Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejlepší české restaurace má Praha

Špičkoví šéfkuchaři, majitelé hotelů a všichni gurmáni dostávají v předvánoční čas nový kompas na cestu po restauracích. Už podesáté letos vychází obdoba francouzského Michelinu, Maurerův Grand Restaurant. Pavel Maurer podle hodnocení běžných strávníků vybral desítku nejlepších restaurací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Law007

Není nad domácí kuchyňi

Mňam, mlAask:-):-):-)

0/0
30.11.2006 22:59

vymrzovač

skutečně "ČESKÉ" restaurace

;-D českou restauraci si představuji jinak.co je v těchto "ČESKÝCH" restauracích českého?.......myslete autoři nad tím,co píšete!Život nejsou jen prachy za reklamu!;-€

0/0
30.11.2006 11:53

captain cook

Re: skutečně "ČESKÉ" restaurace

Mas pravdu! Kdyz si chci zajit na peknou veceri do CESKE restaurace, nepolezu do Obecnaku do FRANCOUZSKE restaurace.

0/0
30.11.2006 17:55

holyasshole

,

máme tu vynikající hovězí, na takové to domácí žvýkání.R^

0/0
30.11.2006 7:16

komarus

ha

copak je život jen žrádlo??? takový dobrý číslo s kolegyní z práce v kanceláři taky není  k zahození;-D;-D;-D;-D;-D

všichni ti "znalci" týden bez chleba a pak někam k vietkongům do bufáče, to by byla podívaná

0/0
29.11.2006 17:07

performer

Re: ha

sex je zábava pro socky

0/0
1.12.2006 14:49

jouda

Re: Re: ha

s jedinou vyjimkou - eroticke salony nebo spolecnice jsou hodny i modreho ptaka, zadny jiny sex neni pro spravneho prachace dost drahy

;-D;-D;-D

0/0
1.12.2006 14:58

ALLDAER

Tip výborná restaurace v Praze

Pokud má rád někdo Mexico, doporučuju vřele na Černokostelecké (stanice tram. 11 před konečnou)  pizzerii s mexickou restaurací. Fakt tam vaří výborně spousty mexických jídel. A komu chutná pizza, tak já a mojí známí tvrdíme, že není v Praze lepší a kvalitnější. R^ A to jsem v jídle hodně vybíravej ;-).

0/0
29.11.2006 14:09

Flynn

Re: Tip výborná restaurace v Praze

Ja mam v Praze oblibenou pizzerii "di Carlo" na Karlaku.

Napr. i ve fast-foodech je rozdil a neni Mekac jako Mekac...

0/0
29.11.2006 14:10

jarda

Re: Tip výborná restaurace v Praze

skvělá mexická restaurace je taky Barracuda café na Krymské ul. ve Vršovicích. Porce obrovské a chpřitom velmi přijatelné ceny a spousta super míchaných koktejlů(doporučuju jahodovou piňa coladu)

0/0
29.11.2006 15:06

Pragocentr

Pražákov rulezzz

No jóóó v Pražákově je všechno nejlepší véééď?! Za hranicííí města končí svět a začíná jen vidlákov, kde všem čouhá sláma z bot, jezdí pouze traktory a koňské povozy a chcííípl pes véééď?! ČR je jen Pražákov, alespoň soudě kolik se toho píše o této pr*eli a kolik a jiných částech republiky Rv Hlavně se pragocentristi pořád plácejte po rameni jací jste pašácííí, že jste pražácííí... :-/

0/0
29.11.2006 13:48

Flynn

Re: Pražákov rulezzz

V V V Se plácááám po ramenou, jakýýý jsem skvělýýý, neboť jsem pražááák, véééď V V V

Ti ostatní sou vidlacííí, kerým čouháá slámaa z bóót

0/0
29.11.2006 13:55

marek

Re: Pražákov rulezzz

Jo jo, přesně tak, Praha je pr... světa atd., je to samej magor. Až na to, že se sem všichni stěhujou, tak kdo je větší vůl? A kdo je teda ten, co machruje? Původní Pražák, nebo ten vidlák, co se nastěhuje  a pak jezdí domů na zábavy vyprávět klukům od plečky, jak je to dobře, že se hnul? takovéhle řeči zkazí chuť u jakkoli dobré večeře, a o tom je tento článek a možná ještě víc celá tahle diskuse

0/0
29.11.2006 17:08

captain cook

Re: Re: Pražákov rulezzz

Tak v tom se teda mylis. Ja pisi pro jednu velkou cestovku se zamorskou klientelou a nedovedes si zrejme vubec predstavit jak moc je Praha popularni na jejich zajezdech pro lidi z USA, Kanady, Jizni Afriky, Australie, Noveho Zealandu...atd. Ti, kdo se vraci ze zajezdu jsou az na male vyjimky Prahou nadseni a rikaji, ze se tam chteji vratit.

