37

Mak1

Tak nevím, proč se rozčilujete
 - chtít pinglům brát jejich základní práva. A ještě byste nakonec chtěli, aby ani taxikáři nepředražovali a policajti nebrali úplatky, .... tak takhle ne, soudruzi, takhle si republiku rozvracet nenecháme !!!
0/0
19.1.2006 15:10

Gabo

Cr
Som si myslel, ze Cesi, ktori sa na Slovensku najviac stazuju na sluzby a okradanie v podnikoch to maju doma vo svojej baste Prahe dokonale. Takze som sklamany, ked ani v CR to nefunguje, ako ma...
0/0
19.1.2006 15:03

jojoj897

neni problém sehnat šikovný personál, ale poctivý
bohužel je to tak, že někdo spolehlivý musí být na place, jinak se z provozovny stává rázem Klondike ......
0/0
19.1.2006 15:01

ouagadougou

dokud nebudou majitelé v hospodě, nebude dobře
0/0
19.1.2006 14:02

Kacer Donald

U Vejvodu ksindl cisnici a nemozny kuchari!
U Vejvodu jsme ve ctyrech vecereli a meli pivo. Kureci prsa meli tvrde ze je to umeni tak je zdelat. Pri uctovani nam cisnik napocital o 100 kc vice. Kdyz jsme to chteli zpet tak vratil s kecama ze zakaznici mnohdy davaji i vice zpropitne. Rakli jsme mu ze z prve by meli vyhodit kuchare a za druhe i jeho za tu zlodejnu. Nadherne prskal ale na ctyri lidi se vice neodvazil  
0/0
19.1.2006 13:56

BobarskyBuh

Re: U Vejvodu ksindl cisnici a nemozny kuchari!
bych mu asi jednu až dvě fláknul
0/0
19.1.2006 14:03

snt

Re: U Vejvodu ksindl cisnici a nemozny kuchari!
Nahlasit majiteli a uz tam toho cisnika nikdy neuvidis. Zrovna u tech Vejvodu jsem to uz jednou udelal. Zamestnavaji tam obcas desny personal. Dokud se nebudou zakaznici durazne branit, tak se nic nezmeni...
0/0
19.1.2006 14:27

Zyralt

Re: Re: U Vejvodu ksindl cisnici a nemozny kuchari!
Tak !!! Presne !!! Zakaznici si museji nechat zavolat majitele - jen s tim ma smysl se o tom bavit. S cisnikem to nema cenu ... i kdyz vam prachy treba vrati, tak okrade dalsiho ...
0/0
19.1.2006 18:29

Stag

Re: U Vejvodu ksindl cisnici a nemozny kuchari!
Ono někdy nepomůže ani stížnost u majitele, není to tak dávno co v naší oblíbené hospůdce přijmuli ukrajinku a ta kradla jak zjednaná. Po čase nám došla trpělivost a přestali jsme tam chodit. Asi dva dny na to jsem potkal majitele a on se mě ptá: "Proč už nechodíte k nám? Přeci jen jste byli nejlepší hosté" říkám "servírka XY nás cíleně okrádá a to tak že hodně" on "No to chápu, nejste první kdo si stěžuje" já "Hm tak nic, ahoj" ... Je tam do dneška a my tam dodneška nechodíme :-) To jen tak pro info :-)
0/0
20.1.2006 8:53

crackpot

Znamy
ze zahranici je zvyklej nechavat 10-15 % disko, v jedne prazske restauraci, kde pulitru chybela tretina, vysazel penize (za tri lidi) pridal disko, servirka uz sahala po penezich, on disko shrabl a rekl ji ze to uz ma bohate vybrano na podmire
0/0
19.1.2006 13:48

