Diskuze

Češi jedí méně chleba, půl metráku ročně

Každý Čech sní za rok přes půl metráku chleba. Podle Výzkumného ústavu zemědělské ekonomiky je to přesně 54,5 kilogramu. To je sice oproti konce 80. let asi o čtyři procenta méně, přesto si chléb mezi pečivem drží rozhodující podíl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hanickaa

26. 7. 2004 13:20
To se nedivím
Když si u nás koupím chleba stojí za h... ani se nedivím že ho lidé méně kupují než v jiných zemích.Jednou jsem bzl na exkurzi v Delta pekárnách a od té doby si raději vůbec chléba nekupuji.Je snad od nějakého malého pekaře z vesnice.Vekopodniky a hypermarkety ničí kvalitu potravin.Je jim jedno jaký je chleba chutově  apodobně,jde jim jen o to udělat chleba co nejlevněji a to znamená nehorši kvalita komponentů,hodně chemie a co nejkratší doba zpracování.Zachvílí se Česko bude jmenovat Zlodějsko.
0 0
možnosti

King

27. 7. 2004 13:07
Re:
Nevim, ale chléb z Tesca a jejich vlastní místní pekárny je výtečnej..
 
0 0
možnosti

Pekař

24. 7. 2004 0:00
Chleba - základ života
Zasvětím Vás do problému jak poznat dobrý chléb. Dobrý chléb musí být vyroben z přírodního kvasu..tj. třístupňové vedení kvasu. Kvas se skládá z mouky ( žitné chlebové T 930 ) a podílu vody. Tento kvas vyzraje a opět se přidá mouka a voda...opět vyzraje. Takto se to opakuje třikrát. Potom vyzrálý kvas po 14 hodinách se mísí se solným roztokem ( 27 % ) ,kmínem a moukou chlebovou pšeničnou na těsto,které zraje,kyne a potom se 50 min peče při 280 až 350 st. Je to přirodní kvas,který je velice zdravý. Potom můžete v obchodech kupovat chléb ,který se vyrábí z rúzných nepřírodních materiaálů rúzně přibarvených. Je to hnus,ale zákazníci na toto slyší protože je tvarově hezký,lépe se peče..do zlatova a má veliký objem. To že je našemu tělu nepoživatelný nikomu nevadí. Nebojte se zeptejte se na složení pekařských výrobků,které musí být na každém obchodě. Pokud uvidíte rúzné identické aroma apod. není to chléb ,ale pšeničná mouka obarvená vším možným. Mimo jiné ČZPI dělala minulý rok každý měsíc kontroly na vybraných pekárnách právě na chléb. Výsledky byly super. Nemusíte se ničeho obávat. Švýcarsko nám závidí spotřebu chleba na osobu....kolik do sebe dostaneme díky chlebu bílkovin,kyseliny listové apod. Chléb je opravdu zásobárna živin a vitamínů...ale jen ten opravdu kvalitní.
0 0
možnosti

Micanek

28. 7. 2004 13:35
Re:
Uznale mručím - moc hezký příspěvek.  Je to k uzoufání, chemie je všude  Zaplatil bych i dvojnásobek ceny za kvalitní chleba, ale nabídka tu není  Poptávka asi není ...
0 0
možnosti

Rado

23. 7. 2004 19:01
Na co chleba?
Pět dvanáctek a jsem sytý dost :-)
0 0
možnosti

kom47

23. 7. 2004 19:37
Re: jenom ???
ty se držíš hesla "pij do polosyta "
0 0
možnosti

dddd

23. 7. 2004 16:36
ewe
Kdyz jsem bydlel v Havirove, tak jsem jedl chleba pravidelne. Mel jsem tam oblibenou pekarnu a i kdyz jsem musel za svuj chleba priplatit, vubec mi to nevadilo, protoze muzu chleba i jen tak suchy. Od te doby co jsem se pristehoval do Prahy jsem mel chleba pouze trikrat a zasnul jsem, jak muze nekdo za takove lejno chtit tolik penez. Par lidi mi pak potvrdilo, ze v Pze neumeji pect chleba....
0 0
možnosti

xxx

23. 7. 2004 16:42
Re:
Si peceme chleba sami doma (v automatu) a pekarna me netrapi...
0 0
možnosti

Delirium Tremens

23. 7. 2004 15:23
Takový čerstvý - ještě teplý chléb
, Ten umí provětrat ...
0 0
možnosti

xmolly

23. 7. 2004 14:57
otázka
A kolik toho spapkaj prasátka?
0 0
možnosti

apokalypsa

23. 7. 2004 14:55
Proč chleba ?
Od malička se cpu jen rohlíkama a houskama, chleba jsem měl párkrát v životě a vůbec mi nechybí. Vláknina se dá nahradit i jinak a lépe (musli).
0 0
možnosti

RaPl

23. 7. 2004 15:12
Re:
Tak tomu říkám přirozený životní styl.
Nejdřív žeru sračky a pak to doplácám nějakýma doplňkama, aby to mělo i živiny a vitamíny a vlákniny a bílkoviny  . Tohle mě baví na všech těch vegetariánech a podobných borcích.
 
0 0
možnosti