Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Podívejte se, jak se vyrábějí chipsy

Brambůrky z dílny Bohemia zná asi každý. V regálech s touto pochutinou nechybějí snad v žádném obchodě. O to překvapivější je, že jejich výrobu zajišťuje jen 70 lidí. S trochou nadsázky se dá říct, že továrna na jejich výrobu nedaleko Tábora zeje za rachotu strojů prázdnotou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

LosCatmanos

:)

V Anglii vyrábí octové a krabí chipsy. Nic lepšího neznám, bohužel sem se zatím nedostaly :-/

0/0
2.3.2009 13:46

wIadin

fuj

:-©

0/0
19.2.2009 23:36

wIadin

Re: fuj

vlastně je nesnaším od te doby co mi je dali v ami restaurantu k obědu

0/0
19.2.2009 23:38

v.shakira

brambůrky

hlavně aby to byli brambory a ne něco co obsahuje laktozu která tam snad nepatří....

0/0
19.2.2009 19:35

kontrola_nemocnych

co to je z zvasty?

bohemia chips chutnaji jako polystyren. zato prave ty tucny sklovity bramburky sou nejlepsi! vetsinou se daji koupit na pumpach.

0/0
19.2.2009 17:17

Don_Alex

Re: co to je z zvasty?

myslis ty olejovy nahrazky brambor? tak to ani nahodou, fuj, nahodou bohemky sou dobry, ikdyz je moc nejim -  radsi mam kukuricne chipsy...

0/0
21.2.2009 15:52

lukyn-1

chuť

Ačkoliv se nám snaží tvrdit, jak jsou nyní Bohemia chips výborné, mě osobně už nechutnají. Nejradši jsem měl úplně ty první paprikový, když je začali vyrábět. Nyní chuť připomíná takové ty levné chipsy z lídla. Stejný majitel vyrábí i Chio Chips, ale také už nejsou, co bývaly. Nejlepší dle mého názoru jsou Pringles. Sice stojí více, nejsou to klasické brambůrky, ale chuť je bezkonkurenční.

0/0
19.2.2009 14:49

JoeMax

Re: chuť

Já ty klasický Bohemky taky moc nemusím, naopak jihočeský jsou díky tlustším plátkům parádní R^

0/0
22.2.2009 16:32

Sallmi

no

na streamu je lepší video :-/

0/0
19.2.2009 10:28

16tiletýDiskutér

komunisti

Chapu ze vyzranym pepikum chutna totalne presmazeny chipsy ale proste bohemia jsou klasika. To ze chutnaj tak jak chutnaj neni tim ze tam davaj chemicky sr.(taky proc by je tam davali, bylo by to drazsi a chut stejna) ale je to tim ze maji dlouhou tradici a taky nejakou techonologii.[>-]

0/0
18.2.2009 20:38

Svent

Přesolenej sajrajt

Všechno je to přesolenej sajrajt. Kdy už někdo pochopí, že dosolit se dá cokoliv ale odsolit ne. Sůl je pak jediná chuť, která je výrazná. A to nemluvím o tom, že sůl zvyšuje krevní tlak, způsobuje cévní onemocnění a následně to vede až k infarktu.

0/0
18.2.2009 12:23

Flynn

Re: Přesolenej sajrajt

Tak bacha, at te nepepne klepka...

0/0
18.2.2009 14:46

reilly

Re: Přesolenej sajrajt

Tys toho v zivote asi moc neuvaril, ze ? Dosolit se neda ani pitoma zeleninova polivka, kdyz ji behem vareni zapomenes osolit. Nemluve o jakemkoliv masu. 

0/0
19.2.2009 9:35

Pan Navratil

Re: Přesolenej sajrajt

Dosolit neznamená osolit. Dosoluji na chuť to, co bylo osoleno na technologii. Odsolit nejde nic.

0/0
20.2.2009 8:32

Danny_Kay

Mozna je moderni...

...kritizovat vse u nas vyrobene, ale ja na Bohemky nedam dopustit...Chutove se jim vyrovna malo co  a to jak z mistnich, tak zahranicnich. U me jsou Bohemky horska sul proste # 1! R^

0/0
17.2.2009 18:52

Flynn

Re: Mozna je moderni...

