- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To je kec, co si vymysleli zlodějští hospodští... Ještě nikdy jsem neviděl, že by po spadnutí pěny stouplo pivo na rysku. Nejde ani tak o těch pár mm zlatavého moku, jako spíš o ten princip, že krást je u nás stále ještě normální
Jó, tam žijí přece ti moravští dobráci od kosti, se srdcem na dlani, upřímní, těžce pracující atd..
Straky to jsou a svému sousedovi závidí i nos mezi očima
To samozřejmě neplatí pro všechny, ale bolševické myšlení je hlavně na severu řádně zastoupeno.
to je opravdu smutné ..., a proto když jedeme na kalbu, tak si koupíme suda a toho tam ztrestáme!! a vůbec mi nevadí že si točím "podmíráky" !!!
Já snad obětuju tu snahu a pokusím se točit pivo tak, jak mě tady v tomhle článku radí člověk, co určitě nemá 10 let praxe a středoškolské vzdělaní v oboru, jak já, abych si zjistil, kolik budu ztrátový na jednom sudu litrů.
Z pohledu zaměstnání - míra ? Co je míra? Míra je, když pivo je na rysce, to je logické. Takže, když donesu na stůl pivo s pivem půl centimetru pod rysku s krásnou pěnovou čepkou, řekněme v 0,5 žejdlíku plzně a počkám trochu delší dobu (protože u pěkně načepovaného piva, Vám ta pěna nespadne hned, jak když Vám to nalijí), tak zjistíme, že ono pivo je krásně na rysce ne-li nad ní, takže nevidím důvod točit piva podle názoru nekvalifikovaného redaktora, jenž napsal tenhle článek. (Anebo se snad mýlím a pan REDAKTOR má přinejmenším stejnou ba dokonce větší praxi a vzdělání v oboru než já ?)
A když přijdu někde do hospůdky na pivo (A to chodím celkem dost často), ani ve snu by mě nenapadlo očekávat, že budu dostávat takhle nesmyslně načepované piva.
A dále k těm platovým podmínkám v tomhle oboru, je-li číšník dobře zaplacen (a to nemám na mysli nesmyslné představy o platu kolem 25.000) neměl by důvod tzv. okrádat hosty podmírovými pivy. Bohužel realita je jinde a každý číšník se snaží uživit a s platem kolem 10000, se dá těžko vyžít. A proto si většina tímhle způsobem dopomáhá k reálnější výši mzdy.
Což je ŠPATNĚ, protože to vrhá špatný stín na tuhle krásnou profesi. Takže v první řadě by měli popřemýšlet nad sebou zaměstnavatelé…
Za zjistěho podměráka ihned na místě finanční trest ! Jinak to nejde !
správně!!! dal bych mo to vypít hned na místě!! Holomkovi!!!
..ten kdo chvili hnil v UK,vi,ze tam Ti sice daji tak nadmiru,az to tece kolem vsude jako hnus a chutna to jako chcanky....
jsem rad, ze v hospodach najdu vse po starem, budu se tak lepe orientovat v te vasi "vyspele zapdni spolecnosti"
..ja letos nepriletim,ale tak neva...
Hladina piva by měla v době podávání sahat na rysku, to znamená, že pivo by mělo mít míru ještě před opadnutím pěny. Když takzvaně dojde, mělo by tedy mít spíše více než méně.Tak to si snad děláte prdel ne?????Jako,ž by výčepák doplácel ty nadmíry co dá???????????????To zase napsal nějakej myslitel????????????Moc se těším až na družstvo spotřebitelů narazím
Myslim si ze kdyz to bude +/-6 mm pod mirou nikdo se certit nebude, u nas v Praze i ve 4kách tocej pod 1-2cm... to by ses pak fakt pos.. a kdyz mu reknes tak ti v tom potom vymacha ocas
se šidilo vždycky a zatím se nepodařilo nikomu s tím nic udělat ... a asi se nadále nepodaří
to hodne zalezi na tom kde zijes. V kanade a USA jsem nedostal jedinou sklenici ktera by nebyla naplnena pres miru