Diskuze

Lázeňské oplatky ochutnal Chopin a Nobel

Jeden vagon lískových ořechů a obilí sklizené ze 130 hektarů - tolik se ročně spotřebuje na výrobu oplatek Kolonáda. Naskládané vedle sebe by vytvořily chodník z Prahy až do jihoafrického Kapského Města. V Mariánských Lázních se oplatky začaly péct ve velkém už před 150 lety.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pavelthelong

9. 5. 2006 13:50
mam rad lazenske oplatky

a protoze pracuji dlouhodobe v Nemecku, tak jsem je take privezl z Cech mym spolupracovnikum. Moje prekvapeni, kdyz druhy den mi privezli stejne vypadajici oplatky z mistniho supermarketu, ktere jsou odlisne jen tim, ze jsou vyrobeny v Drazdanech. A diky mnohem lepsi obalove technice jsou krupavejsi, nevlhnou. A co navic, jsou v Nemecku levnejsi nez Kolonada-oplatky v Tescu. Tak jsem presel jednoduse k jinemu vyrobci...:-)

0 0
možnosti