Diskuze

Práce v McDonald´s: Od zelenáče k zlaté placce

"Kde jinde můžeš vystřídat za týden sedm profesí?," ptá se červený plakátek společnosti McDonald´s, který má nalákat nové zaměstnance. Nástupní plat 14 tisíc, kariérní růst a možnost být jedničkou v oboru. Začít od píky a dotáhnout to až na manažera je snem mnohých mladých lidí, kteří u McDonalda začínají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tom

6. 1. 2008 13:55
solidní, čisté

V McD jsem pracoval někdy kolem roku 97-98, byl jsem tehdy na střední škole. Pravda, peníze tam člověk nevydělal velké, ale musím říct, že obecně proti této firmě nelze říct křivého slova. Na to, že jsem byl brigádník a totální nýmand, tak přístup firmy byl více než solidní: každý den vyprané oblečení, pevně daná prac. doba, zdarma svačina a možnost si domluvit směnu dle vlastního. Co se týče jídla samotného, tak jsem do McD chodil a čas od času chodím a NIKDY mi nebylo špatně (narozdíl od KFC), podmínky v kuchyni jsou striktně dané: pouze vlastní obuv, příprava tepleně nezpracovaných potravin pouze v rukavicích, dezinfekce rukou při každém příchodu do kuchyně, neustávající výměna tuku apod. Pamatuji, že vyhazovat se okamžite musel i blok sýru který vám upadl na zem, ačkoliv špinavý mohl být pouze spodní plátek, příprava salátů pak již byl úplný extrém. Samožřejmě, že se nejdená o velký gurmánský zážitek, ale je vždy čisto a suroviny jsou čerstvé.

0 0
možnosti

Tom

6. 1. 2008 4:14
solidní, čisté

V McD jsem pracoval někdy kolem roku 97-98, byl jsem tehdy na střední škole. Pravda, peníze tam člověk nevydělal velké, ale musím říct, že obecně proti této firmě nelze říct křivého slova. Na to, že jsem byl brigádník a totální nýmand, tak přístup firmy byl více než solidní: každý den vyprané oblečení, pevně daná prac. doba, zdarma svačina a možnost si domluvit směnu dle vlastního. Co se týče jídla samotného, tak jsem do McD chodil a čas od času chodím a NIKDY mi nebylo špatně (narozdíl od KFC), podmínky v kuchyni jsou striktně dané: pouze vlastní obuv, příprava tepleně nezpracovaných potravin pouze v rukavicích, dezinfekce rukou při každém příchodu do kuchyně, neustávající výměna tuku apod. Pamatuji, že vyhazovat se okamžite musel i blok sýru který vám upadl na zem, ačkoliv špinavý mohl být pouze spodní plátek, příprava salátů pak již byl úplný extrém. Samožřejmě, že se nejdená o velký gurmánský zážitek, ale je vždy čisto a suroviny jsou čerstvé.

0 0
možnosti

bobo

7. 6. 2007 16:39
sakra

8-o8-o8-o

0 0
možnosti

McDonald

8. 6. 2007 2:52
Re: sakra

Nežer to ;-D;-D

dej si v domácí, českomoravské hospodě sekanou :-©:-© nebo znojemskou :-©:-©

a knedlík :-©

gulášík :-©

co do toho dáváte ???

0 0
možnosti

miky

29. 5. 2007 12:48
Jak to vubec nekdo muze zrat?

Jak to vubec nekdo muze zrat?Mluvil sem s klukem,kterej pripravoval "maso" do tech sracek s obchodnim nazvem hamburger a muzu vam rict,ze se mi slusne zvedal kotel.A to vydrzim celkem dost.Zaver byl....a vsechno se to najemno namele a poradne okoreni

0 0
možnosti

McDonald

8. 6. 2007 20:11
Re: Jak to vubec nekdo muze zrat?

Kdyby tohle byla pravda, tak nebudeme nejprodávanější potravina a nejoblíbenější restaurace na světě ;-DR^

0 0
možnosti

TomTyler

24. 5. 2007 17:06
mek a jeho verni 2

ba vlastne do jeho kapsy. Proste namarkoval, prijal platbu, projel kartou a stornoval.

Vse bylo triumfovano hroznym stavem zachodu.

Nevim co s tim...tohle me opravdu stve..asi jsem mel prijit jeste jednou a na placenou 500 jsem mel chtit zpatky na 1000...jake by bylo udiveni zamestnance, kdybych si vyzadal, po zavrhnutem vraceni penez, inveturu.

