Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Jak se vyrábějí lázeňské oplatky

Placaté pochoutky, lázeňské oplatky, prodávají snad v každé cukrárně. Někde dokonce horké. Protože ale vznikly v dobách Rakouska-Uherska, je sporné považovat tyto výrobky za české. Dnes se vyrábějí třeba v Německu, Francii, a dokonce prý i v USA.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

0100

Poctivé české oplatky jsou ty tam.

Pamatuji si jak na kolonádě v KV je prodávali horké přímo z výroby na každém rohu. Jenže to byly ještě poctivě sypané , ne jen cukrem, ale oříšky. Teď? Zvracel bych. tenké, po oříšcích jen snad páchnou, trocha cukru, jinak nic a předražené. Pak si člověk zašel do Petra, to bylo kino, mohlo se tam kouřit a dát si kávu, dvě decky. kde ty časy jsou. ;-(

0/0
22.5.2009 13:56

0100

Oprava

Pamatuji si jak na kolonádě v KV je prodávaly horké přímo z výroby na každém rohu. Jenže to byly ještě poctivě sypané , ne jen cukrem, ale oříšky. Teď? Zvracel bych. tenké, po oříšcích jen snad páchnou, trocha cukru, jinak nic a předražené v rukou ruské mafie. Pak si člověk zašel do Petra, to bylo kino, mohlo se tam kouřit a dát si kávu, dvě decky. Kde ty časy jsou. ;-(

0/0
22.5.2009 13:57

chenile

vsechny tyhle nase speciality

jsou po padu komunismu razem tytam...  uz leta sem nemel dobrou

lazenskou oplatku, Taliany (uzeniny stojej obecne za hov...), plno susenek ktere byly hit se dnes nedaji jist... atd atd...

0/0
22.5.2009 11:43

pavelthelong

Bohužel

měl jsem možnost srovnávat a jednoznačně vyhrály lázeňské oplatky Dr. Oetkera, vyrobeno v Drážďanech. Jsou s kompletním českým popisem i s diakritikou, chuť (speciálně baleno po 3 ks v hliníkovém obalu) absolutně jako u čerstvě pečených (kdysi) v Karlových Varech,cena za 6 ks 40,- Kč (asi 1,45 Euro). Můj osobní absolutní vítěz, s českou produkcí naprosto nesrovnatelný

0/0
22.5.2009 9:48

Kalenka

Myslím , že tuto tradici v poslední době ku

rví Opavia, která parazituje na výrobku který není její a navíc je dělá chuťově jiné, mastnější. Lidé pak neví jak mají ty původní vlastně chutnat.

0/0
22.5.2009 8:34







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.