- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Sortiment zbozi Crystalexu z Noveho boru jsem nasel nahttp://www.ceskykristal.cz" target="_blank" rel="nofollow">http://www.ceskykristal.cz a zrovna moc barvenych sklenicek jsem nenasel! Zato cisteho ryteho skla maj habadej, ostatne ty jsou beztak mnohem bezpecnejsi, ikdyz ten nadpis je trosku zavadejici a nemyslim si ze by byl psan zrovna na obednavku jak pise manipor..
No nemám slov. Víte jsem zaměstnancem velkého sklářského výrobce a musím se jen . Není nebezpečné sklo, ale barvy. Nelouhuje se tudíž sklo ale již zmíněné barvy. Jen si dovolím upozornit na fakt, že je několik norem které tuto problematiku řeší. Můžete mi milý pisálci říci dle jakých norem jste testy zadaly? A kdo si Vás na to objednal. Nezlobte se na mne, ale jsem přesvědčen o faktu, že je tento článek vydán na objednávku ...
Mě osobně by ani nenapadlo pít z takových sklenic, které vypadají jak lidová tvořivost z vesnických poutí.Ty barvy ve mně nebudí důvěru ani náhodou.
Slyšel jsem,že karcinogení jsou pet láhve a Francie se prý vrací ke sklu.Nevíte někdo jak je to????
hm. hezké, jenže by stálo za to napsat, že ty jedy se uvolňují z barvy, ne ze skla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! barvy na keramice jsou bezpečné, páč se jedná o skleněné glazury, barvy na skleničkách z číny a podobně jsou na organickém základě, proto nejsou tak pevně chemicky vázané. jinak dík za reklamu (taky vyrábim skleničky). normální broušené karafy na destiláty a víno jsou ze skla, které obsahuje 30% olova a přesto při vyluhovatelnosti odpovídají normám. No nic, zas si jdu po svým. Jen mě to nakrklo, takovej stupidní článek. Kdybyste se raději zajímali o to, co dejcháte....
barvy na hrncich jsou tiež ze skleněné glazury, takže ok. a kadmium se používá jen do žlutých až červených barev, olovo jako pájka do glazur, ale ty jsou v poho
Proc je na fotografii cira sklenice, kdyz se jedna o nebezpeci pramenici z barev pouzivanych pri dekorovani sklenic?
pivo prý nejlépe chutná z cínovího korbele - dovezl jsem si takové dva z Asie, známý mi odpovědně tvrdí že jde o jed a pití z nich je velice nezdravé...znáte někdo odpověď zda má pravdu?