Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jezte naši drůbež, volají chovatelé

Poslouchat v těchto dnech zástupce domácích firem, které dodávají Čechům na stůl drůbeží maso, není nic radostného. Spíš naopak. "Doba ptačí chřipky" je totiž zasáhla naplno a oni mluví o tom, jak jim hrozí vážné ekonomické problémy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Milob

Ceske potraviny
Kupuju hlavne ceske jidlo. Maso jen ceske.
To co se tady dovazi, protoze to jinde nezerou, je hnus.
Na vic me to urazi, kdyz si nejaky Ital mysli, ze to nesezerou u nich, proda k nam. A retezce to jeste zprostredkuji a podporuji.
0/0
22.3.2006 13:39

kasavaros

Znáte slogan:
Jezte ryby, dokud jsou zdravé! ?
0/0
22.3.2006 11:21

mikey1759

Vzdy se podivam na puvod a kupuji jen Ceske vyrobky.
Kupujte Ceske vyrobky a ne dumping z ciziny!
0/0
22.3.2006 9:50

oddTom

Re: Vzdy se podivam na puvod a kupuji jen Ceske vyrobky.
Proč?
0/0
22.3.2006 12:43

Ing.Hloupý

mutanti
Kuřata v poslední době vypadají jako mutanti......samý růstový hormon, antibiotika, krmí to samým hnusem......i za 29,90 Kč za kilo je to moc.
0/0
22.3.2006 8:22

Kuře

Re: mutanti
To je nedorumění, to nebylo jídlo pro lidi, ale žrádlo pro psy
0/0
22.3.2006 8:26

Kuře

Re: mutanti
A ani to nejsou vlastně kuřata, ale BROJLEŘI = zmutovaní geneticky poopravení slepice
0/0
22.3.2006 8:28

llucky

kočky jsou mnohem nebezpečnější
Kočka chytne na zahradě ptáka, s ptačí chřipkou, samozřejmě ho sežere ne tepelně upraveného a už je nakažená. Vy si pak kočku vezmete domů a mazlíte se s ní!!! Kočky jsou hnus, který šíří mnohem více nebezpečných nemocí. Se slepicí se málokdo bude mazlit, zato s kočkama to dělají lidé denně...
Takže kočky jsou mnohem nebezpečnější než všichni ptáci dohromady, proto likvidujte kočky jak jen to jde, všemi možnými prostředky!
0/0
22.3.2006 8:10

orinka3

Re: kočky jsou mnohem nebezpečnější
ty jsi ale vůl...
0/0
22.3.2006 8:20

Iridium

Re: kočky jsou mnohem nebezpečnější
A celej, celej se otočit můžeš? Takhle...
0/0
22.3.2006 8:21

orinka3

Re: kočky jsou mnohem nebezpečnější
nechala jsem s prvně unést, teď argument: aby se kočka nakazila, musela by po celý týden žrát a žrát výhradně ptáky nemocné ptačí chřipkou. Pak... snad.... - řekl veterinář. Takže k této hypotetické situaci v praxi u nás těžko dojde, můžeš být klidný a v klidu nechat kočky. Ono je teď docela snadné si dělat alibi - někdo má zvrhlou zálibu ubližovat třebas právě kočkám, a bude si z toho dělat zásluhu. Nakopat takovému!
0/0
22.3.2006 8:33

Ing.Hloupý

Re: kočky jsou mnohem nebezpečnější
kočky jsou při 70 stupních v pohodě .....mají křehké prorostené maso a ne takovou vodnatou hmotu jako kupované kuře.... ...
0/0
22.3.2006 8:37

llucky

Re: Re: kočky jsou mnohem nebezpečnější
0/0
22.3.2006 9:28

kočka Pepík

Re: kočky jsou mnohem nebezpečnější
no ty jsi ale blb..nezapoň si zas přečíst nějakej další dementní článek
0/0
22.3.2006 11:50

MIchal

Re: kočky jsou mnohem nebezpečnější
zato s kočkama to dělají lidé denně...  - no tak nevim, jestli to nahodou neni na podaní trestniho oznameni - to je normalni zoofilie
 
