Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nakupte vepřové u nás, lákají farmáři

Místo k řezníkovi pro vepřové přímo na farmu - na Vysočině, východě i jihu Čech v posledních dnech poměrně běžný obrázek. Chovatelé se totiž na protest proti nízkým výkupním cenám masokombinátů rozhodli prodávat zákazníkům vepřové přímo. Ceny jsou pro zákazníky příznivé: třicet až čtyřicet korun za kilogram.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Doňa Mimoňa

Kurňa kde só té Ločenicé,zase se majó kdesi lépe než ja.Chcu také svého vepřa.
0/0
18.12.2003 10:11

Vlčice

Tak nevím...
Když už se rozhodnu, že nějaké to maso koupím, jdu pro něj tam, kde je mladý, pěkný a fortelný řezník. Fronty na láci zavánějí chudobou a totalitou. Hypermarkety se rvou o zákazníky a je jich stále víc. Za chvíli budou chtít od zemědělců ještě platit za distribuci. Je to daň globalizaci a bude hůř.
0/0
17.12.2003 15:37

Dežo

Jo, jo ale přijeďte do Prahy, prodáte všechno a ještě to bude málo,
vykašlete se na mezičlánky a prodávejte to rovnou a vyděláte peněz.Proč mají vydělávat překupníci?Tak je to se vším.Mohlo by být levněji kdyby výrobce prodával ve svých prodejnách.
0/0
17.12.2003 13:56

BBarret

Kdyby
naši zemědělci ty prasátka vyráběli s rozumem a nevytvořili na trhu s masem takový obrovský přetlak cenu by určitě měli jinde(cca32-35Kč),ale není to vina jen jejich,to bych jim křivdil i zpracovatelé nesou svůj díl a hlavněnaše oblíbené markety a nakonec i my sami protože nás až tak moc kvalita nezajímá tak jako jestli je to levné,levné,levné....................
0/0
17.12.2003 13:21

ppetr

Re:
tak v tom se tedy mylis !!!!!!!!!!!
pokud nevidim v salamu maso,tak ten salam nekupuji a radeji si koupim maso,ktere vyjde levneji,ale to je spise vec zpracovatelskeho prumyslu,nez zemedelcu.
NEJSEM TAK BOHATY ABYCH SI MOHL KUPOVAT LEVNE VECI a to doslova a do pismene.
MASO JE MASO
 
0/0
17.12.2003 13:35

tudorin

cena
článek má jen jednu chybu, neuvádí u cen zda jde o cenu v živém a nebo v mase
0/0
17.12.2003 13:11

Bosch

Já teda nejsem pro
Nejsem pro takový prodej a záběry, kdy z avie tahají půlky mě děsí a vrací o roky zpět nebo posouvají o stovky kilometrů na východ. Za chvíli si řeknou pekaři, že chtějí víc, po nich mlíkaři a budeme chodit přímo do pekáren a s bandaskou do mlíkáren. Možná je jejich cena zdánlivě výhodná, ale je to cena včetně kostí, kůže, tuku. Musíte maso dál opracovat a zmrazit protože nemůžete všechno sníst. Navíc, nevím, jak si domů z jatek ponesete v tašce půlku prasete.  Asi ale zájem je, jak je vidět z TV, ale on je zájem o vše, co sice nemá s kvalitou nic společnýho, ale je levný.     
0/0
17.12.2003 13:11

ppetr

Re:
je videt,ze jsi nikdy nebyl na zabijačce.podle tebe, vsichni co zabijeli by uz nebyli mezi zivymi .srovnej si to v ty tvy hlave.tim nechci rici,ze okolo masa by melo byt hejno much a podobne haveti.
0/0
17.12.2003 13:20

Bosch

Re:
Nevím, jak se ti vše srovnalo v tvé hlavě, ale proč by neměli být všichni co zabíjeli mezi živými? Naopak, já jsem zabíjel taky a vím, že pro toho, kdo nejí "všechno z prasete" se to moc nevyplatí. Ne každý jí zabíjačkovou polívku, jitrnice, jelita, tlačenku, sádlo, škvarky atd. Maso je samozřejmě taky, ale zas ne tolik. A hlavně je toho velký množství naráz a musíš mít velký mražák na zmrazení. Já zabíjačku nikomu neberu, na vesnicích zabíjí všichni, ale nemusím mít truhlu - mražák narvaný zabíjačkou a jíst ji denně.
0/0
17.12.2003 13:36

ppetr

Re:
me by totiz prodej pulek z chladirenskeho vozu nevadil, z tveho predchoziho prispevku by ti zrejme vadil.
stejne se ty pulky do reznictvi vozi v techto vozech.
0/0
17.12.2003 13:43

bosch

Re:
Pořád nevím, jestli si chceš tu půlku prasete přehodit přes rameno nebo naložit na přívěs jako někteří v TV. Kupujícímu to možná nevadí, však se to umyje, ale hygiena a kultura prodeje nás staví mimo civilizovanou Evropu. A do prodejen se vozí půlky zavěšený na háku (nepovalují se po zemi) a na háku z auta taky sjíždí do chlaďáku na prodejně. Z háků je pak řezníci berou a porcují na kýty, krkovičky, kotlety apod. pro koncové zákazníky.
0/0
17.12.2003 14:17