 Jenom jedna poznamka na zamysleni pro ty, kdo se zajimaji jak se na vas divaji v zamori. Kdyz porovnavaji Cechy a tim myslim obyvatele CR s Madary, rikaji jak Madari se umi bavit a jak Cesi jsou prilis vazni. Mnohem mene usmevu nez Madari a Polaci.

0/0
30.11.2006 5:45

ja9

Re: Re: Pražákov rulezzz

Jo j presne tak souhlasim stim co jsi napsal hlavne, ze pomlouvaj Prazaky, ale vali se sem a rodileho prazaka, aby jsi hedal lupu je to sama naplavenina no proste des!!!!

0/0
30.11.2006 10:13

jouda

Re: Re: Re: Pražákov rulezzz

oo anoo, nadclovek echtprazak ;-D

0/0
1.12.2006 15:01

005

....

Tito kuchaři vesměs vědí, jak připravit lanýže, kupují biopotraviny, čerstvé ryby, mandarinky ze Sicílie, maso na steaky ve Spojených státech, sýry ve Francii a odmítají vše zmražené....8-o8-o8-o8-o;-D;-D;-D;-D

0/0
29.11.2006 10:29

plex

Re: ....

presne tak! v cechach mame napr hnusne hovezi, steaky se z toho nedaj, protoze ten zivocich byl slechten na mleko a ne na maso

0/0
29.11.2006 11:47

Ynhoj

Re: Re: ....

co to plácáš? Jsou tady hovězí na mléko i maso, ono záleží také zda jsou na pastvě či ne a čím jsou krmeni, pak to poznáš i na tom mase...

0/0
30.11.2006 14:13

strycek_Pompo

Re: ....

holt typická česká restaurace ;-)

0/0
29.11.2006 12:52

Flynn

Re: Re: ....

jjj, v typické české restauraci si běžně obědnávám lanýže... 3x týdně, aby se nepřejedli...

0/0
29.11.2006 13:57

captain cook

Re: ....

Steaku ze Spojenych Statu....8-o...no oni uz i ve Statech objevili kravy s BSE. Mnohem bezpecnejsi a pri tom kvalitni steaky jsou z Argentiny a Australie nebo Noveho Zealandu. To je ale do Prahy trochu dal nez USA.

0/0
30.11.2006 5:38

Mr. Dance

Re: Re: ....

Jo, tam ještě BSE nezjistili... Jestli to třeba nebude tím, že ji tam netestují...;-D

0/0
30.11.2006 20:03

005

Nejlepší restaurace

má Praha...8-o8-o8-o8-o8-o8-o8-o8-o8-o

0/0
29.11.2006 10:25

olga dekojova

nejlíp se najít

V Březí u Holubů a teď to vypadá tak, že od 15.12.06 této kuchyni de konkurovat své matce a své tchýni ml. Holubovi ve Ždánicích. Jsem zvědavá a nechám se překvapit. Výpečky s knedlíkem a zelím je to nej, jo a ještě knedlíčková polívka - to nemá chybu;-€R^

0/0
29.11.2006 10:13

Flynn

Re: nejlíp se najít

Já se nejlépe najím v restauraci "U maminky"...

0/0
29.11.2006 13:58

captain cook

Re: nejlíp se najít

"U dvou kocek" v Tabore je velmi dobra restaurace.

0/0
30.11.2006 5:47

dan

do "lepších" hospod skoro nechodím

ani jinak moc venku nejím. Ale nejlepší jídlo z poslední doby jsem jedl za vynikající ceny v jedný restauraci v Kroměříži, bohužel jsem zapomněl úplně název.

Byli jsme tam tejden pracovně a zkoušeli jsme každej den jiný jídlo a pokaždý jsme byli nadšený.

Bylo to v takový uličce cca napůl cesty mezi náměstím a takovou tou průjezdní silnicí.

0/0
29.11.2006 10:11

Velkorypal

Re: do "lepších" hospod skoro nechodím

Díky za typa, super popis. ta průjezdní silnice obtáčí půlku náměstí.

0/0
29.11.2006 11:59

Flynn

Re: Re: do "lepších" hospod skoro nechodím

DEj si každý den jídlo v jiné hospodě a tu pravou pak určitě najdeš...

