Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Chladné léto zasáhlo tržby Unileveru

Chladné letní počasí zasáhlo tržby britsko -holandského koncernu Unilever. Firma utržila méně za zmrzliny se svou značkou Algida a ledové čaje Lipton. Ačkoli obrat klesl o čtyři procenta, podařilo se ve třetím čtvrtletí zvýšit zisk o šest procent.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Densemann

Ono bylo chladné léto?
No pro Unilever asi jo...
0/0
27.10.2004 12:41

Kutil Tim

se nedivím, že to
lidi málo kupujou. Předražený sajrajty z náhražek, chemikálií a kdovíčehoještě. Já si dělám zmrzlinu sám doma a jsem v pohodě. Vím, co do toho dávám a že je 100% nezávadný a squělý! A náklady? 20-40 Kč za 1 litr suprový smetanový zmrzliny z pravýho ovoce, event. čokolády, oříšků atd.
0/0
27.10.2004 11:39

Erben2

Re: se nedivím, že to
Nemáš recept?
0/0
27.10.2004 12:54

Kutil Tim

Re: Re: se nedivím, že to
svaříš cca 20-30 deka cukru s vodou - asi 2 deci + pak přidáš citronovou šťávu. A potom ovoce (jahody, ostatní zahradní plodiny i lesní - i mražený) dle chuti - cca 30 -40 deka a necháš (už vychladlý) lehce rozmixovat. Pak, lepší druhej den (po tom, co to dáš do chladničky) přidáš čtvrtlitr našlehaný šlehačky. Promícháš a šup s tím do strojku. Když chceš dělat čokoládovou a pod. lze směs vařit (mléko, žloutky cukr ve vodní lázni) ale to mě nebaví. Já spíš přidám k tý vodě s cukrem (bez citronu) čokoládu a nechám ji rozpustit - pozor - pouze čokoládu na vaření, nikoliv fialovou krávu a pod. - běžná čokoláda má emulgátory (aby  byla krémová) a při zahřátí se ti zdrcne do divných hrudek. Ale problém je ten strojek, páč normální (1500-2500,-) nestojí za nic - musíš dávat tělo napřed do mrazničky, aby se vychladilo. Lepší je s kompresorem (sám chladí - tepelný čerpadlo jako u mrazáku) ale cena cca 8000,- a výš. Ale je super. Ten lacinější je dost nepraktickej.
0/0
27.10.2004 14:38

Kutil Tim

Re: Re: Re: se nedivím, že to
ještě dodávám, samo, že k tý čokoládový se pak stejně přidává ta šlehačka, ale pozor, nepřehnat s "poctivostí" zmrzliny, ono to pak nejde úplně zmrazit a i v mrazáku to má medovou konzistenci.
0/0
27.10.2004 14:40

Kutil Tim

Re: Re: Re: se nedivím, že to
teďka jsem si ještě vzpomněl, k výrobě se dá použít dost druhů ovoce, ale pozor na čerstvej ananas, kiwi - při styku s mléčnými výrobky všechno zhořkne - takže ananas  kompot nebo lehce povařit, kiwi nebrat. Moc nedoporučuju ani broskve, meruňky, pomeranče - mdlá chuť. Mí favorité jsou - jahodová, banánová, ananasová, borůvková, tiramisu (stačí tvaroh s cukrem, amaretto, káva). ňam ňam. Má to ofšem z marxistickýho hlediska i druhou stránku - dietní tyhle zmrzliny teda nejsou. Ale dá se udělat i dietní (mléko, umělé sladidlo, citr. šťáva, ovoce - rozmixovat, vychladit, udělat, zbaštit - nedá se skladovat, protože neobsahuje cukt a tuk a v mrazáku je z toho ledová kostka, ale čerstvá je v pohodě).
0/0
27.10.2004 14:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.