Diskuze

Luxusní restaurace bojují o klienty, fast foodům rostou tržby

Podle Asociace hotelů a restaurací klesla návštěvnost gastronomických podniků za posledních několik měsíců někde až o 50 procent. Nejhůř jsou na tom luxusní restaurace, na druhé straně řetězce rychlých občerstvení zažívají příliv klientů. Majitelé lepších podniků se tak přebíjejí, kdo poskytne klientům výhody.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vymrzovac

7. 7. 2009 11:55
jak bojují o klienty? spíš odrazují !!

...včera mi došlo pifko, tak jsem u nás na dědině zašel se džbánem.  Prodávat točenou desítku za 20 je zlodějina, takže sorry, zase udělám zásobu hlaváčů.....:-P     lahváč stojí kolem 9korun, jak je možný, že točený dvakrát tolik?    Není to tím, že to restauratéři moc rvou ? Ať se potom nediví, že už nezajdemani " na jedno"....Rv

0 0
možnosti

me2di

7. 7. 2009 12:04
Re: jak bojují o klienty? spíš odrazují !!

nechci rypat, ale toceny, je toceny:-)

0 0
možnosti

me2di

7. 7. 2009 11:48
Stacilo by zlepsit kvalitu jidla a sluzeb

lidi nejsou hloupi..spousta lepsich restaruraci si na lepsi hraje. Jidlo a sluzby jsou prumerne, cena je luxusni, to je pravda, ale to tak jedine. Vrcholem vsecho je, kdyz si objednate dzus, ktery stoji tolik, ze mate pocit ze ho musel vymackavat sam majitel restaurace z cerstvych pomerancu natrhanych za uplnku, a kdyz ochutnate, tak mate pocit, ze ta chut je vam nejaka povedoma.........bac, nejlevnejsi hypersuper dzus. Majitelum bych doporucil at si zajedou na zkusenou nekde do ciziny, kde si projdou kuchyn od skrabani brambor az po umyvani nadob a vareni. Pak at se vrati a zacnou znovu...abych jen nenadaval, tak vcera jsem byl na obede v opravdu vynikajici restauraci, Ondrasje to v dedine u Luhacovic( u Zlina). Dal jsem si hotovku, kacenu se zelim a knedlikem. Zeli domaci, knedlik domaci, kacena pecena na domacim sadle...kurcicka krupava, proste o te kacene se mu bude jeste zdat. Obsluha vynikajici, prostredi super....

0 0
možnosti

lynxxx

7. 7. 2009 20:52
Re: Stacilo by zlepsit kvalitu jidla a sluzeb

Pravda. Akorát kačena se nepeče na domácím sádle ale ve vlastním tuku - sádle. Kačena je tak tučná, že žádný domácí sádlo (vepřový nepotřebuje).

0 0
možnosti

Xladi

7. 7. 2009 10:12
Jíst se dá i levně

A dokonce i blízko centra Prahy. Většina hotelů a restaurací nabízí polední menu od 80kč výše a to mi přijde jako dobrá cena. Nehodnotím restauraci podle vzhledu ale podle kvality jídel. Na první pohled nemusí vypadat světově ale vaří tam skvěle. Fast fody bych nevyzdvyhoval ve srovnání s restaurací jsou  dost dražší alespoň u nás v čechách. Kdo dá 100kč za Housku s hamburgerem a kolu  tak podle mě vyhazuje peníze. Za 100 se dá najíst v restauraci, kde vám to přinesou a jíte příborem:-).

Jediný co má McD fakt dobrý jsou zmrzliny a Shake to je fakt moc dobrý.

0 0
možnosti

jordan23

7. 7. 2009 10:40
Re: Jíst se dá i levně

od 80kč výše??? Tak to je pěkná drahota.

Beru menu tam maximálně do 80-85Kč. Pak už je to všechno předražené.

0 0
možnosti

palok59

7. 7. 2009 10:02
ceny

osobně by mě fakt zajímala kalkulace takového průměrného luxusního oběda. Nejsem žádný expert, ale troufám si říct, že když půjdou s cenou na 30 % té "luxusní ceny", tak pořád ještě vydělají. Ovšem ono je asi lepší hrát si na luxusní restaurant kde v sále sedí tři lidé, na každého připadne asi tak 5-6 osob personálu a teď se všichni dívají, jak nastavit ceny, aby tyto tři osoby zaplatili všechen personál a ještě přinesly zisk majiteli. Nesouhlasím s tím, aby tyto restaurace přešly na sytém "bufet", ovšem luxusní oběd lze servírovat za daleko lidovější ceny.

0 0
možnosti