0/0
29.11.2006 13:58

PD

Re: do "lepších" hospod skoro nechodím

..;-D

0/0
29.11.2006 13:09

S-tony

Tak s tím nesouhlasím

Tak nějak nevím. Já sem se nikdy v těch "nejlepších" restauracích dobře nenajedl. Možná že mají perfektní obsluhu, krásně servírované jídlo, ale to je tak všechno. To co servírují má k pořádnému jídlu daleko. Nejlepší hospody a restaurace jsem vždy objevil v nějakém zapadákově. Vaří tam kuchaři, kteří se učili tradiční českou kuchyni od našich babiček a těm se žádný pražský kuchař nevyrovná. Takové ohnivé maso, kaplická cmunda nebo krakonošovo překvapení (maso v bramoráku) je vždy lepší nejchutněji připravené v nějaké málo známé hospodě. Protože tam nevaří ani tak za peníze, ale s láskou :-)

0/0
29.11.2006 10:06

Flynn

Re: Tak s tím nesouhlasím

dovolím si lehce polemizovat - o prachy jde až v první řadě.

Jinak souhlas - takové "zapadlé" hospůdky vaří nejlépe. Asi si předávají rodinné recepty z generace na generaci.

0/0
29.11.2006 14:00

marek

Re: Re: Tak s tím nesouhlasím

Asi jo, takový rodinný recept na svíčkovou z polotučnýho mlíka s máslem místo smetany, houskový knedle jak bota a maso z devítileté dojnice, přesně tak, jak to dělala teta za komančů (jinak nemohla, nic ve zlém), to je prostě bomba. Ale jíst to naštěstí nemusím, že ne?

0/0
29.11.2006 17:17

ja9

Re: Tak s tím nesouhlasím

mas dobry vkus to co jsi vyjmenoval je opravdu dobre;-D

0/0
30.11.2006 10:18

plechi

fajnsmekr

Pro Brno dela neco podobnyho fajnsmekr (fajnsmekr.cz)

0/0
29.11.2006 9:05

robin

tradice

Skoda jen, ze tento zebricek je hromadu let stejny, zatimco kvalita restauraci se meni. Allegro je spicka, o tom zadna, ale treba U Kastelana ma nejlepsi roky za sebou a v Brne je jasnou hvezdou dvojice Brabanderu. V hlasovani je velika setrvacnost. Nicmene komentare napsane v teto diskusi ukazuji na nekolik duvodu, proc dobre jidlo bude v Cechach vzdy problem: dokud je snem svickova se sesti u stolu s kamionakama (nic proti nim osobne, jen proti stylu), a dokud je snem kure za 52/kg, nikdy se bezne nenajime tak dobre jak v zapadni Evrope. A ty stesky po Delvite a jejim kvalitnim programu (jakkoliv byl omezeny) jsou pryc... Proste jist levne, to je Cech. Skoda, jist dobre je radost, nikoliv snobstvi, jak se pise tady v tomhle marastu. Vinne sklipky muzou (a nemusi) byt nejlepsi v Mikulove, ale vino z nich se da prodavat i jinde atd. Se zvasty o podnikatelich a jejich "panskych" chutich bezte do pryc, zajdete si jednou na dobre jidlo. A kam berete pratele je Vase vec, ja je rad pohostim

0/0
29.11.2006 8:56

kamil

Re: tradice

robine souhlas ! je naprosto skvele se paradne a dobre najist  a je mijedno kkolik to stoji . rad si posedim s prateli nebo s rodinou . nejsem podnikatel ani nemam panske chute (chleba se sadlem je take prima) ale zivot je kratky tak proc si obcas neco nedoprat:-)

0/0
29.11.2006 9:18

ptiger

Re: tradice

Příteli, právě mezi jídlem pro radost a snobstvím je rpzdíl, na dobré jídlo nemusím mít nafrněný personál a mlaskající cizince, stejně jako umaštěný ubrus a kamioňáky. U jídla hodně lidí dá na atmosféru, kterou právě cítí, proto hlasuje u drahého oběda 1., oslněn, že žije jak na zámku. Přiznám, že v Alegru jsem ještě nebyl, podívám na to. A víno z mikuloova ve mě vyvolá vztek, to považuju za strašnou pražskou fámu něco jako "sudové víno z moravy"...

0/0
29.11.2006 9:22

robin

Re: Re: tradice

víno z Mikulova a pražská fáma? Žiju sice pár let v Praze, ale jsem štatlař jak poleno (jak sviňa). I proto se nepovažuju za ovlivněného pražskou fámou. Víno z Mikulova může, ale nemusí být dobré, stejně jako Ludmila z Mělníka, nebo Pinot noir z Cote du Rhone. I to je ten rozdíl mezi jídlem a snobstvím. Klidně je možné pít Grand cru, když mi chutná, to je úplně OK, ale pít ho před známými ke guláši s cibulí, aby viděli, že na to jeden má :))) to je pak člověk čuně. Z vína nemá nic a jen etiketa na víně mu dělá radost... a tak vlastně, když se dívám co píšu: i to je OK, nechme ho být, je to jeho život a jazyk. Já nevnucuji jelení hřbet, omáčky z lišek, ale proboha, nevnucujte mi kaplickou cmundu nebo různá překvapení. Maso na cucky, navíc skryté do zelí a bramboráku mi nahání strach. Rád vím, co jím. aspoň jednou za čas

