Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Restaurace Allegro obhájila kulinářského Oscara

Restaurace Allegro hotelu Four Seasons dnes podle informací MF DNES obhájila svou michelinskou hvězdu. Druhou získala restaurace Maze z řetězce britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye, který však z Prahy nedávno odešel a přenechal restauraci hotelu Hilton.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kerim003

tady asi hvezdicku nedostanou

http://letenskaplan.webgarden.cz/restaurace/scarabeus.html - zajimava diskuze

0/0
28.3.2009 13:48

Praotec

Ceska kuchyne hahahah....

jeste z hvezdickou,to se snad pokousi Vam tam ukazat co vlastne jidlo je a jak vypada.No cenove to umite kdekoliv v EU take ukazat.

Nikdy nezapomenu na rostenou na houbach co jsem dostal a vlastne bylia rostenka sypana cerstve susenymi houbickami,to bylo neco.:-©(Y)[>-]

0/0
16.3.2009 16:20

Pedro_Alfred

Tsss

To je mi zajímavý, je článek o telefonech, každej je expert pracující minimálně 10 let v oboru.

Je článek o politice, každej do toho vidí a jen on je nejlépe informován, samozřejmě "od jednoho známého"

Je článek o  daních, každej pláče jak mu nic nezbyde,

je článek o luxusních restauracích a každej je hned snob co bere přítelkyni 4x do měsíce do těchto restaurací, on ví nejlíp co je nejlepší a žije si jak jinak než luxusně.R^

0/0
16.3.2009 14:08

cufir-mufir

Re: Tsss

;-DR^ proto vznikly anonymní diskuze na internetu, aby mohl každý něco dokázat ! ;-DR^

0/0
16.3.2009 14:51

phaneuf

....

ja mam rad pecene jatra s bramborem u nas v zavodni jidelne za 60kc. R^

0/0
16.3.2009 13:41

me2di

Re: ....

Jatra, to je jedine jidlo, ktere nesnasim

0/0
16.3.2009 15:01

cufir-mufir

Re: ....

obecně vnitřnosti nesnáším

0/0
16.3.2009 15:03

Iannus

Návrh na hvězdičku

O víkendu jsme byli na obědě v restauraci Sasanka v Herlíkovicích. Restaurace poloprázdná, přesto jsme na objednávku čekali 10 minut. Sedl jsem si přimo proti dvěřím do kuchyně, takže mi bohužel nemohl ujít pes, poklidně se tam procházející okolo sporáku. Po dojedení jsme způsobně složili na talíře příbory směrem napravo dolů, společně s ubrouskem. Přesto jsme na jejich odnesení a další objednávku čekali dalších 10 minut. Stejnou dobu jsme strávili i čekáním na účet, kdy následně servírka přeslechla několik hlášených věcí a dost drze nám dávala najevo, že se snad snažíme něco nezaplatit.

Z čirého masochismu jsme stejnou restauraci navštívili i druhý den a zvědavě čekali na další příhody. V kuchyni si tentokrát na podlaze lebedila kočka, vzhledem k tomu, že restaurace byla poloplná, tak se čekací doba na cokoliv zdvojnásobila, personál byl tuplem drzý a äsi aby nám to vynahradili, tak pak zničeho nic najednou začali sklízet ještě nedojedené talíře. Tleskám vstoje a navrhuji hvězdičku.

0/0
16.3.2009 13:26

KRÁL BRAMBOROVÝCH LIDÍ

Re: Návrh na hvězdičku

Jen blbec se spálí o stejná kamna dvakrát...

0/0
16.3.2009 13:57

dRAhQsCH

Re: Návrh na hvězdičku

Poloprázdná je totéž co poloplná. Přemýšlejte: když je něco plné a seberete půlku, kolik toho zbyde? Ano, půlka. Když je něco prázdné a přidáte tam půlku (z maxima, víc lidí než židlí tam asi jíst současně nebude), kolik ještě zbývá? Ano, ta stejná půlka, jako v předchozím případě. Stručně: poloprázdný a poloplný se současně používá snad jenom v anekdotách.