Nechci hazet vsechnu vinu na meka, s takovym pristupem se setkate kdekoliv, kazdopadne to svedci o kulture jak nasi tak i dotycneho podniku.

0 0
možnosti

TomTyler

24. 5. 2007 17:00
mek a jeho verni

Ahojky, nemam nic proti meku, at si kazdy dela a ji co chce, co me ovsem dokaze nastvat je (ne)ochota nekterych, dali se tomu rici cisniku. Neni to tak dlouho, co jsme si s kolegy z prace vysli nekdy pred pulnoci do meka v Bratislave na sendvic. Pri nasem prichodu byly obsluhovany 2 rady, tesne pred tim nez na me prisla rada, nahle jeden z obsluhujicich musel odejit a to i presto, ze na svou objednavku cekalo zhruba 12 lidi. Odesel i "manager" smeny, pry musi skocit pro redbull. Na smene bylo zhruba 5 lidi. Po asi deseti minutach cekani se vedlejsi rada zeptala v te dobe asi "hlavniho smazice hranolek" jestli by nebyl tak ochotny a neobslouzil je sam. Jedina odpoved, na kterou se zmohl byla, at pry neotravujeme, ze to neni jeho prace. Ze tam v predu obsluhuje nekdo jiny. To byla prvni rana, za kterou, byt majitelem, bych okamzite propoustel. Druha rana prisla v okamziku placeni za 2 burgry. "manager" ktery nam namarkoval vybrane zbozi, pri prijmu penez vse stornoval a tak sla cela plat

0 0
možnosti

Hanka

24. 5. 2007 15:15
...

Já bych do mekáče nešla pracovat ani za nic..Chodily tam kámošky a začínaly u vytírání hajzlů za 35Kč/hod..ale to bylo tak před třema rokama..nevím,jak je to teď..

0 0
možnosti

Šárka

6. 4. 2007 15:35
aktuální informace?

Hrdina článku, pan Vojtěch, pracoval v McD před několika lety 5 měsíců... Hm, pravdivé a aktuální svědectví Rv

0 0
možnosti

MmM

6. 4. 2007 11:08
No nevím

Divný článek, nevím kdo má na tom zájem, aby takhle dělal zadarmo reklamu. McDonald je fajn, proč ne, je to každého věc jestli tam chodí nebo ne. Systém je vymyšlený dobře, ať si někdo vydělá, funguje to tak všude :-)

0 0
možnosti

Delfajs

5. 4. 2007 20:50
OK

Clanek se mi libil...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

27. března 2024  17:29

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

25. března 2024  11:54

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Seznam zakázaných kotlů. Co vám od září hrozí, když v nich budete dál topit

23. března 2024

Premium Češi stále provozují nejméně 150 tisíc starých neekologických kotlů na tuhá paliva 1. a 2. emisní...

Průlomový lék na hubnutí dráždí cenou. Kúru za tisíce lze vyrobit za pět dolarů

29. března 2024

Lék Ozempic od společnosti Novo Nordisk je jedním z hitů posledních měsíců. Ukázalo se totiž, že...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Loď v Baltimoru měla potíže už dřív, most si o nehodu říkal, soudí odborníci

27. března 2024  11:17

Bezprostředně po úterní nehodě lodi v americkém Baltimoru vedení společnosti, která loď provozuje,...

Kdo má v Evropě nejlepší vlaky, odhalil žebříček. Česko se stydět nemusí

29. března 2024

Přestože je vlaková doprava stále dražší než letecká, vlaky v Evropě nejenom vzhledem ke své...

Deset tisíc eur za kabelku Chanel. Ikona luxusu se o zákazníky neobává

29. března 2024

Ačkoli velká část zákazníků po celé Evropě pod vlivem inflace omezila nákupy některých...

Z Prahy do Bulharska a Rumunska z druhého terminálu. Země vstupují do Schengenu

29. března 2024  8:56

Od neděle 31. března se bude do Bulharska a Rumunska létat z druhého terminálu pražského Letiště...

Obchody: Předpověď na Velikonoce láká ke grilování, stouply i nákupy zmrzliny

29. března 2024  8:35

Příznivá předpověď počasí na Velikonoce zvedá poptávku po surovinách na grilování, jako jsou...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!