Ja to rikam porad, ze ti chovatele kocek jsou divna verbez
0/0
22.3.2006 14:01

antichipka

Re: kočky jsou mnohem nebezpečnější
Já se klidně budu mazlit i se slepicí. Nechápu, kdo jim vůbec tak strašně pokřivil pověst tím, že jsou to hloupá zvířátka. Snad tak vypadají. Ale mají duši a dají se vycvičit a ledacos chápou. A my je pak chladnokrevně sežerem. Přesto, snad mi to drůbeží manitů odpustí, máme v lednici jedno dobrý kuřátko na paprice....
0/0
22.3.2006 16:04

orinka3

je to celé nafouknutá fáma
Na světě ročně zemřou statisíce na virus chřipky, který stále mutuje, takže proti němu spolehlivé očkování není. Teď z nějakého důvodu začli troubit na poplach kvůli pár desítkám lidí z Asie - zemí s nepředstavitelnou hygienou. Zbláznili se všichni? Asi ne, protože farmaceutické firmy si určitě mnou radostí ručky. Taky není potřeba, aby lidé jedli kuřata, co takhle ryby??? - možná rybářské společnosti nedosahovali takových zisků, jako drůbežářské, tak se daly do boje - co my víme? Lidé jsou snadno zmanipulovatelní, stačí je něčím postrašit...
0/0
22.3.2006 8:06

barbudo

Re: je to celé nafouknutá fáma
... polovina případů byla ve Vietnamu ...
... ovšem rok už ani jeden ...
... stačilo nejíst syrová játra uhynulých slepic ...
0/0
22.3.2006 8:16

kasavaros

Re: je to celé nafouknutá fáma
Jen počkejte, až z Bolivie (nebo kde ji to Neff objevil) dorazí hadí kolika!
0/0
22.3.2006 11:24

Zeman

ale v restauracích není nic poznat
Restauratéři na kuřatech musí nehorázně vydělávat, protože ti nehýbou s cenama vůbec, jak jsem si všiml
0/0
22.3.2006 8:03

PatrikChrz

Kdyby křídla za 30 Kč
V neděli jsem byl v Tescu a měli tam celé mražené kuře za 29,90 Kč / kg.
0/0
22.3.2006 7:53

LordKikin

:-)
Fuuuj maso nezrat
0/0
22.3.2006 7:52

kuře

Re: :-)
Jasně že nežrat, protože ty škody co napáchá nestojí za ten pseudopožitek.
0/0
22.3.2006 7:56

kuře

Zahraniční kuřecí je hnus
vyhnaný antibiotikama a hormonama. Za to domácí, vodňanské je oproti tomu lahůdka.
A jednou za měsíc kuře neuškodí
0/0
22.3.2006 7:05

gter

Re: Zahraniční kuřecí je hnus
Ty víš, čím je naše, domácí, vodňanské kuře krmené?? Víš komu "Vodňanské drůbežárny", nebo jak se to jmenuje patří???
0/0
22.3.2006 7:35

kuře

Re: Re: Zahraniční kuřecí je hnus
Vím.
0/0
22.3.2006 7:37

bufalo

Re: Re: Re: Zahraniční kuřecí je hnus
tak komu?
0/0
22.3.2006 7:41

kuře

Re: Re: Re: Re: Zahraniční kuřecí je hnus
Ty to nevíš nebo si líný? Agropol...
0/0
22.3.2006 7:49

babacek

Pokud vím
tak bylo oznámeno,že stačí tepelná úprava nad 70 stupńů.Tak,že pečené kuře je pečeno při teplotě minimálně dvojnásobné a zrovna tak i smažené a vařené při 100 stupních.Jím je dále a nikterak se neobávám.Více se obávám neodpovědných lidí kteří jsou schopni šířit nákazu kýcháním a kašlaním bez zakrytí nosu nebo úst a to i u obyčejné chřipky. Zřejmě se řídí nějakým pravidlem,,když to mám já ať to máte také´´
0/0
22.3.2006 7:03

kuře

Re: Pokud vím
Tam je spíš problém u rychlé číny, kdy se to jenom narychlo orestuje a šup na talíř. Proto čínu u číňanů zásadně bezmasou.
0/0
22.3.2006 7:06

babacek

Re: Re: Pokud vím
Tak tu bych jedl pouze doma kde mám možnost jí nechat dostatečně tepelně upravit.
V tom však nemůže být až tak velký pokles spotřeby.Dám příklad.Interspar měl tento týden akci kuřecí čtvrtky kilogram za 38 KČ.Lidé to skupovali po několika kilech najednou.
0/0
22.3.2006 7:14