0/0
16.3.2009 16:37

AKSAMIT

Re: Návrh na hvězdičku

nebud takova citlivka..;-D

0/0
16.3.2009 16:43

jezdeckarel

Fakt ?

To si užijem.Už se těším, jak při návštěvě Prahy, zajdu na kafe za 500,- Kč.

0/0
16.3.2009 12:41

tomassouthside

Re: Fakt ?

na turka s tatra mlíkem;-D

0/0
16.3.2009 12:42

dr_NO_

Re: Fakt ?

neboj,  v praze je dost mekacu a automatu

0/0
16.3.2009 12:46

tomassouthside

Re: Fakt ?

vem si radši nesco do termosky:-P

0/0
16.3.2009 12:48

Přiměřeně rychlé šípy

Re: Fakt ?

No, myslím, že by si tu nemusel zesměšňovat lidi, pokud si neběží koupit  oběd za 2000 kvůli tomu, že jim vysvětlíš že je z kvalitních surovin. Notabene kvalita, a v Praze, resp. celé ČR, tuplem není zaručena cenou.

Hospody pro turisty vaří zhusta z druhořadých surovin a prodávají to za ceny, jako kdyby nějakou tu hvězdici skutečně měly. Takže se není co divit zakořeněné nedůvěře k těmto podnikům.

A honit si triko na zobecňování gastronomických návyků v ČR je pěkně laciné, ukaž mi jeden národ, kde obecně platí, že se lidi snaží poříditi co nejmenší množství jídla za maximální cenu.  Je to všude stejné, člověk v první řadě uvažuje ekonomicky.

0/0
16.3.2009 14:09

tomassouthside

:(

V zemi kde je nejoblíbenějším kuchařem Babica,nemá cenu diskutovat o gastronomii:-©

0/0
16.3.2009 12:40

activia122g

Re: :(

Babica a kluci v akci ať si podaj ruce.....Rv

0/0
16.3.2009 12:51

tomassouthside

Re: :(

myslim,že kluci v akci mají o malinko vyšší odbornou úroveň,než idol návštěvnic geriatrických ambulancí Jirka Babica.Zase těm klukum nekřivdi.

0/0
16.3.2009 12:56

activia122g

Re: :(

to máš pravdu, kluci se ještě dají zkousnout...ale když vidím nebo slyším babicu, přepínám...ten pořad je opravdu příšerný...!:-©

0/0
16.3.2009 13:12

Kei: polib si věrtel, Bingu...

Nejlepší restaurace je ta...

...kde dostanete kvalitní porci kvalitního a chutného jídla za relevantní cenu. Bohužel to neplatí asi ani o jedné s těma hvězdičkama...

0/0
16.3.2009 12:36

mirces

Re: Nejlepší restaurace je ta...

moc byste se divil. Capital hotel restaurant 2 hvezdy, sefkuchar jeden z nejlepsich co znam a poledni menu cca 30 liber.Jidlo abolutni top.

0/0
16.3.2009 12:42

Kei: polib si věrtel, Bingu...

Re: Nejlepší restaurace je ta...

To je přes 1000Kč? To není relevantní cena...

0/0
16.3.2009 12:56

dr_NO_

Re: Nejlepší restaurace je ta...

co to je relevantni cena? ty vis jake ma kdo presne naklady, suroviny atd? podivej se i na vybaveni kuchyne a prostredi, mozna by jsi se po prohlidce kuchyne kde maji relevantni ceny i pozvracel

0/0
16.3.2009 13:01

tomassouthside

Re: Nejlepší restaurace je ta...

No ano!Má pravdu ten chlapec!R^

0/0
16.3.2009 13:03

Kei: polib si věrtel, Bingu...

Re: Nejlepší restaurace je ta...

To si můžeš spočítat sám. Nejsem socka, ale 1000Kč na oběd teda fakt nemám... Bavme se o normálních podnicích pro lidi.

