Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Češi jedí méně chleba, půl metráku ročně

Každý Čech sní za rok přes půl metráku chleba. Podle Výzkumného ústavu zemědělské ekonomiky je to přesně 54,5 kilogramu. To je sice oproti konce 80. let asi o čtyři procenta méně, přesto si chléb mezi pečivem drží rozhodující podíl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

hanickaa

To se nedivím
Když si u nás koupím chleba stojí za h... ani se nedivím že ho lidé méně kupují než v jiných zemích.Jednou jsem bzl na exkurzi v Delta pekárnách a od té doby si raději vůbec chléba nekupuji.Je snad od nějakého malého pekaře z vesnice.Vekopodniky a hypermarkety ničí kvalitu potravin.Je jim jedno jaký je chleba chutově  apodobně,jde jim jen o to udělat chleba co nejlevněji a to znamená nehorši kvalita komponentů,hodně chemie a co nejkratší doba zpracování.Zachvílí se Česko bude jmenovat Zlodějsko.
0/0
26.7.2004 13:20

King

Re:
Nevim, ale chléb z Tesca a jejich vlastní místní pekárny je výtečnej..
 
0/0
27.7.2004 13:07

Pekař

Chleba - základ života
Zasvětím Vás do problému jak poznat dobrý chléb. Dobrý chléb musí být vyroben z přírodního kvasu..tj. třístupňové vedení kvasu. Kvas se skládá z mouky ( žitné chlebové T 930 ) a podílu vody. Tento kvas vyzraje a opět se přidá mouka a voda...opět vyzraje. Takto se to opakuje třikrát. Potom vyzrálý kvas po 14 hodinách se mísí se solným roztokem ( 27 % ) ,kmínem a moukou chlebovou pšeničnou na těsto,které zraje,kyne a potom se 50 min peče při 280 až 350 st. Je to přirodní kvas,který je velice zdravý. Potom můžete v obchodech kupovat chléb ,který se vyrábí z rúzných nepřírodních materiaálů rúzně přibarvených. Je to hnus,ale zákazníci na toto slyší protože je tvarově hezký,lépe se peče..do zlatova a má veliký objem. To že je našemu tělu nepoživatelný nikomu nevadí. Nebojte se zeptejte se na složení pekařských výrobků,které musí být na každém obchodě. Pokud uvidíte rúzné identické aroma apod. není to chléb ,ale pšeničná mouka obarvená vším možným. Mimo jiné ČZPI dělala minulý rok každý měsíc kontroly na vybraných pekárnách právě na chléb. Výsledky byly super. Nemusíte se ničeho obávat. Švýcarsko nám závidí spotřebu chleba na osobu....kolik do sebe dostaneme díky chlebu bílkovin,kyseliny listové apod. Chléb je opravdu zásobárna živin a vitamínů...ale jen ten opravdu kvalitní.
0/0
24.7.2004 0:00

Micanek

Re:
Uznale mručím - moc hezký příspěvek.  Je to k uzoufání, chemie je všude  Zaplatil bych i dvojnásobek ceny za kvalitní chleba, ale nabídka tu není  Poptávka asi není ...
0/0
28.7.2004 13:35

Rado

Na co chleba?
Pět dvanáctek a jsem sytý dost :-)
0/0
23.7.2004 19:01

kom47

Re: jenom ???
ty se držíš hesla "pij do polosyta "
0/0
23.7.2004 19:37

Rado

Re:
Jojo, když se chci "najíst" pořádně, zvednu dávku :-)
0/0
23.7.2004 19:46

SANDOKAN

Re:
NA CHLEBA SE TEZKO DELA
0/0
23.7.2004 21:37

dddd

ewe
Kdyz jsem bydlel v Havirove, tak jsem jedl chleba pravidelne. Mel jsem tam oblibenou pekarnu a i kdyz jsem musel za svuj chleba priplatit, vubec mi to nevadilo, protoze muzu chleba i jen tak suchy. Od te doby co jsem se pristehoval do Prahy jsem mel chleba pouze trikrat a zasnul jsem, jak muze nekdo za takove lejno chtit tolik penez. Par lidi mi pak potvrdilo, ze v Pze neumeji pect chleba....
0/0
23.7.2004 16:36

xxx

Re:
Si peceme chleba sami doma (v automatu) a pekarna me netrapi...
0/0
23.7.2004 16:42

Delirium Tremens

Takový čerstvý - ještě teplý chléb
, Ten umí provětrat ...
0/0
23.7.2004 15:23

xmolly

otázka
A kolik toho spapkaj prasátka?
0/0
23.7.2004 14:57

apokalypsa

Proč chleba ?
Od malička se cpu jen rohlíkama a houskama, chleba jsem měl párkrát v životě a vůbec mi nechybí. Vláknina se dá nahradit i jinak a lépe (musli).
0/0
23.7.2004 14:55

RaPl

Re:
Tak tomu říkám přirozený životní styl.
Nejdřív žeru sračky a pak to doplácám nějakýma doplňkama, aby to mělo i živiny a vitamíny a vlákniny a bílkoviny  . Tohle mě baví na všech těch vegetariánech a podobných borcích.
 
0/0
23.7.2004 15:12

PN

jj naprosty souhlas
je dulezite mit v tom jasno, a to ON uuuuurcite maaaa...  proste tlaci co mu chutna, a co nekde videl ze je IN, a treba i dobre ale chleba je taky dobra vec, opravdu... bye
0/0
23.7.2004 15:21

apokalypsa

Re:
Musim vas zklamat: chleba nejim od mala, to znamena nejakych 30 let. A uprazene ovesne vlocky smichane s medem jsem jedl desetileti pred tim, nez se tady staly modou. Na nejakou modu kaslu, a treba maso jsem nejedl ani za hlubokeho socialismu, kdy nam ho  ve skolni jidelne cpali horem dolem :-)))
0/0
23.7.2004 16:45

paja83

Re:
Ja chci taky skolni stravovaci zarizeni, kde podavaj opravdovy maso, kams to chodil??
0/0
23.7.2004 17:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.