Diskuze

Belgické pralinky umějí i v Česku, také tu chutnají

Belgické pralinky jsou oblíbenou laskominou, kterou si čím dál víc dopřávají i Češi. Ne všechny rafinované chuťové kombinace čokoládových bonbonů jsou však výmyslem vlámských a valonských cukrářů. Tuny pralinek, které se rozpustí na českých jazycích, pocházejí z manufaktury na Vysočině.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

venca

8. 3. 2008 19:10
vlamstina

nevite kde bych sehnal slovnik vlamstiny

0 0
možnosti
SK

seppikub

15. 12. 2007 12:49
Pralinky na belgicky

zusob, podle belgicke receptury.  Ale nikdy belgicke pralinky v Cechach, pani amateri novinari! ;-D 

0 0
možnosti
SK

seppikub

15. 12. 2007 12:56
Re: Pralinky na belgicky

Sorry, belgicke mozna taky, ale nikdy ne "Belgicke pralinky"! ;-)

0 0
možnosti

radbad

14. 12. 2007 18:44
Zkuste tuhle

http://www.laima.lv

0 0
možnosti

Poblitej Šinágl na W

14. 12. 2007 14:27
Smutný konec českého čokoládnictví

Teď místo tradiční české čokolády vyrábíme jako soudruzi plagiátoři z Číny něco co se má podobat a chutnat švýcarským čokoládám a belgickým pralinkám - velmi smutné Rv

Jinak ty české "belgické" pralinky jsou tak vhodné maximálně pro řetězec Lídl - normální člověk si raději připlatí a koupí jedinečný originál přímo z Belgie

0 0
možnosti
MH

hermína

14. 12. 2007 13:32
bonbiniéra "tmavá" do čkoládové hvězdy

:-©:-©

Právě jsme ji dostaly od šéfa. Balená pěkně. Nejdříve chuť ztuženého kokosového tuku, pak intenzivní sladká chuť (u hořké čokolády) a kdesi na konci chemické příchutě, nejhorší je amareto. Hořká čokoládová chuť a jemnost náplně nikde.

Takže varování k téhle pochoutce.

0 0
možnosti
DK

Bertiik

14. 12. 2007 13:57
Re: bonbiniéra "tmavá" do čkoládové hvězdy

Totéž od fialové krávy - ještě jsem nezkusil koupit ji v zahraničí - asi to otestuju, ale tahle česká je nechutně přeslazená - přece jen je cukr levnější než čokoláda, tak proč jim ho tam nenavalit, když si čecháčci nestěžujou...

Belgická čokoláda má odhadem poloviční obsah cukru - takže fakt chutná po čokoládě - a to i ta mléčná, což tady fakt nehrozí...

0 0
možnosti

lobo

14. 12. 2007 13:26
hmhm

najlepsie cokolady su kvalitne z polska!!!

tie kakao ani nevideli

0 0
možnosti
T

Tommmikk

14. 12. 2007 13:18
Co se týká hygieny...

my rukavice nepoužíváme před prací si umejem ruce a čokolády se před temperací ani nedotknem takže toho se fakt nebojte!R^

0 0
možnosti

Tom125

14. 12. 2007 13:06
Kde je Belgian chocolate???

Cekam, ze sem hodi nejakou znechucenou hlasku, ze belgicke pralinky jsou jedine z Belgie! :-)

0 0
možnosti

Haui1

14. 12. 2007 13:24
Re: Kde je Belgian chocolate???

Splním vám vaše přání. Belgické pralinky a z Čech? Belgické pralinky mohou být jedině z Belgie :o)))) (Bohužel mi nejde vložit smajlík)

0 0
možnosti

Pražák

14. 12. 2007 13:00
zavádějící nadpis !

Když to není dělané v Belgii tak to nejsou belgické pralinky,ani se ten název nesmí používat (je to to samé jako název Champagne,Cognac,Pilsen atd..) Optimální název by byl - Pralinky-skoro jako v Belgii, Česká výroba pralinek belgického typu atd...

0 0
možnosti

A.

14. 12. 2007 12:36
E-shop

http://www.kovandovi.cz a hlavně http://www.bon-bon.cz Jdu psát Jéžíškovi, sbíhají se mi sliny ;-D

0 0
možnosti