0/0
16.3.2009 13:04

dr_NO_

Re: Nejlepší restaurace je ta...

a proc, toto neni clanek o normalnich jidelnach, ale o tech dejme tomu lepsich restauracich u nas, ja myslim ze kdyz vezmes zenskou do restaurace na urovni jednou za ctvrt roku tak je to lepsi nez jit 2x do mesice do prumerne ceske restaurace ktere stoji opravdu za nic, jiste to oceni

0/0
16.3.2009 13:09

Kei: polib si věrtel, Bingu...

Re: Nejlepší restaurace je ta...

Je dobrá restaurace, kam můžeš pozvat ženu a nenecháš tam vejplatu za 2 měsíce a je předražená snobárna, kde první neplatí. Toto prosím rozlišuj. Byl jsem taky několikrát v Praze v těchto podnicích a můžu řict, že spíš lepší podprůměr, ale ceny brutální...

0/0
16.3.2009 13:12

dr_NO_

Re: Nejlepší restaurace je ta...

nevim, podle me 1000 za osobu jeste jde, pokud je to jednou za cas a ty ceny jsou odpovidajici, ve skutecnosti je to levenjsi nez jist v prumerne restautaci kde sice zaplatis 100-200 za jidlo ale nedostanes nic jineho nez kureci, veprove a hovezi maso, mrazeneho lososa a to je tak vsechno, navic platis ty penize i za srac typu glutamat, podravka, kecup apod, co kdyz si chces dat jehneci kolinko a nebo okouna, to maj malokde

0/0
16.3.2009 13:21

Kei: polib si věrtel, Bingu...

Re: Nejlepší restaurace je ta...

Tak to jsou zase speciality, pokud jde o ně, budiž. Já jsem v tomto konzervativní, největši radost mám z kvalitní svíčkové :-P

0/0
16.3.2009 13:23

dr_NO_

Re: Nejlepší restaurace je ta...

svickova, tu mi muze udelat babka a aby byla dobra s domacim nekupovanym knedlikem tak to uz maji take malokde, cest vyjimkam

0/0
16.3.2009 13:25

Kei: polib si věrtel, Bingu...

Re: Nejlepší restaurace je ta...

No právě. A to ocením víc, než chřest na bazalce v koprovém těstíčku :-P

0/0
16.3.2009 13:26

mirces

Re: Nejlepší restaurace je ta...

za 4 chody plus petit fours, stara se tam o vas min. 6 cisniku a sommelier, jite ze servisu kde talir stoji 30 a vic euro a pijete z kristalu, za kolik byste to chtel, 100,- jako klasicke ceske menu,Je mi vas lito.

0/0
16.3.2009 13:11

Kei: polib si věrtel, Bingu...

Re: Nejlepší restaurace je ta...

Mluvil o poledním menu. A děkuju, stačí mi jeden číšník. Nemusím jich mít šest.

0/0
16.3.2009 13:13

mirces

Re: Nejlepší restaurace je ta...

poledni menu se sklada ze 4 chodu, jidla jsou stejna jako na vecerni menu pouze ve zjednodusene uprave, tech 6 cisniku je tam na celou restauraci, takze se nestane, ze cekate na cokoli.Cena ve venkovskych podnicich po cele francii, mnoho ma take hvezdu je cca 16-20 euro za menu, jen tu v CR chce drtiva vetsina lidi menu za 3-6 euro a hloupi "restaurateri" jim vychazeji vstric. za tu cenu proste kvalitni jidlo, byt z obycejnych, ale kvalitnich surovin proste neudelate. od toho je tu mc donalds a jine.

0/0
16.3.2009 13:20

me2di

Ono to neni o snobstvi, ani o cene

treba vim o jedne restauraci v alpach, ktera ma hvezdicku....rodinna restaurace, na jidelnim listku par jidel, ktere odmenuji a vari jen z mistnich veci.

