Diskuze

Pozor na kapsu pana nadlesního a ňadra paní nadlesní

Hraje hlasitá hudba. Číšník se neusmívá a nedoporučuje, co si vybrat. Jídlo je přeplácané, jídelníčky dlouhé a zašifrované. Proto nám tak chutná v zahraničí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pavel.n

9. 9. 2009 2:34
Rakousko-guláš

V Rakousku na sjezdovce v Kutzbuhelu jsem si dal guláš s chlebem - 2,5Eur.V tom guláši bylo tolik masa , že v něm stála lžíce.Za ty samé peníze Vám ve Špindlu dají zašpiněný talíř....

0 0
možnosti

Bob Harwey

10. 7. 2009 8:33
S tím si nedělám

žáden problém. Co si uvařím, to si sním a je to super. Restauracím se vyhýbám obloukem jak čert kříži, protože cítím u každé ten stejný charakteristický pach z kuchyně. Zde si dám jen pivko a je mi OK. Ze mne restauratéři rozhodně nezbohatnou.

0 0
možnosti

matesakoid

8. 7. 2009 11:36
a to zas prrrr

Fakt si radsi objednam Sedlackej spiz, nez vyjmenovavat, ze chci veprovej spiz bez parku, ale se slaninou a se syrovym prelivem ale bez rajcat a papriky.

Nekde se to tolerovat da, nekde ne.

0 0
možnosti

Tomas_1983

6. 7. 2009 22:18
Souhlas s článkem

Naprosto souhlasím s článkemR^

0 0
možnosti

Ehmuhm

1. 7. 2009 22:37
S clankem souhlasim

V typicke hospode se to hemzi nazvy jak z pohadek, ale je to vzdycky jedno a to same. Umastene smazene kosticky neceho a k tomu kousek ananasu/broskve/syra/sunky. Vrcholem jsou cetne italske restaurace, ktere nabizeji rizoto ala ryze smichana s necim apod. No a priloha, to je kapitola sama o sobe. To kdyz vidi cizinci, tak nevi, jestli se maji smat nebo brecet. Ctvrtka rajcete, dva platky okurky, hlavkovy salat a na vsechno se "drobi" petrzelka. A to je maximum Rv

0 0
možnosti

stinky_dirt

1. 7. 2009 15:31
jasne

jenze ono to neni jen o tom jidle, kdyz mi nekdo cudi pod nos, du pryc. Obsluha v cechach, skoda mluvit, vzdy kdyz prijedu z venku, tesim se na ty xichty, nemaji ani tu elementarni slusnost nejen vuci mistnim, ale i k cizincum.Napr. pizzerie caesar olomouc, kamaradka zijici v anglii si neco objedna, cisnik donese neco jineho, studeneho a jeste haze xicht, ze to nemini snizt! Nakonec, pri placeni, vzhledem k jeho chovani dostal min. spropitne a jeste mel tu drzost primo dane slecne do oci vpalit, ze za to si nekoupi ani rohlik. No tak sorry, vzdy a vsude se da dobre najist, a nemusite navstevovat nejakou HI-soc restauraci (beztak udelaji vetsinou obyc. jidlo jak kdekoliv jinde), i v zahranici, ale to chovani lidi pracujicich v nasich restauracich je hnus.Tohle udelat v usa,nemecku,dansku tak si uz neskrkne..to je to,co dela restauraci dobrou,kam se vzdy rad vratim,jelikoz tam ocekavam slusnost a ochotu,za cez si rad zaplatim.

0 0
možnosti

rafton

1. 7. 2009 15:21
Koukám jako blázen

Nevím kde autor článku jí ale česká gastronomie prodělala za poslední desetiletí obrovský pokrok. A rozhodně vyjmenuji více státu, kde jsem si nepochutnal (ač jsem se snažil) a vaří se tam hůře než těch lepších.

Jinak samozřejmě nejlépe si uvařím sám, posledních 5 let mě to chytlo a právě experimentuji se základními surovinami na desítky způsobů. To považuji za velkou výhodu české kuchyně - bohatost nabídky. 

Co je u nás hodně špatné jsou všeobecně Asijské restaurace a to nejen proti Asii ale i např. proti Severní Americe a Evropě.

0 0
možnosti

;-)

1. 7. 2009 15:53
Re: Koukám jako blázen

BTW: V Budapešti jsem byl překvapen, jedním výborným asijským bisterm - byl to jenom fastfood, ale vařili tam stejně jak v asii. Co nabízí asijská bistra u nás je horší, a asijské kuchyni se to moc nepodobá - ale asi si to český zákazník žádá.....a nebo to aspoň sní....(zjistil jsem, že nejlíp u nás vaří asijská bistra na tržnicích určená pro vietnamce - tam člověk najde pravou asijskou kuchyni) Ne nudle s glutamanem a solí.

0 0
možnosti

me2di

1. 7. 2009 13:00
Tak ty ceny v recku rozpeisu..mam tam rodinu

Pred ctrnacti dyn jsemn se vratil z Krety...tak ty ceny mam cerstvy. Clovek se nesmi chytnout na nahanece, nebo vlizt do pasti na turisty, kde jsou predrazene ceny, a kvalita prumerna. Staci se kolem sebe divat a nebo se zeptat nekoho mistniho. Tocene pivo v hospode od 2eu, ale videl jsem i za 7( past na turisty) recky salat od 4ojro. Pak typicky recke jidla se daji sehnat od 5 do 7 ojro. ( Plnene listy, musaka atd.) K rychlemu obcerstveni se da jist od 50centu ( neco jako nase raznici+ chleba) nebo girospita za 2,5ojro. Da se objednat treba stolni voda, cena okolo 1-1,5) to je litr-litr a pul vychlazene mineralky na stul. Nebo salat na stul. Hodne byva zvykem donest moucnik jako pozornost podnku, nebo predkrm, nebo nakrajene ovoce....Pak si clovek musi uvedomit, ze jidla, ktera se v recku moj neji, jsou draha. Treba takove kure.

0 0
možnosti

RCG

1. 7. 2009 12:15
Ten clanek je castecne nesmyslnej

Samozrejme ze kapsa pana nadlesniho je asi peknej shit..obzvlast v nejaky putice.. ale dobre se da najist i v Cesku. Za stovku to ale proste nebude, ackoliv kazda drazsi restaurace zas taky kvalitni neni. Presto jsem byl uz v tolika zahranicnich restauracich, ze bych nerek, ze tam vari (za stejnou cenu) lip... napr. menu v parizi za 22 EUR odpovida utrate 600 a za to si najdete napr v Praze taky dobrou restauraci s mozna i lepsi kvalitou.  Akorat samozrejme ryby pripravit umi v primorskych statech lip nez tady, ale maji taky cerstvy suroviny atd.  tady mit dobrou cerstvou rybu vyjde spis na par set.. Presto to ze nekomu chutna v Italii napr. nejaka prumerna pizza souvisi spis s tim, ze ma celkovou euforii z dovoleny nez s nejakou extra kvalitou..

To ze je ale jeste velikej prostor pro zlepseni kvality gastronomie je samozrejme pravda, ale souvisi to do znacny miry prave s cenou

0 0
možnosti

me2di

1. 7. 2009 14:46
Re: Ten clanek je castecne nesmyslnej

ono je hlavne poznat, kdyz je ryba cerstva.

0 0
možnosti

;-)

1. 7. 2009 12:00
Mě zajmá, jestli je to dobré!

....jak se to jmenuje je mi úplně jedno;-D

0 0
možnosti