marcela

Re:
Mne se take dela zle a desilo me ve spanku, kdyz jsem videla zabery, jakym způsobem se zabijeji at uz kravy anebo prasata (event. se obcas porcuji zaziva). Jsem z principu proti . A tak to nekonzumuji, nehlede na dalsi důvod, totiz ze do sebe nemusim ladovat kondenzovany stress. Myslim, ze smysl zpravy obsazene v clanku je jinde. O systemu prodeje. P.|S. Asi nevis, ze pekari sli jinudy a natlak na zvyseni cen se zdaril. Ted to setri antimonopolni urad.
0/0
17.12.2003 13:22

ppetr

Re:
to by me tedy zajimalo co jis.zrejme asi vystresovany obiloviny,ktere taky ví kdy prijde jejich cas.koneckoncu si precti studie a nebo se projdi se zapalkou okolo svych rostlin a obcas jim spal listek a za chvili mas po nich ackoli jim nic delat nebudes.
necetl jsem,ze by nekdo vydrzel dlouho bez vzduchu,jidla a piti.
0/0
17.12.2003 13:56

JanB

Re:
Tim myslite na Slovensko??? :o))
0/0
17.12.2003 20:47

marcela

Výborně!!!!!!!!
Ačkoli sama "červené" maso vůbec nejí a nekupuji, mám radost, že vítězí zdravý selský rozum nad rigidními absurdními "systémy" přerozdělování a manipulace ve jménu důvodů...
0/0
17.12.2003 13:08

Vévoda

No to je objev
My kupujeme zasadne veprovy jenom od chovatelu. Vzdycky nekolik pulek, hezky si je robourame, udelame ovarek, skvarky, maso dame do mrazaku a je na pul roku vystarano.
0/0
17.12.2003 13:04

majklos

Rozumné řešení .
Prodejny výrobců , kde by neprodávali jen maso ale i masné výrobky - klobásky , párky , tlačenky ...
To je ceta k vyšší přidané hodnotě a záchrana celé řady výrobců masa........
0/0
17.12.2003 12:56

Vegetarián

Povyk kvůli jedu
To by mě fakt zajímalo, proč je tu hmotu z močoviny takový zájem.
0/0
17.12.2003 12:56

BBarret

Re: a proč je
takový zájem o dámské přirození které je taky cítit močovinou?
0/0
17.12.2003 13:10

hordubal

Re:
0/0
17.12.2003 13:35

YoungFreedom

Re:
O jakou hmotu z mocoviny se jedna? Jestli si ty chytraku myslis ze maso je z mocoviny tak se vrat na zvlastni skolu.
0/0
17.12.2003 14:05

Vlčice

Re:
Ty jsi na tom Oxfordu asi z chemie moc nepochytil, ale na povyšování stačí i ta zvláštní škola, na kterou vypadáš především sám.
0/0
17.12.2003 15:40

CuoreSportivo

Prodej masa
Já bych byl pro, aby se výrobci sdružili a udělali si vlastní síť supermarketů s masem. Dají si tam vlastní ceny, které budou výhodné pro spotřebitele i pro ně. Je to blbost nebo dobrý nápad?
0/0
17.12.2003 12:52

YoungFreedom

Re:
Ja bych rek ze dobry ale pri urcity nadkriticky velikosti sdruzeni by to asi doadlo stejne: cast producentu by rekla, ze sdruzeni to vykupuje moc levne a udelali by si vlastni podsdruzeni atd.
0/0
17.12.2003 14:06

ppetr

zemedelci
proc ti mamlasove zemedelsti to nevozi i na sever cech.rad bych si 2 půlky taky rad vzal.
treba i vice ,holt mam smulu,ze nabydlim tam kde oni prodavaji
0/0
17.12.2003 12:09

Cad

Re: zemedelci
Kdyz se podivas po okoli, tak urcite nejaky prase sezenes
 
Myslim, ze za takovou cenu se da pro cely prase i kousek dojet.
0/0
17.12.2003 12:17

ppetr

Re:
dojet se da,ale ne za takovou cenu.tak nevim kde je potom problem.zrejme asi jen na jihu
0/0
17.12.2003 13:22

Marinek

Výborně!!
Tak na ně.
0/0
17.12.2003 12:01

krvave_koleno

považuji to za správné!!
To se mi fakt líbí !!! Žádné stávky, žádné protesty, žádné vyhrožování, ale akce. Kdybych si mohla vybrat, půjdu nakupovat raději na farmu než do krámu, zvlášť, bude-li to levnější. Doufám, že je to jen začátek, že se to pomalu rozběhne a masokombináty se nebudou chovat jako monopol a budou nuceni ke kompromisu, pokud nebudou chtít zkrachovat. Stejným způsobem by se mohly prodávat brambory, mléko,ovoce a zelenina, drůbež, atd.
0/0
17.12.2003 11:38

hbf

otázka
Nabízí se otázka, proč JZD/farmy neprodávají ve své režii už dávno? Zmizel by jeden z prostředníků mezi chovatelem a spotřebitelem, klesla by cena, ....
0/0
17.12.2003 11:21

abcd

Re:
nemají např. kapacitu na skladování masa a prodávají celé půlky
0/0
17.12.2003 11:34

_

Re:
Ale mohli by si tu kapacitu vytvorit! Rekl bych, ze by se jim to vyplatilo a pocatecni naklady by se jim brzy vratily.
0/0
17.12.2003 12:05







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.