Diskuze

Pivovary chtějí mít pivo pod kontrolou

Pivo je jako křen a pěnu má jako smetanu. "Jen by chtělo trochu vychladit," pravila paní sládková v českém filmu Postřižiny, když dopila orosený půllitr.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pta

19. 3. 2003 21:56
beer
jsem rad ze ceske firmy exportuji pivo do zahranici specialne do USA,v NY je pilsner urquell i na baru ta kze sem rad jak prijdu do sveho oblibeneho baru a dam si cesky pilsner 6000 mil od domova.
0 0
možnosti

antosch

16. 3. 2003 5:23
pivečko
na čepování piva má vliv mnoho věcí o tom žádná. třeba zavedení kegů byl správný krok dopředu, zavedení tlačení mediem CO2 nebo NO2 je taky dost dobré ale jenom do určité délky a převýšení trubek. Chlazení je dobré ve sklepě a ne šokovací kostka v pultě, přemražená piva čepované do vymrzlých sklenic no fuj.Zásadní je hygiena všeho, na trubky je nejlepší horká voda s trochou sody, nejhorší jsou agresivní saponáty co jich stačí pár kapek to pak pěnu neudržíš ani u pultu. Největší chybou bylo zavedení europípy s vzd. ventilkem, kdo měl praxi se starou pípou tak určitě vzpomíná, to bylo čepování a ne napouštění.O kvalitě piva už z pivovaru by se dalo diskutovat zvlášť když začne sezóna příliš rychle a něco se expedovat musí.  Můj žebříček nejlepších: 12 - Pilsener Urq., 11- Litovel Moravan, 10- Radegast, 10černá- Litovel, speciál - Flek. Všem přeju zdar a pivečku zvlášť.
0 0
možnosti

dave

15. 3. 2003 10:08
příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy
(Příspěvek zrušen)
0 0
možnosti

Radek

15. 3. 2003 1:23
Pivovary
Ať si pivovary zametou nejřív před vlastním prahem. Budvar - problémy s kvalitou desíty na přelomu roku (vracel jsem 20 sudů), urychlovací procesy v Samsonu a v Plzni, chemické prostředky na udržení pěny. Obchodní zástupci: čachry se sklem, deštníky, propagačními předměty, soutěžemi... Nejřív pořádná kvalita výroby a distribuce a pak ať řeší hospody. Nebo si myslíte že hygiena nechá padat omítku do piva? Omyl, za to je uzavřená provozovna.
0 0
možnosti

Pivar

15. 3. 2003 3:54
Re: Pivovary
Souhlasim! To, co se dneska vari v nekterych pivovarech, je skutecne tragedie. Chemie tolik, ze kam se na to hrabe "Junnyj chemik", hlavne vytriskat prachy, takze jeste delsi trvanlivost a jeste delsi a vysledkem je mrtve pivo. Asi se snazi priblizit Carlsbergu, Heinekenu, amickemu Budweiseru a podobnym sra...
Jinak nejlepsi piva jsou lokalni (snad s vyjimkou Plzne), tudiz kdyz mi v neprazske hospode nabizeji treba Starouse, zvednu se a okamzite menim lokal! Zkuste si dat treba v Pisku Platana nebo v Turnove Svijany! Klidne i Starobrno, ale jen v Brne! Lokalni piva jsou proste nejlepsi. "Of course", jen muj osobni nazor
Jinak krome kvality by mely hlidat i kvantitu, protoze posledne mi treba v Praze blizko Vaclavaku dotahli Plzen, ktere bylo tak asi 2/3 pullitru a kdyz jsem se ozval, tak "ono dojdeee...". Ho... dojde! Pivo nema nozicky, nikam nedojde!!! Vycestujete-li kamkoliv do ciziny, pivo je NAD carkou a pena nad hrdlo. Faktem je, ze pada jako hvezda, protoze kvalita je vetsinou mizerna.
0 0
možnosti