No take si dam. Nevim, jak se jmenuje ta rada s tim svetle hnedym obalem a la "lyko", ale ta se mi zda chutnejsi nez klasicke "hnede" Bohemky. Jinak jsem take chvili zkousel polske Lays, a take mi chutnaly. Ale Bohemky jsou Bohemky (a to jsem spartan)

0/0
18.2.2009 14:48

tuomas123456789

Re: Mozna je moderni...

souhlas... ale ku pivu jedine prave mastne bramburky... :)

0/0
20.2.2009 16:01

infinity1

Hnus

"Brambůrky za socialismu byly takové ty sklovité chipsy, ze kterých kapal tuk..." Brambůrky bez oleje nejsou brambůrky! To co se prodává jako úžasné chipsy  - totálně suché chipsy jeden stejný jako druhý - to se nedá jíst, bez chuti, bez života, nic moc. Není nad to sehnat klasické brambůrky, u nichž je poznat, že jsou vyrobené z brambor - každý je jiný, průsvitný, s olejem.

0/0
17.2.2009 11:34

Jannynov

Re: Hnus

ale kdepak

tu socialistickou nejedlou hrůzu, ze které kapal tuk a smrděla na sto honů bych do huby nedal.....to fakt nešlo, nekonzumovatelné

ještěže dnes si jeden může vybrat

:-)

0/0
17.2.2009 15:20

Flynn

Re: Hnus

Tak pokud se ti po nich styska, tak myslim, ze podobne "bomby" vyrabeji v Horovicich...

0/0
18.2.2009 14:49

hezoun

ubožáci

Vy chytrolíni,tak si dejte plátky brambor na olej osmažte do zlatova a v životě si nekoupíte humus bohemia chips!!!Vsadím vše co mám že si už ten humus nekoupíte.viz rakovina!!!;-O

0/0
16.2.2009 19:01

Jannynov

Re: ubožáci

rakovinu chytnete spíše z kouření a přemíry chlastání než z brambůrek, čéče

:-)

0/0
17.2.2009 15:20

Flynn

Re: ubožáci

No ja delam jine veci z brambor (a zvladne to i chlap) - uvarit tak do polomeka, nakrajet bud na platky ci ctvrtky.

Do pekacku dat olivovy olej, prolisovany cesnek, rozmaryn (jehlickovy). Kousky brambor v teto smesi obalit a v tom pekacku dat zapect.

Garantuji boule za usima, at jiz jako samotne ci jako prilohu.

0/0
18.2.2009 14:51

Brundi

Re: ubožáci

Akorat teda skoda toho panenskeho olivoveho oleje lisovaneho za studena. Ten totiz neni urcen na tepelnou upravu  - spis naopak je pak horsi nez bezne oleje urecene na smazeni.

0/0
22.2.2009 21:37

Merk

Re: ubožáci

Škoda ano, horší rozhodně ne.

0/0
23.2.2009 11:58

Vedoucí kolotoče

Americke Lay's jsou stejne nejlepsi.

I kdyz to, co vyrabi licencne polaci, je na zalobu. Nejenomze je nesmazi na rostlinnem oleji (psonci pouzivaji potravinarsky glykol, daval se do letadel za II. svetove mimochodem...), ale navic pouzivaji "kalejky", tedy odrudu podzemnice olejne misto brambor. Chutove je to podobne bramboru, ale jako plevelova rostlina asi dvakrat levnejsi nez brambora. Polaci uz jednou o licenci Lay's prisli (pote co se zjistilo, ze nakupuji plesnivou bramborovou smes pro hospodarska zvirata na Ukrajine), ale ted se zda, ze ojebavaji americkeho majitele i na kalejkach. Polaci jsou nepoucitelni.

0/0
16.2.2009 14:02

aldik7

Re: Americke Lay's jsou stejne nejlepsi.

nj to je kvůli nízké ceně xD :-PR^

0/0
16.2.2009 15:38

Z-S

Re: Americke Lay's jsou stejne nejlepsi.

Glykol je mily experte nemrznouci  slozka chladici kapaliny a pouziva se dodnes (v motorech). Obavam se, ze na Fridexu toho pri sebeuprimnejsi snaze moc neusmazis...

0/0
17.2.2009 10:35

Flynn

Re: Americke Lay's jsou stejne nejlepsi.

jestli si neplete glycerin a glykol.

0/0
18.2.2009 14:53

Ppetig

Re: Americke Lay's jsou stejne nejlepsi.

glykol je dost obecný pojem pro nízkomolekulární vicinální diol. potravinářský glykol je ale pecka, asi si ho vytisknu na nástěnku.

0/0
19.2.2009 10:24

astrax

Re: Americke Lay's jsou stejne nejlepsi.