babacek

Re: Re: Re: Pokud vím
OPR. Zkupovali.
0/0
22.3.2006 7:16

lingvista

Re: Re: Re: Re: Pokud vím
skupovali bylo správně...
0/0
22.3.2006 10:08

kuře

Re: Re: Re: Pokud vím
... a jejich domovy se rozviní antibiotikama jako v lékárně, ty hormony přejdou do jejich těl a způsobí poplach, dobrou chuť
0/0
22.3.2006 7:16

babacek

Re: Re: Re: Re: Pokud vím
Co vás vede k této neopodstatněné doměnce
0/0
22.3.2006 7:28

kuře

Re: Re: Re: Re: Re: Pokud vím
Vlastní zkušenost
0/0
22.3.2006 7:37

babacek

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pokud vím
Tak to jste zřejmě jediný.
0/0
22.3.2006 7:40

kuře

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pokud vím
Zkus si to sám. Kup si levné kuře, peč ho a pokud máš citlivý čich, sám ucítíš jak prostě smrdí. Ale pokud nemáš citlivý čich (máš rýmu nebo jsi jinak nemocen) asi tedy nic nepoznáš.
0/0
22.3.2006 7:51

babacek

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pokud vím
Mražené kuře které má garanční tvanlivost ještě několik měsíců a nemá změněnou barvu ( tedy,že nebylo rozmraženo a opět zamraženo ) nemůže zapáchat ani vykazovat jiné nehygienické závady.Pokud jde něco do slevy neznamená to ještě nutně,že je to nekvalitní.Když si zakoupíte ve slevě nějaký elektrospotřebič neznamená to,že nebude funkční.A však připouštím,že se na trhu opravdu závané potraviny objevují a ne vždy jen drubeží maso.
0/0
22.3.2006 8:08

Kuře

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pokud vím
Ale ono nejde o trvanlivost, ani o čerstvost nebo barvu ! Jde o to, že to maso obsahuje antibiotika uvnitř a různé růstové hormony. A to pak smrdí tou tepelnou úpravou, jak se ty jedy mění. Zkus si osmažit antibiotika na pánvi, tak přesně tak to smrdí.
To maso je prolezlé uvnitř jedy!!!!!!!!
0/0
22.3.2006 8:18

babacek

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pokud vím
To by musela tak být cítit veškerá drůbež.Nebo jako chcete říci,že jsou tímto krmena jen kuřata určená pro nižší cenu ?Nemůžu si pomoci,ale ještě jsem se s tím nesetkal a ani jsem to od nikoho neslyšel,že by měl takovou zkušenost i když vám věřím.
0/0
22.3.2006 8:29

Kuře

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pokud vím
Záleží na chovu. Drůbeží maso je obrovský byznys. Někteří chovatelé cpou kuřata chemií preventivně a pořád, jiní sledují jejich stav a podle toho pak upraví krmivo.
V EU už bylo několik afér. Poslední ta s rostlinou bílkovinou v kuřecím mase. Šidí to kde se dá...
0/0
22.3.2006 8:39

babacek

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pokud vím
No tak možná jsem měl štěstí,že jsem ještě na podobnou drůbež nenarazil.Mám však zato,že tento vámi popsaný postup by se dal aplikovat i na jiné chovatele.Tedy i vepřového a hovězího.
I navzdory tomu ze mne vegetarián již nebude.
0/0
22.3.2006 8:53

cb

Re: Re: Pokud vím
Na 70 to zahrejes vzdycky. Je to stejne teorie, virus chripky je choulostivy.
0/0
22.3.2006 9:53

kasavaros

Re: Re: Pokud vím
Stejně jsou ti "Číňané" často Vietnamci.
0/0
22.3.2006 11:26

LordKikin

Re: Pokud vím
Vrahu
0/0
22.3.2006 7:53

babacek

Re: Re: Pokud vím
To si neměl Teď budu mít výčitky svědomí a nejméně týden neusnu.
0/0
22.3.2006 8:09

L

Re: Pokud vím
uz vas vidim, jak za teploty 70° to krvave kure porcujete:-) a kdo z nas nechava to kure napred projet mikrovlnkou?
0/0
22.3.2006 15:43

babacek

Re: Re: Pokud vím
Vy jste to vůbec nepochopl.Je snad jasné,že se kuře připravuje při vyšší teplotě jak 70 stupňů a také jsem to v prvotním příspěvku popsal.Při 70 stupních však dle informací virus umírá.A to je podstatný rozdíl.
0/0
22.3.2006 16:10

cb

Sezerte ji
dokud je zdrava.
0/0
22.3.2006 6:16







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.