Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Jak se vyrábí „jídlo z pytlíku”

Sáček s práškovou směsí je pro mnohé zahalen tajemstvím, co všechno se uvnitř skrývá. Jídlo "z pytlíku" také lidé většinou skepticky využívají jen v krajních případech, kdy je potřeba rychle uvařit. Podívejte se, jak takový výrobek vzniká, i na to, co všechno se z něj dá netradičně vytvořit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Ric-pic

Výroba x vaření

No, u nás doma jídlo vaříme, my ho nevyrábíme. A chvilu trvalo, než jsem mou milou přesvědčil o tom, že Vegeta (myslím takovou tu univerzální kořenící směs do čehokoliv) je fakt naprd a dá se vařit i bez toho. Není nad čerstvé suroviny (často je mám od tchána z vesnice - třeba česnek to je bašta), i ten bujon je fakt jinej...  Vařím jenom doma, cca 2-3 týdně a všichni se jen oblizujou.

0/0
20.3.2009 12:43

EddieCz

Proc mi to pripomina

koncern Tricatel (vice Louis de Funes:  Kridylko nebo stehynko) ;-D

0/0
20.3.2009 12:41

telmah

Re: Proc mi to pripomina

Protože to je ono !!!

0/0
20.3.2009 12:45

takseprecinehadejte

Amarouny

jojo samá dobrota a té výživy, hlavně že to chutná jako bramborák :)))

0/0
20.3.2009 12:34

Next Apache

hmmmmmmmmmmm...............

Na obrázcích míchají nějaké prášky. Ty jak vyrábí? Kdysi dávno jsem jako chlapec navštívil Vitanu (Byšice?). Viděl jsem "vyrábět" slepičí polévku v pytlíku a kostky do polévky. Obrovské kádě kde se vařili ptačí mrtvoly, smrad přeukrutný, co padlo na zem, hodili vidlemi nazpět. Doposud, když vidím třeba "zlatý slepičí bujón", mám tu strašidelnou vývařovnu před očima.

A zkuste si někde najít, jak se vyrábí takové bašty, jako jsou sójové omáčku, rybí omáčky, tekuté polévkové koření (jedno, či Vitana, Magi, nebo Knorr).

Fermentace svinstva, koření, odpadú (kúže, kosti, šlachy, kopyta), kyseliny, vaření...Das ist hrúza. Už by jste to nepoužívali...Rv;-DR^

0/0
20.3.2009 12:12

Z-S

Re: hmmmmmmmmmmm...............

No to je svinstvo, varit slepici bujon z mrtvejch slepic...

0/0
20.3.2009 12:30

smartynaf

Re: hmmmmmmmmmmm...............

;-DR^

0/0
20.3.2009 13:20

antonin.h

Re: hmmmmmmmmmmm...............

jasne z kopit a slach se treba vyrabi i gumovy medvidci, to je opravdu svinstvo pojidat ty esencialni aminokyseliny. Chci se zeptat jste vegetarian ci makrobiotik, ze tak pisete? jedine to by mozna vysvetlovalo obsah vaseho prispevku... mel jste nekdy omacku nebo gulas bez bujonu? Zkuste to a pak sem napiste, jak vam to kostovalo...

dale asi nemate moc predstavu co to je fermentace.

mozna byste radsi, aby se bujony vyrabely ze zivych slepic? nerikam, ze jsou vsechny vyrobny svaty, ale taky jsem nektere vyrobny potravin navstivil a spise me prekvapilo jak moc jsou tam prisny hygienicke smernice...

0/0
20.3.2009 12:40

opportunity

Re: hmmmmmmmmmmm...............

Omáčku nebo guláš dělám zásadně bez bujonu. Když máš dobré suroviny a umíš vařit, tak kostky nepotřebuješ.

0/0
20.3.2009 12:58

Ric-pic

Re: hmmmmmmmmmmm...............

Kopitem sem, kopitem tam....zase někdo, kdo umí dopše čéski, že. ;-D  Ale k věci - samozřejmě, že jakákoliv omáčka a jakákoliv polévka je lepší bez kostky. Ale to se musí umět vařit....

0/0
20.3.2009 13:12

_m-

Re: hmmmmmmmmmmm...............

Můj bývalý šéf se byl jednou v rámci jakési akce podívat z čeho se dělá GOTHAJ.......

Já tam nelezu:-P

0/0
20.3.2009 12:44

Syryn

XTC

..ecka jsou vsude a ve Vsem...,bez nich uz to dnes nejde.

