Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Na každého Čecha připadá alespoň jedna slepice

Loňské zemědělské sčítání v České republice Agrocenzus 2000 přineslo první výsledky. Jeho úkolem bylo zjistit, kolik zvířat a půdy mají zemědělci podle metodiky Evropské unie. Kromě toho ale také ukázalo, že české traktory mohou z pole odjet rovnou do muzea. Devadesát procent z nich je totiž starších než osm let.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Pavel

Vcelstva
Nekdo udelal botu v poctu vcelstev - melo by jich byt okolo 550 tisíc. ( Mame 50 tis vcelaru a tezko se dva staraji o jedno vcelstvo :-) ).
0/0
29.5.2001 23:04

Josef Jandásek

Kvalita masa
Bylo by lepší, kdyby český člověk, který je zmanipulován americky podporovanými medii, začal opět konzumovat vice hovězího, jehněčího a skopového masa. Kampaň o BSE má za cíl zlikvidovat naše chovy kvalitního dobytka, který se povětšinou pase na lukách, což se nedá říci o slepicích. Ty jsou uzavřeny v obrovských halách a stávají se z nich strojky na produkci masa, jehož musí být vyprodukováno co nejvíce za co nejkratší dobu. Může být takove maso potom zdravé, chutné a konkurenceschopné masu hovězímu?? Zamysleme se nad tim zdravym selským rozumem! Může, ale jenom cenově.
0/0
29.5.2001 16:11

Petr P.

Re: Kvalita masa
Souhlasím s Vámi, že naše chovy skotu jsou kvalitní, musím však oponovat v otázce způsobu chovu těchto zvířat. Naprostá většina všeho skotu je chována ve velkých kravínech a pouze malá část těchto zvířat se pase na lukách - jde především o jalovice a stáda ovcí. Ustájená zvířata jsou krmena silážemi, krmnými směsmi, takže se dá říct, že jsou též "strojky na produkci masa" jak jste uvedl o slepicích, ovšem růst skotu není možné urychlit stejně jako růst slepic pomocí speciálních krmných směsí, takže skopové maso si vždy zachová svou přirozenou chuť :-).
0/0
29.5.2001 18:14

JV. Viden

Re: Kvalita masa
Pri nastevach Ceska vidi moje vytrestene oci jak Cesi tahaji domu metraky trvaliveho mleka a taky se bezvysledne domaham jednoho litru cestrveho mleka. Zatim co v zapadni evrope by konzumenti udelai revoluci, kdyby cerstve mleko nebylo v regalech, v ceske kotline to vetsina povazuje za pokrok pit mleko, ktere se jinac dava prasatum. Biobauer (sedlaci hospodarici podle urcitych zasad) dostavaji za sve produkty vice, kdyz snizuji podil silaze a nahrazuji cerstvim krmenim. Dokud budou Cesi mit pomatene chute , nema cenu se o kvalite potravin bavit.
0/0
29.5.2001 18:43

Pavel

Re: Kvalita masa
Musim se zastat drubeze. Rychlost rustu je jeji obrovskou prednosti - maso je diky tomu libove a neni zatizeno kumulaci tezkych kovu jako je tomu u dva roky vykrmovaneho skotu. To, ze se neji tolik hoveziho, neni zpusobeno BSE, ale prilis vysokou cenou ve srovnanni s veprovym ci drubezim masem.
0/0
29.5.2001 23:00

vitek

Na každého Čecha připadá jedna slepice
No musim konstatovat, ze puvodni nadpis clanku -"Na každého Čecha připadá jedna slepice"- byl opravdu vystiznejsi, mozna by se hodil podtytul "Zdrcujici fakta o demograficke strukture ceske populace :-)
0/0
29.5.2001 15:54

František Dobrota

Taky slepice
Také mám doma jednu slepici - nebo je to husa? Asi jak kdy, ale obvykle je fajn.
0/0
29.5.2001 13:44







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.