Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Mražené ryby: Hodně drahá voda

Dostali jste chuť na rybu? Z mrazáku vyndáte půlkilový balíček aljašské tresky; pro dva by to mělo stačit. Když rybu rozmrazíte, najdete na talíři sotva dětskou porcičku a pod ní řádnou louži vody. U chleba s máslem vás pak napadne, že jste si vlastně koupili pěkně drahou vodu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

fofrkluk

křidýlko nebo stehýnko

Tak tohle mi při pomíná jistou francouzskou komedii. Tam vyráběly ryby máčením umělohmotných koster  v latexu jak kondomy.-) A letní salát byla obyčejná zelená folie....Lidská fantazie nezná meze:-);-D

0/0
27.6.2006 14:01

Karel

K I M B E X

;-OBacha si dejte hlavně na K(Y)mbex. Koupil jsem od nich žraloka a při smažení z něho vyteklo tolik vody, že se to celé změnilo v kaši a šlo to rovnou za stálého míchání do záchodu. S výrobky Nowaca se mi něco takového zatím nestalo.;-O

0/0
12.4.2006 13:31

marek

Re: K I M B E X

(Y)

0/0
29.5.2006 21:42

mikš

volové
kupte si čerstvýho jihočeskýho kapříka a máte klid. A kdo ho umí udělat, nemusí si kupovat tresku nebo hejka.
0/0
28.3.2006 8:59

Micro

Re: volové
Jenže, ve sladkovodních rybách scházejí některé důležité prvky, které jsou přítomné jen v rybách mořských - např. jod.
0/0
28.3.2006 9:29

Isbjoerna

Re: Re: volové

Prijedte k nam v nedeli do Altona (Hamburg, Hafenstraße) na Fischmarkt (= rybi trh) - tam si muzete vybrat ryby cerstve chycene z more...R^

0/0
12.4.2006 13:46

prudilka

Re: Re: Re: volové

dík za pozvání, ale mám to trošku z ruky...kvůli rybě k obědu nepojedu 2000 km

0/0
26.5.2006 13:40

Trinecak30

.
No co platime "za vodu z dovozu"
0/0
24.3.2006 23:28

merkbar

Re: .
To je pravá severská exkluzivní voda z fjordů. Někdy má prý dokonce i rybí příchuť. 
Taková pochoputka holt není zadarmo.
0/0
24.3.2006 23:50

ff

Dost se divím, že to někoho překvapuje.
To, že jsou nové státy EU cílem podřadného zboží, často doslova odpadků, které se však prodávají za stejní ceny, jako ve starých západních zemích zboží o třídu lepší kvality, to je všeobecně známým faktem.
0/0
24.3.2006 22:42

J.metelka

Re: Dost se divím, že to někoho překvapuje.
jo, a navíc, bude pršet:
0/0
24.3.2006 23:08

ff

Re: Re: Dost se divím, že to někoho překvapuje.
Tak to je jistě pro obchodníky s mraženými rybami výborná zpráva. Ušetří za ledovou vodu, budou ji mít zadarmo.
Mimochodem, ve své větičce máte nějak přečárkováno.
0/0
24.3.2006 23:47

zelva

neznalost a hloupost lidska
0/0
24.3.2006 15:41

frantana

Hnusná drť
Firmu Nowaco bych nejraději někam poslal.To co tady prodává to by si v Norsku nedovolila.Slisované nahnědlé kostky rybího filé,které po rozmražení a při tepelné úpravě strašně páchnou nepřipomínají chuť rybího masa.Zřejmě je to hnusnj odpat při spracování ryb-pro české zákazníky to asi stačí.Výrobky Nowaca nekupovat.
0/0
24.3.2006 15:16

zákazník

Souhlasím
a jejich novinka GORDON BLUE je taky pěkný podvod.Originální Gordon Blue je plátek kuřecího masa naplněný plátkem šunky a sýru.Ovšem Plátek masa jaksi není plátek masa, ale namletá drť nějakých zbytků ze zpracování kuřat.Navíc to není ani levné.Nepamatuji si, že bych v německu někdy narazil na toakovýto podvod, a to jsem to GB jedl od více značek.Nowako už si na kvalitní značku jen hraje
0/0
24.3.2006 15:25

