Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Jak se vyrábí „jídlo z pytlíku”

Sáček s práškovou směsí je pro mnohé zahalen tajemstvím, co všechno se uvnitř skrývá. Jídlo "z pytlíku" také lidé většinou skepticky využívají jen v krajních případech, kdy je potřeba rychle uvařit. Podívejte se, jak takový výrobek vzniká, i na to, co všechno se z něj dá netradičně vytvořit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ric-pic

20. 3. 2009 12:43
Výroba x vaření

No, u nás doma jídlo vaříme, my ho nevyrábíme. A chvilu trvalo, než jsem mou milou přesvědčil o tom, že Vegeta (myslím takovou tu univerzální kořenící směs do čehokoliv) je fakt naprd a dá se vařit i bez toho. Není nad čerstvé suroviny (často je mám od tchána z vesnice - třeba česnek to je bašta), i ten bujon je fakt jinej...  Vařím jenom doma, cca 2-3 týdně a všichni se jen oblizujou.

0 0
možnosti

EddieCz

20. 3. 2009 12:41
Proc mi to pripomina

koncern Tricatel (vice Louis de Funes:  Kridylko nebo stehynko) ;-D

0 0
možnosti

telmah

20. 3. 2009 12:45
Re: Proc mi to pripomina

Protože to je ono !!!

0 0
možnosti

takseprecinehadejte

20. 3. 2009 12:34
Amarouny

jojo samá dobrota a té výživy, hlavně že to chutná jako bramborák :)))

0 0
možnosti

Next Apache

20. 3. 2009 12:12
hmmmmmmmmmmm...............

Na obrázcích míchají nějaké prášky. Ty jak vyrábí? Kdysi dávno jsem jako chlapec navštívil Vitanu (Byšice?). Viděl jsem "vyrábět" slepičí polévku v pytlíku a kostky do polévky. Obrovské kádě kde se vařili ptačí mrtvoly, smrad přeukrutný, co padlo na zem, hodili vidlemi nazpět. Doposud, když vidím třeba "zlatý slepičí bujón", mám tu strašidelnou vývařovnu před očima.

A zkuste si někde najít, jak se vyrábí takové bašty, jako jsou sójové omáčku, rybí omáčky, tekuté polévkové koření (jedno, či Vitana, Magi, nebo Knorr).

Fermentace svinstva, koření, odpadú (kúže, kosti, šlachy, kopyta), kyseliny, vaření...Das ist hrúza. Už by jste to nepoužívali...Rv;-DR^

0 0
možnosti

Z-S

20. 3. 2009 12:30
Re: hmmmmmmmmmmm...............

No to je svinstvo, varit slepici bujon z mrtvejch slepic...

0 0
možnosti

Syryn

20. 3. 2009 12:01
XTC

..ecka jsou vsude a ve Vsem...,bez nich uz to dnes nejde.

0 0
možnosti

antonin.h

20. 3. 2009 12:42
Re: XTC

jasne, treba v bramborach, v ryzi apod... bez nich to opravdu dnes nejde (ono to bez nich nekdy slo? )

0 0
možnosti

Fanthom007

20. 3. 2009 11:37
jako PR na firmu Migli Pigli se to moc nepovedlo...

:-P

0 0
možnosti

hrabe.zeppelin

20. 3. 2009 11:22
No napriklad

co ja dokazu vytahnout z pytliku, to byste, holky, koukaly

0 0
možnosti

Phantom2005

20. 3. 2009 10:25
Wow, ...

... tatrgel doktora Blivajze.

0 0
možnosti

anesteziolog1

20. 3. 2009 14:04
Re: Wow, ...

smažený švábík hadr ;-D

0 0
možnosti

J i ř í

20. 3. 2009 9:52
éčka

Stačí podívat se na složení - tyhle výrobky bývají samá éčka. O tom se článek jaksi nezmiňuje. Podstatně horší než pytlíková polévka na výletě je ale skutečnost, že v mnoha restauracích vám udělají bramborovou kaši z prášku místo z čerstvých brambor. Rozdíl v chuti je obrovský.

0 0
možnosti

Xladi

20. 3. 2009 10:25
Re: éčka

Klasické kaši se ni nevyrovná, ale když uměj udělat práškovku dobře je rozdíl minimální.

0 0
možnosti

infinity1

20. 3. 2009 9:26
Hrachová polévka

"Jiná hrachová polévka přijde na český stůl, jiná na polský, kde je obvyklé vařit hrachovou polévku ze žlutého hrášku." Dřív se tu taky prodávala výtečná hrachová polévka s celými žlutými hrášky a asi před 10 lety jí nahradili mnohem levnějším mletým hráškem, v kterém je rozemleté kde co a z čehož po uvaření vznikne tekutina divné konzistence vhodná pro bezzubé důchodce :-/

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

Číst iDNES.cz se vyplatí. Megahra o statisíce korun pro věrné čtenáře vrcholí

15. března 2024  15:02,  aktualizováno  24.4 9:32

Na portálu iDNES.cz vrcholí Megahra o peníze. Do pondělí 29. dubna může každý čtenář s registrací...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Desítky tisíc letů nad Evropou hlásí rušení signálu GPS. V podezření Rusko

23. dubna 2024  10:37

Navigační systémy letadel na trasách nad Pobaltím i nad dalšími oblastmi hlásí stále více...

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nová vábnička pro miliardáře: ponorná superjachta jako pevnost plná luxusu

23. dubna 2024  20:16

Rakouská firma vyvíjí hračku pro super bohaté zájemce o cestování, bezpečnost a luxus. Je to 165...

Více než polovina britských dětí pod třináct let pila alkohol, zjistila studie

25. dubna 2024  16:19

Více než třetina britských chlapců a dívek v letech mezi 11 a 13 lety má zkušenosti s konzumací...

Dobré zprávy ze Španělska. Olivy se dočkaly vláhy, olej by mohl zlevnit

25. dubna 2024  14:19

Sucho a neúroda vyhnaly loni ceny olivového oleje na rekordní úrovně. Ve Španělsku, které je jeho...

Česko díky členství v EU zbohatlo. Poláci z něj ale vytěžili víc, říká analýza

25. dubna 2024  11:38

Za dvacet let od vstupu Česka do EU se podařilo zvýšit životní úroveň vyjádřenou v HDP na obyvatele...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!