0/0
29.11.2006 11:56

ptiger

Re: Re: Re: tradice

ale já vám nevnucuju kaplickou cmundu;-D já jím středomořskou kuchyni, nebo francii, českou jen výjimečně;-) ale na Mikulov jsem vysazenej, prostě jsem poslední dobou nenarazil na nic slušnýho, a ke guláši si radši dám pivo, to je jasný....když už čtu omáčku z lišek, tak dobrým testem se mi ukázala dršťková plévka, určitě víte, že třeba drštková z kotrče je lagůdka...já prostě nrád dobře jím, nic víc ani míň

0/0
29.11.2006 12:43

robin

Re: Re: Re: Re: tradice

Tak když dršťkovou, tak od maminky :) a v tom Mikulově (ale i jinde) příště víc štěstí. S tou cmundou tady strašil někdo jiný... brrr.

0/0
29.11.2006 13:40

Flynn

Re: Re: Re: tradice

... no dej si třeba suchi či podobné japonské. Tam víš, že to jídlo ještě před pěti minutami dýchalo, takže je 100% čerstvé (anebo ještě dýchá v okamžiku, kdy ho drtíš v ústech) - Sorry, ale nahrál jsi mi lehounce na smeč.

Jinak souhlas - každému co jeho jest - dle chuti i dle obsahu peněženky.

0/0
29.11.2006 14:05

robin

Re: Re: Re: Re: tradice

Smec? tak chytej, vracím: susi je vyborny, no a co? Tezko si umim predstavit jak na platecky nakrajena ryba je jeste ziva, kdyz ji drtim v ustech. no nic. Susi neni ustrice. Pink...ted Ty :), neco Ti spadlo za sit. Kaslu na to. Az bude jednou prilezitost, zajdi si na opravdu dobre jidlo, ale chce to predevsim: naladu, spolecnost, prostredi, kuchare a suroviny. To je cele kouzlo. I v tomto poradi. Nekomu to splni McDo, někomu ne. NO A? V tomto jsme se shodli, hura. Dobrou chut vsem.

0/0
29.11.2006 17:14

ptiger

Re: Re: Re: Re: tradice

tak nejlepší suši jsem ochutnal naproti Nachmarktu ve Wídni, není to snobismus, bylo to mnohem lacinější než tady na Smíchově ) v Mashaně jsem nebyl, ani nehodlám) a třeba mnohem chutnější než co mi strčili v rádoby trendy baru na Kladně (už prý zkrachoval, nedivím se). V Mariánkách mi ten suši bar přišel hóódně podezřelý...

0/0
30.11.2006 7:11

Eve3

Re: tradice

Robine, naprosty souhlas!!

0/0
29.11.2006 10:05

anders22

Re: tradice

brabander???? ten na care je super, o tom zadna (mimochodem ho vede byvaly personal od kastelana), zato ten na pekarske je hnus!!!! respektive byl jsem tam hned zkraje, co ho otevreli, a na druhou navstevu si teda sakra pockaji, protoze takhle muze varit mekdonald, ale ne restaurant

0/0
29.11.2006 17:15

TarasBulba

Tenhle článek, to je jen maurerovic reklama

Hledal jsem na těch stránkách a  převážná většina restaurací (aspoň těch mimopražskejch) tam chybí. A ty co tam jsou, tak většinou nejsou hodnocený. Jestli je ten průvodce taky tak kompletní, tak si ho může vetknout ...

0/0
29.11.2006 8:50

powered

bullshit

to je nejakej uplnej blabol to co vymyslel ten mauer...8-o jedl sem po cele rep. snad, a z 80% byva levnejsi jidlo(nerikam to nejlevnejsi) mnohem lepsi v tech malych ceskych tradicnich huspudkach co maji nejakej styl, nez to za tauseny grand hotelech apod..

0/0
29.11.2006 8:43

zeezee

Re: bullshit

jde o kvalitu a ne o cenu, samozrejme tohle jsou restaurace kde na to proste musis mit a prumerny cech tam nebude kazdy den na obed, v malych ceskych hospudkach maji mozna levnejsi jidla, ale na to potrebujes poradne otrly zaludek aby stravil ten olej, pak nesmis mit nic proti spinavym zachodkum, neprijemnemu personalu a propalenym ubrusum, a pokud ti hospodsky zlije tvuj oblek tak ti akorat prinese ubrousek na ususeni

0/0
29.11.2006 9:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.