Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Mikrovlnka ušetří čas i peníze

Kdo ještě nemá mikrovlnnou troubu, myslí si, že ji nepotřebuje. Ale jakmile objeví její výhody, diví se, jak mohl bez ní tak dlouho být. I ta nejjednodušší ušetří mnoho času, dokonalejší nahradí i klasickou troubu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

dave

mikrovlnku nebrat!
 to je sice vsechno pekne, ze se da v mikrovlne rychle ohrat jidlo, ale uz se mene mluvi o tom, ze mikrovlna znehodnocuje potraviny v ni ohrivane - nici vitaminy, pretvari bilkoviny na menehodnotne atd. Mikrovlnku mame doma nekolik let a jakmile jsem se dovedel o techto spatnych ucincich, prestal jsem ji pouzivat a nikdo me nepresvedci o opaku, ze na klasickem plynaku si pripravim jidlo zdraveji a chutneji!
0/0
21.3.2006 20:46

jiri

Re: mikrovlnku nebrat!
vite, na jakem fyzikalnim principu funguje var na onom sporaku? plamen rozkmita molekuly hrnce a ony predaji kmitani molekulam vody, v ktere je jidlo. ono kmitani je teplo a tedy vareni.
molekuly vody si od molekul hrnce vezmou jen rozkmitani na SVE frekvenci.
mikrovlnna trouba do jidla pousti elmag. vlny o frekvenci varu vody, cili rozkmita jen molekuly vody tak, jako kdyz se ony ohreji od ohne... kde je tam prostor na niceni vitaminu a bilkovin?
0/0
23.3.2006 16:25

R-Man

Re: Re: mikrovlnku nebrat!

Mash pravdu...ale jak to, ze vsechno, co se vari v mikrovlnce chutna jinak, hnusne?

0/0
16.4.2006 2:31

eva

Re: mikrovlnku nebrat!

Nemluví o tom/výrobci mikrovlnek by nevydělávali/,takže doporučuji použít obyčejný selský rozum a uvědomit si,že způsob,jakým se jídlo připravuje,není přirozený.

0/0
18.4.2006 20:56

barbudo

Re: Re: mikrovlnku nebrat!

... a přirozené je co?

0/0
18.4.2006 20:57

eva

Re: Re: Re: mikrovlnku nebrat!

V mikrovlnkách se ohřívá jídlo zevnitř směrem ven,pomocí vln-kmitáním molekul.V troubě,na ohni,na sporáku,nad párou jde teplo dovnitř.To je snad zásadní rozdíl.

0/0
19.4.2006 20:27

barbudo

Re: Re: Re: Re: mikrovlnku nebrat!

... i v mikrovlnce se nejvíce ohřívá povrch ... a pokud maso nakrájíte na plátky a hodíte je do oleje, ohřeje se dokonce mnohem rychleji ...

... a v oleji ... chémie ... blééé ...

0/0
19.4.2006 20:39

zapvit

I trouba může být lepší
I trouba může být lepší a nikdo mě nepřesvědčí, že v mikrovlnce si ""upeču"" koláč bábovku apod. tomu prostě nevěřím a úž vůbec ne tomu, že je to poživatelné či chutné!!!!
0/0
17.3.2006 21:31

petulka

Re: I trouba může být lepší
tak trosku lontak. okroku se neubranis!!Sam jsem ti zkusil a byla vyborna...
 
0/0
20.3.2006 23:36

jouda

Re: Re: I trouba může být lepší
Was? To je jako česky???
0/0
21.3.2006 13:59







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.