Frantus

Re: Souhlasím
Vážený nebo vážená, patrně jste nidy originální Cordon Bleu neviděl nebo neviděla ( Nepíše se Gordon ale Cordon ) . Originální Cordon Bleu je totiž z telecího masa a takové se nikde koupit nedá, nikdo by to nezaplatil. Osobně jsem výrobek Nowaco jedl a oproti jiným mletinám je to poměrně luxus, cena je vyšší, ale oprávněněně.
0/0
24.3.2006 15:51

Karl Ruppert

Re: Re: Souhlasím
Když mluvíš o těch mletinách. Tuhle jsem viděl mleté rybí prsty z Lídlu, po podrobnějším prozkoumání jsem zjistil, že obsahují jen 50%rybího masa!? Byly za 9.90...škoda penězu. Radši si koupím rybí prsty NEMLETÉ (a zrovna od Nowaca). Mají v nich ryby mnohem víc a narozdíl od prstů z Lídlu jsou docela chutný.
0/0
24.3.2006 15:57

ff

Re: Re: Re: Souhlasím
České Nowaco coby chutný pokrm? To jste si zřejmě spletl značku a nebo jste nenakupoval v České republice, ale někde v cizině.
0/0
24.3.2006 22:57

ff

Re: Re: Souhlasím
Nevím jaké jméno má Nowaco jinde, ale Nowaco v Česku znamená synonymum pro šunt né nejnižší jakosti. 
Párkrát jsem koupil výrobky Nowaco z mořských ryb. Po rozmrazení se vždy na mě vyvalil odporný puch. Po chvíli smažení té hmoty byla pánvička vždy plná smradlavé vody a trochy jakési drtě, která pravděpodobně kdysi skutečně byla částí ryby. Přiznám se, že z tohoto jídla se mi docela navalovalo.
Takže - Nowaco? Už nikdy!!
0/0
24.3.2006 22:55

ff

Re: Re: Re: Souhlasím
.... pro šunt nejnižší jakosti.....
0/0
24.3.2006 23:03

Karl Ruppert

Re: Hnusná drť
Neviděl bych to tak špatně. Podívej se na: http://www.nowaco.cz/article.php3?id=29&group=1
 
Navíc NOWACO není norská firma (a nikdy ani nebyla). Pokud vím, tak to vlastnili Dánové a vloni to koupili nějací Američané.
0/0
24.3.2006 15:37

Nowaco

Re: Re: Hnusná drť
Myslím, že přinejmenším některé výrobky balí (nebo přebalují) u nás..
0/0
24.3.2006 16:01

ff

Re: Re: Hnusná drť
Nevím jak je na tom Nowaco jinde v cizině, ale to, co předvádí v Česku, to je výsměch zákazníkům. Myslím, že management se musí pěkně bavit tím, co v Česku distribuují.....
0/0
24.3.2006 22:59

Kverulant

Re: Re: Hnusná drť

Takže tam budou nějaký mletý teroristi z Al-Kaidy.?

0/0
14.4.2006 13:26

Tupounek

Likvidační pokutu firmě a pětiletou podmínku celému vedení..
0/0
24.3.2006 15:05

bubák

podvodníci
Ať jsem si koupil zmrazené rybí výrobky od kohokoliv, vždycky se to na pánvi změnilo v rozblemcanou kaši čtvrtinové hmotnosti. Fuj. Jediná možnost je nekupovat to a on se výrobce chytne za rypák, až mu taky na čtvrtinu klesnou tržby.
0/0
24.3.2006 14:47

