Diskuze

Češi chtějí kupovat domácí jídlo a pivo

Češi se po třinácti letech od otevření trhu už nevrhají po zahraničních potravinách tolik jako dříve. Naopak toto zboží už ztratilo punc výjimečnosti a našinci vyhledávají především kvalitní domácí jídlo a mezi nápoji hlavně pivo. Ukázala to květnová anketa TNS Factum na iDNES.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karel

2. 6. 2003 18:34
jidlo
Koukam, jak se tady pekne do sebe strefujete kvuli jidlu.
Kdo nema rad ceske jidlo, at ho neji, at si da spagety, nebo pizzu a je to?
Me ceska jidla chutnaji, ale nikomu je nevnucuji, at si dava klidne hamburgry(ceske karbanatky),popiji presladlou coca a nebo basti mexicke kukuricne placky.
0 0
možnosti

Solberg

2. 6. 2003 9:36
Knedlik republic
Vy keby ste nemali tie svoje pojebane knedliky tak asi chcipnete hlady...preto mate tlstejsie zeny ako my na Slovensku...haha
0 0
možnosti

Mirek

2. 6. 2003 11:11
Re: Knedlik republic
To se chlubis nebo si stezujes?  :-)
0 0
možnosti

picková

2. 6. 2003 8:46
nevěřte -zkuste
ono leccos přestává platit a jen tradice a nebo v povědomí lidí přetrvává nějaká představa ........... kdo před pár lety slyšel o australském, jihoafrickém nebo americkém víně a dnes ....................... tradiční evropští výrobci si drbou hlavu, kvalita konkurence je vynikající, cena poloviční.......................
0 0
možnosti

M.

2. 6. 2003 0:21
americka fast food versus dobra ceska kuchyne
Americane jak znamo radi si dojedou do McDonaldu atd. pro rychly obed , hamburger, ale kdyby vedeli, jak se tim sami ubijeji, uvarte jim nekdo dobrou ceskou kuchyni se zastavkou v Bostonu, ja jsem tady taky..
0 0
možnosti

Otesánek

31. 5. 2003 10:40
"Redukční dieta"
Ještě moji prarodiče jedli jen brambory, sem tam nějaký ten hovězí vývar, zeleninu ze zahrádky, domácí máslo a mléko, chléb a sem tam na spravení chutě nějakou tu slivovičku a vůbec nic jim nechybělo. Zdraví byli, obezita nehrozila ... Kdyby dnes lidi nebyli tak rozežraní, tak by měli méně nemocí.
0 0
možnosti

Hedvika

30. 5. 2003 13:06
JIDLOOOO...HODTE MI DO ANGLIE BRAMBOROVY KNEDLIK
Lidi, lidi, lidi...nachazim se v Anglii a co lidi tady zerou, z toho je mi na bliti.Nase kuchyne, ze je nezdrava?S tim nesouhlasim, zalezi na tom, kolikrat do roka ze vari knedlo, vepro.Ja sama nejim uz par let cervene maso a s rybami a kuratkem si vystacim.Nikdo si nedovede predstavit, jak bych si dala bramborovy knedlik s cibulkou nebo brambory s tvarohem, nikdo netvrdi,z e kdyz si das kachnu,z e musi plavat v omastku...to uz zalezi na kazdem, kdo ji s mirou, muze jist vse.
Jo a par slov k te kvalite, myslim, ze dost ceskych vyrobku je ok, aby take ne, jen co vidim v nasi soukrome pekarne, co po nas zadaji urednici...nepride vam smesne chodit do avie kazdou hodinu a merit teplotu, zda je vhodna pro vyvoz peciva?Pekarna je cista,z e by se tam dalo jist ze zeme, to co nekteri pozaduji je sice nesmyslne, ale tim je videt, ze nase vyrobky nemuzou byt az zas tak nejhorsi...
0 0
možnosti

Mickey Mouse

30. 5. 2003 23:17
Re: JIDLOOOO...HODTE MI DO ANGLIE BRAMBOROVY KNEDLIK
Osobo, co vam brani v tom, abyste si ty oplakavane pochutiny uvarila? To si neumite udelat bramborovy knedlik s cibukou? Ziju v cizine uz 40 let a s uspechem varim kdejake ceske jidlo. Samozrejmne, ze je nas jidelnicek promichany s recepty a dobrotami z celeho sveta. Jen mi vysvetlete jednu vec : pokazde, ale opravdu pokazde je mi pri navsteve stare vlasti nejpozdeji za tri dny spatne po nejakem jidle, ktere mi podali v restauraci ( a to v restauraci velmi drahe)
0 0
možnosti

Andělíček

30. 5. 2003 10:44
Jasně,mám hlad a žízeň,tak jdeme na pivo a knedlo,vepřo,zelo mňam.
0 0
možnosti

JEŽURA

30. 5. 2003 10:20
LIDIČKY, CO BLÁZNÍTE!!!
TAKOVÁ ČESKÁ ŠTIKA NEBO PSTRUH!!!! TO JE BAŠTA!!! UTOPENCI - SLÁVA, ŽE JE MÁME, JEZDÍ SEM NA NĚ CELÁ CIZINA!!! KDE JSOU ČECHY? MNOHDY ANI NEVÍ, ALE UTOPENCE ZNAJÍ!!!!!! A CO ZELENINKA???!!! TAKY DOBRÝ !!!!!!!!!!!! A PIVČO?? LEPČÍ NEŽ ZAHRANIČNÍ LEPIDLA
0 0
možnosti

bobes

1. 6. 2003 6:29
Re: LIDIČKY, CO BLÁZNÍTE!!!
OK JEZURO,CO TAKHLE UHOR, KTEREHO SI MUZES UDIT,NEBO COKOLIV.ZAJEDES NA EXIT 17 A JDES.JE  TO PARK KDE MUZES CHYTAT CELOU NOC.A TY UTOPENCE SI UDELA KAZDY  BLBEC.
0 0
možnosti

Pochoutka

30. 5. 2003 9:13
Receptura
Víte co je na tom nejhorší? Že nemám důvod tomu nevěřit.
 
Kdo jí párky?
Následující receptura na obyčejné párky byla získána od nejmenovaného
pracovníka jedné Rakouské firmy, která vyrábí uzeniny na
objednávku a podle cenových požadavků supermarketů a hypermarketů v České
republice.
Pokud byste v receptu marně hledali maso, nespletli jste se, skutečně tam
žádné není!
Obyčejné párky- receptura na 100 kg výsledného produktu:
15 kg SEPARAT (kostní moučka) 15 kg SÁDLO 26 kg KŮŽOVÁ EMULZE 10 kg A-GEL (chemie) 6 kg ŠKROB 22 kg LED (strouhaný pro spojení směsi) 1,9 kg SŮL 2 kg SÓJA 1 kg EMULGÁTOR 1,1 kg KOŘENÍ + BARVIVO ------------------------------------------ 100 kg celkem = růžovoučké párky Dobrou chuť Vám přejí "SPOJENÉ KAFILERIE, a.s."
0 0
možnosti

KaTarINA JooSeen

31. 5. 2003 20:00
Re: Receptura
Mňam :)) Já rád Alchymii :)) a proto to žeru :)) mňam...
0 0
možnosti

PoziracKnedlikuSRozvarenouMoukouUHO

29. 5. 2003 23:29
preferuji ceske potraviny!
hlavne: Lasagne, Tacos, Burritos, Pffefersteak a k tomu sklenicka Rioja nebo Jacobs Creek :-)
0 0
možnosti