Diskuze

Název „pomazánkové máslo“ zůstane ještě rok

České firmy vyrábějící pomazánkové máslo si mohou na chvíli oddychnout. Během středečního jednání se podle mluvčího ministerstva zemědělství Hugo Roldána podařilo od Evropské komise získat ještě jeden rok, během kterého budou moci používat třicet let starý název.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Beranal

18. 3. 2007 21:01
Opravdu úsměvné problémy

Z té evropské byrokracie mě docela jímá hrůza, takhle ty USA zřejmě nedoženeme a nepředeženeme řekl bych. A nebude náhodou více matoucí název "mléčná pomazánky". Já bych tyhle nové francouzské protektory kteří zřejmě usilují o to nás víc buzerovat než ti dřívější ruští poslal opravdu do (Y). Aby jednou nezačali zkoumat jestli ten turistický salám žerou turisté a jestli to není náhodou také matoucí pro francouzkého turistu bezmozka.

0 0
možnosti

piice!

15. 3. 2007 12:59
ste pice

ste pice...;-O;-€(Y);-D:-©

0 0
možnosti
JD

GJD

17. 12. 2006 9:27
maslo

Kecate tady povetsinou kraviny. Je to maslo? Neni! Tak o co vam jde? Byl to bullshit uz za komunistu a tak proc by se s ti melo pokracovat? At si vyrobce vymysli neco jineho. 

0 0
možnosti

maarty

15. 12. 2006 16:26
maslo

S prejmenovanim souhlasim. V detstvi me tenhle matouci nazev pro "tvarohovou pomazanku" odradil od jeji konzumace.

Ale "tuk na chleba" je hovadina. ;-D

0 0
možnosti
AH

poslanec_termit

15. 12. 2006 15:34
TUPI AROGANTNI BLBOVE z Bruselu

Ti tupi arogantni blbove z  Bruselu nechapou, ze "Pomazánkové máslo" je zavedený nazev pro určitý výrobek, skládající se ze dvou slov a nikdo ho

nepovažuje za máslo.

0 0
možnosti

Tomino

15. 12. 2006 7:40
30 let nebyl problem,

nikdo se necitil byt klaman,najednou se ozve banda byrokratu z Bruselu a je velkej problem.Jsem zvedav,co vymyslej dal...Zatim to pokazde stalo za to

0 0
možnosti
JV

sepp__cz

15. 12. 2006 11:30
Re: 30 let nebyl problem,

ty jsi ale vul,co?

0 0
možnosti

Kotelna

15. 12. 2006 1:36
at jde cely Brusel do rpdele

... tak at na to napisi POMAZANKOVE MASSLO, nebo MALSO - kazdy inteligentny clovek ovladajici cesky jazyk to pochopi... a je po problemu ... a ty k0k0ti hlavy aj jdou do 3,14ci ...

0 0
možnosti

lou

14. 12. 2006 22:09
tuk vs. maslo

"...museli bychom sáhnout nejspíš po výrobcích nesoucích název fromage blanc (bílý sýr) anebo matiere grasse a tartiner (tuk na chleba)."

takze pomazankova maslo ma malo tuku aby se mohlo jmenovat maslo, ale je v tom dost tuku aby se to mohlo jmenovat tuk??8-o

0 0
možnosti

ossss

14. 12. 2006 22:46
Re: tuk vs. maslo

tak tohodle jsem si taky vsiml;-D

0 0
možnosti

Kotelna

14. 12. 2006 21:17
at jde cely Brusel do rpdele

... tak at na to napisi POMAZANKOVE MASSLO, nebo MALSO - kazdy inteligentny clovek ovladajici cesky jazyk to pochopi... a je po problemu ... a ty k0k0ti hlavy aj jdou do 3,14ci ...

0 0
možnosti

barbudo

15. 12. 2006 7:51
Re: at jde cely Brusel do rpdele

... tak to holt bude máslová pomazánka ...

... a bude to pravda ...

0 0
možnosti
AH

poslanec_termit

14. 12. 2006 18:56
zasrane bruselske RVHP

Kazdy blb vi, ze "pomazankove maslo" neni maslo. Jen debilove z EU to nevi

0 0
možnosti
PV

Alcator

14. 12. 2006 19:31
Re: zasrane bruselske RVHP

Ale ale ale.

Podívej se někdy v oddělení konzerv v libovolném supermarketu po rybičkách. A všimni si konzervy "Baltické sardinky". Je výrazně levnější než jiné typy sardinek, takže se hodně kupuje. Má to jeden háček - v Baltu sardinky nežijí (nemohou), složení "Baltických sardinek": Šprot baltský.

Český soud před několika lety rozhodl, že název Baltické sardinky není zavádějící. Takže češi i nadále kupují Baltické sardinky, ačkoliv chtějí sardinky a ne šproty.

0 0
možnosti