Beerdy

Netýká se jen mražených ryb...
Pokud si, jako my, koupíte v Carrefouru za nekřesťanský peníz zaručeně "čerstvou rybu", která vydrží, tak se nedivte, že ráno otevřete lednici a tam smrad jak v TOI TOI budce....trochu mi to připomíná scénu z Asterixe a Obelixe, kdy prodovač ryb své zboží vychvaluje jako čerstvé, protože je teprve 14 dní na cestě z Lutécie . V tomhle státě si fakt solidní mořskou rybu nekoupíte, musíte někam k moři...
0/0
24.3.2006 14:37

McQuak

Re: Netýká se jen mražených ryb...
problem je v tom, ze chlazene ryby se uchovavaji pri teplote 3-5 stupnu, kdezto v lednici mate tusim 8-12. pokud ryba neni cerstva nebo neni spravne chlazena, poznate topomerne jednoduse podle vzhledu - cerstva ryba ma na sobe sliz, podle omaku - je pomerne tvrda, nesmi to byt "blato" a po pichnuti prstem se pomerne rychle vrati do puvodni polohy ... takze chlazene ryby poradne vybirat a nejlip je koupit az v den kdy je budete pect, nebo je zasypavat ledem ...
0/0
24.3.2006 15:29

artN

Re: Re: Netýká se jen mražených ryb...
Já mám teda v lednici 4°C. Pokud tam máš 12° koupil sis chladicí skříň na víno, tzv. vinotéku truhlíku.
0/0
24.3.2006 15:35

angr

Re: Re: Re: Netýká se jen mražených ryb...
Tak si změř teplotu nahoře a dole. Ten rozdíl poznáš i navenek.
0/0
24.3.2006 15:44

barbudo

Re: Re: Re: Re: Netýká se jen mražených ryb...
... máte tam po straně krabičku s kolečkem ...
... termostat takzvaný ...
... jeho pomocí snadno dosáhnete i zmrzlých vajec ...
0/0
24.3.2006 21:42

Karl Ruppert

Re: Re: Netýká se jen mražených ryb...
Plnej souhlas. Většina domácích ledniček "topí" na 8-10°C, to ví málokdo. Při tak vysoké teplotě ryba fakt moc nevydrží. Mám na to fígl - když si koupím čerstvýho lososa (nejradši v Tescu), tak jim v krámu řeknu, aby mi dali pytlík s ledem. Tím to pak doma obložím.
0/0
24.3.2006 15:52

Trinecak30

Re: Re: Re: Netýká se jen mražených ryb...
...aco takhle lednice a mrazaky s digitalnim displejem a nastavenim teploty
0/0
24.3.2006 23:27

artN

Re: Netýká se jen mražených ryb...
To není jen v Carrefouru, to je všude. Kupovat čerstvou rybu je loterie, zejména proto, že prodavač nemá šajnu o tom, co to ryba je, jak se skladuje apod. Když máš štěstí trefíš i na dobrou. 
0/0
24.3.2006 15:33

michal

v titulku na hlavní stránce je chyba
píše se tam že ryby obsahují až 58 % masa, asi tam má být vody:-)
0/0
24.3.2006 14:25

Ceasar

:-)))
Takze jsem na tom vlastne, jeste dobre kdyz ryby nejim :)
0/0
24.3.2006 14:17

Beerdy

Re: :-)))
Já si doteď myslel , že ryby jím...ale  vpodstatě jsem jen popíjel telpou vodu s příchutí rybiny...to je super zjištění....
0/0
24.3.2006 14:39

denek

Mám stejnou zkušenost
z minulého týdne: Aljašská treska Nowaco, 1 kg (váha uvedená na obalu), koupené v Tescu. Původně jsem hodlal ryby lehce osmažit k večeři, při úpravě na pánvi se porce ryb změnily v rybí polévku...No a teď to zkuste nějak reklamovat
0/0
24.3.2006 12:20

Coldstone

Re: Mám stejnou zkušenost
tak, mně se povedli, ale místo 4 porcí a 250gramů byly 4 porce a 80gramů. Takže k večeři byli brambory se soustem tresky.
0/0
24.3.2006 14:20

Nowaco

Re: Re: Mám stejnou zkušenost
Jsou i dráže nabyté zkušenosti.
 