0/0
16.3.2009 12:36

mirces

pokracovani

btw jen nechapu, BIB je za dobre jidlo za slusnou cenu, Le terrior: mnohem lepsi nez La degustation, ovsem spis prumer a seleci licka naprosta hruza, zmatlane vse dohromady,(licka, testoviny, riccota, parmezan, cervena repa a panenka, to je zkratka hloupost).A cena mi neprijde slusna cca 670,- ze hl. jidlo, to je asi 25 euro.A vino Silex 2002 didier dagenou 5900,- pro srovnani El bulli Silex 2002 100 euro, takze s tim BIBEM mi to neprijde uplne koser.howgh:-/

0/0
16.3.2009 12:31

mirces

hodnoceni

Jsem velice rad, ze to tak dopadlo. Uz me rozcilovalo neustale spekulovani, ze to bude La degustation, z me osobni zkusenosti je  predrazena, podprumerna a radoby molekularni(krome malych porci nic spolecneho s mol. gastronomii).pr. v menu byl dezert s vanilkovou penou, prinesli klasicky krem, na dotaz servirka odpovedela, no on je to spis takovy krem, tech prusvihu tam bylo spousta, lanyze z ciny atd atd, na zaver pri odchodu jsme dostali jakysi muffin s sebou domu, doma jsem to ihned ochutnal a muzu rict, ze tak priserny muffin jsem jeste nejedl a jen podtrhl cely muj dojem z teto hospody.

0/0
16.3.2009 12:30

tomassouthside

Re: hodnoceni

pak je dobrý tam nechodit;-D

0/0
16.3.2009 12:37

jezdeckarel

Re: hodnoceni

Pane. Nezávidím, ale musíte bý opravdu boháč.

0/0
16.3.2009 12:42

mirces

Re: hodnoceni

Neni pravda, jsem z oboru.

0/0
16.3.2009 12:43

tomassouthside

Re: hodnoceni

Jirka Babica má novej nick??

0/0
16.3.2009 12:47

tomassouthside

Re: hodnoceni

nebo masochista;-D

0/0
16.3.2009 12:45

giancarlo

Michelinští inspektoři jsou snobi

Musím říci, že mě hodnocení Michelinů hluboce zklamalo.  Zcela evidentně straní šéfkuchařům s mediální pověstí na západě. Jinak by určitě dali hvězdu někomu z českých špiček  třeba šéfovi  Le Degustation panu Sahajdákovi.Zeptejte se expertů - on i další třeba Pohlreich jsou stejně dobří, přesněji řečeno lepší.

0/0
16.3.2009 12:17

pupack

Re: Michelinští inspektoři jsou snobi

ano, na druhou stranu i ta Michelin hvezda svojim způsobem to snobství má představovat

0/0
16.3.2009 12:22

Phantom2005

Re: Michelinští inspektoři jsou snobi

A to prosím hvězda Michelin měla kdysi symbolizovat restauraci do které se vyplatí i dlouhá zajížďka - 1 hvězda = velmi dobrá restaurace ve své kategorii, 2 = skvělá, vyplatí se zajížďka, 3 = vyjímečná, hodná samostatné cesty.

Prostě Frantíci ...

0/0
17.3.2009 11:29

tomassouthside

Re: Michelinští inspektoři jsou snobi

souhlasím...je tady dost kvalitních šéfkuchařů,kteří se vyrovnají těmto medialním hvězdam....např.Pohlreich,Horký,Pípal,Šubrt...a.řada dalších

0/0
16.3.2009 12:25

giancarlo

Michelinští inspektoři jsou snobi

Musím říci, že mě hodnocení Michelinů hluboce zklamalo.  Zcela evidentně straní šéfkuchařům s mediální pověstí na západě. Jinak by určitě dali hvězdu někomu z českých špiček  třeba šéfovi  Le Degustation panu Sahajdákovi.Zeptejte se expertů - on i další třeba Pohreich jsou stejně dobří, přesněji řečeno lepší.

0/0
16.3.2009 12:16

Kei: polib si věrtel, Bingu...

Zajeďte si na Kaňk u Kutné Hory

Špičkové jídlo, megaporce, ceny české (ne tyhle předražené pražské nesmysly), fakt doporučuju. Ale pozor - denně narváno.

0/0
16.3.2009 12:09

tomassouthside

Re: Zajeďte si na Kaňk u Kutné Hory

no a to je právě to buranství českých strávníků.....budeme chodit jen tam,kde za co nejmenší cenu dostaneme mega porci

0/0
16.3.2009 12:12







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.