0/0
20.3.2009 12:01

antonin.h

Re: XTC

jasne, treba v bramborach, v ryzi apod... bez nich to opravdu dnes nejde (ono to bez nich nekdy slo? )

0/0
20.3.2009 12:42

Fanthom007

jako PR na firmu Migli Pigli se to moc nepovedlo...

:-P

0/0
20.3.2009 11:37

hrabe.zeppelin

No napriklad

co ja dokazu vytahnout z pytliku, to byste, holky, koukaly

0/0
20.3.2009 11:22

Phantom2005

Wow, ...

... tatrgel doktora Blivajze.

0/0
20.3.2009 10:25

anesteziolog1

Re: Wow, ...

smažený švábík hadr ;-D

0/0
20.3.2009 14:04

J i ř í

éčka

Stačí podívat se na složení - tyhle výrobky bývají samá éčka. O tom se článek jaksi nezmiňuje. Podstatně horší než pytlíková polévka na výletě je ale skutečnost, že v mnoha restauracích vám udělají bramborovou kaši z prášku místo z čerstvých brambor. Rozdíl v chuti je obrovský.

0/0
20.3.2009 9:52

Xladi

Re: éčka

Klasické kaši se ni nevyrovná, ale když uměj udělat práškovku dobře je rozdíl minimální.

0/0
20.3.2009 10:25

moralista

Re: éčka

Je vidět, že o potravinářské technologii moc nevíte. Tzv. éčka jsou pouze jakýmsi "katalogem" dostupných surovin - přírodních i umělých. Takže vyvozovat z toho, že éčka jsou špatná je naprostý nesmysl. Například vaše kaše z čerstvých brambor je také plná éček - katalogizovaných prvků.

0/0
20.3.2009 11:09

antonin.h

Re: éčka

ach muj boze, dalsi kvazi odbornik na potravinarskou chemii. Prosim vas, nejdrive si zjistete, co to vlastne ta "ecka" jsou a pak se tu mozna prestanete ztrapnovat...

0/0
20.3.2009 11:44

_m-

Re: éčka

Záleží na kuchaři.

0/0
20.3.2009 12:47

infinity1

Hrachová polévka

"Jiná hrachová polévka přijde na český stůl, jiná na polský, kde je obvyklé vařit hrachovou polévku ze žlutého hrášku." Dřív se tu taky prodávala výtečná hrachová polévka s celými žlutými hrášky a asi před 10 lety jí nahradili mnohem levnějším mletým hráškem, v kterém je rozemleté kde co a z čehož po uvaření vznikne tekutina divné konzistence vhodná pro bezzubé důchodce :-/

0/0
20.3.2009 9:26

tmf

dobrý článek

potvrdil, že pytlikajdy opravdu jen jednou ročně. No a bohužel v hospodách při výletech, tam asi nic jiného nepoužívají než různé přepřipravené směsky. http://www.reflex.cz/Clanek34693.html

0/0
20.3.2009 8:49

telmah

Hmm

Že by tento článek zrovna vzbudil mou důvěru v jídlo z pytlíku, to tedy nééé....

0/0
20.3.2009 8:22

Xladi

Re: Hmm

Důvěra nedůvěra, máš to marný, jednou dávali na ČT2 pořad o potravinách co se dodávají do restaurací atd. Smutné bylo že i tzv. vyhlášené restaurace, kde mají vařit vyhlášení kuchaři objednávají hotové polotovary, které jen ohřejí a naaranžují aby to hezky vypadalo. Také ukazovali jak z masa od kosti vyrábí pěkné steaky. Opravdu to strojně oddělené maso vypadalo nádherně, krásná barva skvělého masa, nikdo by nehádal, že je to slepenina.

0/0
20.3.2009 9:16

telmah

Re: Hmm

To já bohužel vím.... Švagr se kdysi realizoval v pohostinství a ujistil mně, že i mnohé vyhlášené a drahé reastaurace používají "pytlikajdy" - ale kupují drobátko kvalitnější prášek, takže je to chuťově trochu jiné, než klasická pytlikajda. Ale jídlo z čerstvých surovin je opravdu vyjímkou.

0/0
20.3.2009 12:45

_m-

Re: Hmm

Dovedeš si představit jak v velkém hotelu škrábou, vaří a šťouchají brambory na kaši?

0/0
20.3.2009 12:49

opportunity

Re: Hmm

Pokud vaří kvalitně, proč ne... otázkou pak je, kolik to bude stát.

0/0
20.3.2009 13:00







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.