Ale

co to?
Ja myslel ze jenom statni zamestnanci jsou spatni a ted koukam ze nasi zvivnostnici jsou stejni . Jak se to.kdo nekrade neni cech???.....
0/0
19.1.2006 13:13

ouagadougou

Re: co to?
číšníci jsou většinou zaměstnanci.
0/0
19.1.2006 14:00

Ale

Re: Re: co to?
to jsou urednici taky
0/0
19.1.2006 14:20

lukinoo

hmmm,
To jdu takhle na oběd, a koukám že se mi nezdá účtovaná cena. Tak ji to řeknu, že jsem měl menu, tak proč mi to účtuje jako jednotlivé položky. Omluví se, cenu upraví. Večer jdu na vánoční večeři ve firmě (decentní, měl jsem dvě piva, ale na lístku v konečném součtu bylo o 3 piva více. Servírka se nasrala, že prý se nebude hádat o pár drobáku a s kyselým obličejem je neúčtovala. Den po té nás s kámošem  v Bowlingu na Chodově natáhl o 35 Kč. To mu jsme mu nechali ještě 20 Kč tuzer. Když viděl, ža na lístek čumíme jak na zjevení, tak sám přišel, že prý se spletl. Je to hnus.
0/0
19.1.2006 13:13

Pozorovatel

Bohužel Klausem nastavené postupy ptransformace, privatuzace a kapitálového trhu
byly založené na systému zlodějny, beztrestného nesplácení půjček a neplacení faktur (a čím větší zašantročená částka, tím měnší riziko trestu, který dopadá maximálně na malé živnostníky), tak holt dodnes společnost sklízí plody tohoto období (které navazovalo na socialistické kodo nekrade, okrádá rodinu). 
0/0
19.1.2006 12:44

virus

Re: Re: S volem nemá cenu diskutovat
Jestli nechápeš spojitost mezi makrozlodějinami zvanými privatizace a podporovanými mnoha komunistickými šmejdy jako Dyba, Kočárník, Dlouhý a dalšími, které si do své vlády vybral dnes rádobyantikomunista Klaus, a zlodějskou nemorálkou všech, kteří z toho mohou těžit, pak jsem ochoten ti pomoci, aby ses přednostně dostal do psychiatrické léčebny.
0/0
20.1.2006 9:53

an

Re: Re: Re: S volem nemá cenu diskutovat
Ale tohle je preci v mentalite lidi, ne v trznich principech. Jedina chyba, ktera se pri transformaci z totality na "kapitalistickou" demokracii stala je, ze kazdej hned nedostal vlastniho draba, kterej by ho neustale hlidal a kontroloval... jenze i kdyby... kde vzit _spolehlivy_ draby vzit...? Nebo jste z tech, kdo si mysli, ze se lidi odnaucej heslu "kdo nekrade, okrada vlastni rodinu" jen tak...?
0/0
20.1.2006 12:58

Septisin

Re: Bohužel Klausem nastavené postupy ptransformace, privatuzace a kapitálového trhu
Klaus zřejmě může i za tvé předčasné ejakulace, že?
0/0
19.1.2006 14:26

Zyralt

Re: Re: Bohužel Klausem nastavené postupy ptransformace, privatuzace a kapitálového trhu
0/0
19.1.2006 18:31

bkr

Tak, tak
Zlaté vesnické hospody. Tam si zákazníka musí vážit.
0/0
19.1.2006 12:29

Zyralt

Re: Tak, tak
Ale zase tam dostanes kazdou chvili pres drzku :-)
0/0
19.1.2006 18:32

FCBO

naprosto souhlasím
Letos v září jsem byl na Novotného lávce.Byl jsem tam se 4 holandskými kamarády.Dostali šíleného podmíráka,to už neřeším,to je prakticky standard všude,ale tento byl extrém(v půl litru to snad byla jen  třetinka) ikdyž za tu cenu,co tam mají, by to aspoň mohla být správná míra.Tak jsme si řekli,že další už tam dávat nebudem. Každý jsme pili jinak rychle.Dva z nás měli ještě půlku piva a zbytek už měl dopito.Přišel k nám číšník, jestli si dáme další. Když jsme řekli,že ne, začal nás okamžitě vyhazovat. A byl fakt sprostý,myslel si,že mu nikdo nerozumi. Po té co jsem mu řekl,jestli to myslí vážně to co řekl,začal být sprostý ještě víc. Pěkná restaurace v pěkném místě,ale tam už nikdy nepůjdu. Takového hulváta jsem opravdu jako číšníka nezažil.
0/0
19.1.2006 12:03

jouda

neni divu v praze,
kdo nekrade, okrada svou rodinu, dnes plati vic nez jindy...taky kdyz se do prahy stahuje nejhorsi ksindl ze dvou zemi za vidinou snadne koristi...
0/0
19.1.2006 11:55

dfg

Re: neni divu v praze,
nick napoví.....
0/0
19.1.2006 14:27







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.