Podzemnice olejná jsou buráky. Skutečně s nimi nahrazují brambory? :-P

0/0
19.2.2009 8:08

Brundi

Re: Americke Lay's jsou stejne nejlepsi.

Lays jsme koupili omylem 2x a pokazde jsme je vyhodili, protoze se to nedalo jist...

0/0
22.2.2009 21:35

vagin

Zbytečná reportage

Nic tam není vidět, tzn. jak se to krájí, smaží... Prostě jen čipsy na pásu nebo pytlíky. A namísto "kamerového systému" tam stojí bába.

0/0
16.2.2009 10:09

cufir-mufir

Brambůrky

Já to nejím, ale výroba mě zajímala. Měl jsem však za to, že se Bohemia chlubila tím, že brambůrky nesmaží, ale pečou.... Ale asi jsem si to s někým popletl...

0/0
16.2.2009 10:01

kimos

tecnologie

Chipsy se smazi... pece se pecivo :-)

0/0
16.2.2009 10:03

cufir-mufir

Re: tecnologie

technologie mě je jasná. S tím problém nemám. Jen si matně vzpomínám, že jsem četl, že právě dělají brambůrky zdravěji, tedy že je nesmaží....

0/0
16.2.2009 10:06

kimos

Re: tecnologie

kdesi jsem videl i pecene chipsy, ale neda se to jist...:-) suche hranolky by Vam asi taky nechutnaly...:-)

0/0
16.2.2009 10:11

cufir-mufir

Re: tecnologie

Jak jsem řekl, brambůrky nebo spíše smažené nejím. Proto to jen těžko dokáži posoudit. Ale doma děláme brambory nakrájene na plátky v troubě na sucho a mohu říct, že to je opravdu dobré R^

0/0
16.2.2009 10:16

Flynn

Re: tecnologie

Ja je tak pripravuji na sucho na plechu a chutnaji mi vice :-P

0/0
18.2.2009 14:54

jeef

Re: Brambůrky

No jo popletl. Ta reklama je "Telka - pečená, ne smažená." :-)

0/0
16.2.2009 12:19

kimos

Lays jsou z Polska

jo a jeste tem, co tam jasaji nad Layskama... podivejte se, kde se to vyrabi...v Polsku....tak to vam preju dobrou chut....takze u tu chemii bych cekal spis u tech polaku

0/0
16.2.2009 9:56

kimos

chipsy

Lidi neblaznete: Chips je proste zavedene jmeno pro vyrobek, ktery se drive jmenoval bramburky, dnes se ale bramburky rika, tem mastnym Myslim, ze se jmenuji Rousek....a chips vsem tem ostatnim, jinak myslim, ze je super, ze cesky vyrobce ma u nas super moderni tovarnu a jeste vyvazi....

0/0
16.2.2009 9:55

Z-S

Re: chipsy

Rousek a jeste Strazicke bramburky od hobza(.)cz - rouska mam radeji :)

0/0
17.2.2009 10:38

nejchytrejsi

??

v cem se lisi vyroba klasik bramburek, typu rousek, vod tech modernich bohemia, chio a pod humusu ?

0/0
16.2.2009 6:07

kimos

v technologii

ROusek se namoci do fritaku (ale velkeho) a vsechny ostatni se frituji tzv kontinualne...

0/0
16.2.2009 9:59

analytik05

Mám pocit, že tyhle bohemia chips

 už jsou podle chuti také vyráběny z braborového těsta nikoliv  z pravých  bramborových  lupínků. Je neseriozní od toho kecálka zmiňovat cosi o převodovém oleji. Je spousta lidí viz. příspěvky dole a já patřím mezi ně, kterým ty klasické mastné sklovité brambůrky chutnají a přijdou jim více přirozené jak ty současné z chemií aditivovaného bramborového těsta.  ;-O(Y)

0/0
15.2.2009 21:36

kimos

Re: Mám pocit, že tyhle bohemia chips

Z bramboroveho testa se delaji treba Pringels, nebo Lorezn

0/0
16.2.2009 10:00

Pribinacek

Jsem překvapen,

že to ještě dělají z brambor. Výsledný produkt už tak nevypadá.

0/0
14.2.2009 23:13

xxx!

Co to bylo za chlapa?

Kdyby aspoň uměl mluvit Česky :-©

0/0
14.2.2009 18:39

Pan Navratil

Re: Co to bylo za chlapa?

A vy psát, co? ;-D

0/0
20.2.2009 8:27







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.