O firmě Nowaco je všeobecně známé, že mají v rybách víc vody než masa a že to není náhoda
 
Divim se, že se tomu někdo diví
0/0
24.3.2006 14:35

Testosteron

Re: Mám stejnou zkušenost
Potvrzuji, totéž s mi také stalo, jen koupeno v Bille v Celnici. Je třeba začít řvát! Nenechme si srát na hlavu! Jsou to naše peníze a naše zdraví!
0/0
24.3.2006 14:44

Beerdy

Re: Re: Mám stejnou zkušenost
http://www.nowaco.cz/contact.php3?page=1 Tady si vyberte, komu to napsat....a nešetřete je!
0/0
24.3.2006 15:04

Nowaco

Re: Re: Re: Mám stejnou zkušenost
Má smysl psát zlodějovi, že krade?? Nemyslím.. to se musí napsat někomu jinému..
0/0
24.3.2006 16:02

Johanka

Re: Re: Re: Mám stejnou zkušenost
No tak to je samozřejmě naivní, oni dobře vědí, co a jak dělají a proč. Když jim napíšete, budete akorát za šaška. Takže jedinou šancí jsou aspoň snad trochu nezávislé inspekce a Sdružení na ochranu spotřebitelů.
0/0
25.3.2006 6:51

Johanka

Re: Re: Mám stejnou zkušenost
Jo, v Bille jsem si taky naběhla, ale ta treska nesla vše říkající nápis Clever. Jen jsem zírala, co to na pánvi provedlo...
0/0
25.3.2006 6:48

Scott

Souhlas
Kdo má zkušenosti ze zahraničí, tak může potvrdit, že všeobecně maso jako takové je v jiných zemích chutnější. Přeci jen se více dbá na kvalitu. Co se týká ryb, tak není těžké si domyslet, že do takové země jako ČR, která navíc nemá moře, se dováží zpravidla "ty horší" kusy.
Každý se dnes snaží vydělat, někteří za každou cenu. Proto bych rád poděkoval tomu, kdo poukázal na tento fakt a budu alespoň doufat, že v budoucnosti se toto bude velice tvrdě postihovat.
0/0
24.3.2006 11:46

ddt

Re: Souhlas
obavam se, ze to neni jenom protoze nemame more. hlavni problem je podle meho v tom, ze lide za kvalitu nechteji platit. rad bych si dal kvalitni krevetovy koktejl - da se vubec sehnat ? tezko. a kdyz ano, tak neni z az tak cerstvych krevet. je to proste kolotoc - kvalita je draha - nikdo to nekupuje - proto se to k nam moc nevozi - a tak je to drahy...
0/0
24.3.2006 15:17

artN

Re: Re: Souhlas
Je to přesně jak říkáš. Lidi hledí jen na kvantitu a cenu, takže prodejci se tomu přizpůsobují a pak se zákazník diví. Copak jde vyrobit uzeninu z masa za 50 Kč když samotné maso stojí přes 100 Kč ? U ryb to je podobný.
0/0
24.3.2006 15:28

tiger

Re: Re: Re: Souhlas

Používáš maloobchodní ceny - pro výrobce jsou uplně jiný . Chyba je ve zrušených normách - ¨dnes nikdo nekontroluje co ti dají do jídla a když hned po jídle nezaklepeš bačkorama je všechno v pořádku - trh to vyřeší . Asi jo ale ne s naší dotační ekonomikou .

Když máš na půl republiky výhradní zastoupení je ti zákazník ukradenej.

0/0
6.8.2007 17:25

doctor.x

Re: Re: Souhlas
veskere ty nacervenale kousky "krevet" maji s krevetami spolecne jen jmeno . Je to jen obarvena lisovana hmota + dochucovadla. Jeste kdyzbych si zpomel, z ceho se to presne dela. U koktejlu bych pochyboval jeste vice, ... spousta chemie ?
0/0
24.3.2006 15:44







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.