Diskuze
Americký masný průmysl se potýká s „růžovým slizem“ z hovězího
Děkujeme za pochopení.
really?
Česko se v posledních letech stalo popelnicí
V Německu si takový bordel výrobci dělat nedovolí. I levné výrobky tam mají svoji úroveň, např. nejlevnější špekáček za 1,45 euro obsahuje 70% masa, v Česku za stejnou cenu koupíte „špekáček,“ který obsahuje pouze 27% masa. Česko se v posledních letech stalo popelnicí či odpadkovým košem Evropy. http://instinkt.tyden.cz/rubriky/tema/popelnice-evropy_24549.html
Lide brante se tomu vsemu uz konecne!!
Modrý a zelený blesk
Re: Česko se v posledních letech stalo popelnicí
Tady je článek o Americe, potrefená huso!
really?
Stát bohužel dělá v dnešní době na lidech určitou formu
podvodu, týkající se jejich spotřebního koše, potažmo životní úrovně. U potravin se sice vychází z jejich hmotnosti, nikoliv však kvality. Takový párek, který byl kdysi z hovězího a vepřového masa a sádla a stál xx korun, se porovnává se současným „párkem,“ který se dělá ze sóji, či jehož polovinu obsahu tvoří mouka a drůbeží separát. Mnozí lidé si z důchodců srandu, že si kupují v supermarketech právě tyto nekvalitní a levné věci, které bych osobně nedal do huby, ale na druhou stranu si uvědomuji, že jim nic jiného nezbývá. Oni jsou zkrátka obětí podvodu spotřebního koše, ze kterého se počítají jejich důchody, pro ně (a nejen pro ně) je kvalitní potravina nadstandardem.
Modrý a zelený blesk
---
Máš si místo kila hnoje koupit deset deka kvality.
really?
Složení výrobků,
Složení výrobků, které se uvádí na jejich obalech, bude psáno stále menšími a menšími písmeny, aby si ho už nemohli přečíst ani ti, co mají zrak v pořádku. Čekají nás doby, kdy budeme doslova „žrát“ takové potraviny, jaké známe z francouzského filmu Křidýlko nebo stehýnko, přičemž autoři se budou inspirovat českou cestou z filmu Návštěvníci, kteří jedli amarouny. Zatím jíme potraviny, které vypadají jako tradiční, ovšem jejich náplň je „božská“ (jen Bůh ví, co v tom je!). Samozřejmě, že se dají koupit i dobré potraviny. Párky, které obsahují maso, jogurty bez želatin a škrobů, křupavé rohlíky, co vydrží do příštího dne, kečupy z rajčat apod. Je to však luxus! Ano, to co bylo za socialismu standardem a normou je dnes luxusem.
Modrý a zelený blesk
Re: Složení výrobků,
Mně složení přečíst jde, samozřejmě, nedokážu to odhalit, pokud je falešné jak účetnictví Enronu...
really?
Magnum a jine ...
Pokud si někdo myslí, že když si koupí dražší výrobek, či dokonce výrobek značkový, že je zaručena vyšší kvalita, je na omylu. I značkové výrobky, prodávané v rámci celé Evropy, jsou v Česku vyráběné z náhražkových surovin. Např. zmrzlina Magnum, která stojí stejně v Česku i Španělsku, se v EU vyrábí z mléka, v Česku z levnějších rostlinných tuků. http://instinkt.tyden.cz/rubriky/tema/popelnice-evropy_24549.html
Takových a různých dalších šmejdů žereme stále více a více, ale nezoufejme, bude hůř. Podíl výrobků se stále vyšším obsahem náhražek bude růst. Takové chuťovky, jako např. „dietní“ drůbeží hamburgry, které se skládají z poloviny z drůbežího separátu a z druhé poloviny z vepřových kůží, jsou jen začátkem dalších inovací.
Modrý a zelený blesk
Re: Magnum a jine ...
Tak si kup zmrzlinu ze smetany, a nehysterči.
really?
Různé saláty jsou zakonzervovány tak
aby vydržely, ale skutečnou majonézu viděly leda tak z rychlíku. Aspiky jsou dnes vyráběny chemickou cestou. Dorty a dezerty jsou vyráběny z náhražek, stejně jako různé oplatky a tyčinky. Sirupy nejsou vyráběny z ovoce, ale jedná se o vodu z cukrem, ve které je ovocná příchuť. Z českého piva se povětšinou staly europatoky univerzální chuti vyrobené v systému CKT/HGB, který "přeskakuje" klasické zrání a dokvašování v ležáckém sudu. Univerzální bývají i následky požití těchto chemikálií - rektální zvracení čili průjem. Skalní pivaři dnes přecházejí na jedenáctistupňové pivo, které má aspoň trochu úroveň dřívější desítky. Některá šumivá vína se nedělají tradičním zráním, ale vyrábí se jako sifón. Víno, které má úroveň vín krabicových, se nasytí CO2 a prodává se v regále jako “šampáňo.“ Vzadu na vinětě se lidé s dobrým zrakem mohou dočíst, že se jedná o “perlivé víno.“ A dalo by se pokračovat.
Modrý a zelený blesk
Re: Různé saláty jsou zakonzervovány tak
By mne zajímalo, kdo dobrovolně jí saláty s majonézou, eklhaft. Jestlipak tušíš, hysterická osobo, jak se vyrábí aspik? Tedy přesně želatina do něj? Hm? Nevíš, co?
České pivo je nesrovnatelně lepší, než ty americké patoky, ve všech levelech kvality. O výrobě šumivých vín to ví každý, kdo ukončil úspěšně ZŠ a umí číst etikety.
Je hrozné, že tě rodiče tak zanedbali, stěžuj si jim!!!
really?
Lečo s klobásou
Lečo s klobásou již dávno není ta dobrá zelenina s klobásou, ale to lečo vypadá, jako by už jednou prošlo žaludkem a ta „klobása“ je sójová. “Hovězí“ a “vepřové“ maso ve vlastní šťávě nezřídka obsahuje i polovinu rozmixovaných kuřecích kostí a kůží, které se dříve mlely v kafilérkách na masokostní moučky pro zvířata. Ty „kvalitnější“ konzervy obsahují kůže, takže když tato pochoutka na talíři zchládne, lze ji úspěšně použít jako lepidlo. Paštiky a pomázánky jsou nastavovány škrobem, moukou a drůbežími separáty. Tradiční hospodská pochoutka Utopenci se dnes změnila prakticky na sójové buřty v láku a nedá se to většinou jíst. Prošlé maso ze supermarketů je očišťováno octovou vodou, nakládáno do marinád a prodáváno jako specialita k letnímu grilování. http://www.spotrebitele.info/potraviny_zdravi/clanek.shtml?x=2350964
Modrý a zelený blesk
Re: Lečo s klobásou
Když je na tom někdo tak zle, že neumí ani koupit konzervu, nechť jí odpadky...
really?
????????????
Kečupy a hořčice nejsou hořčice, je to voda s moukou nebo se škrobem, ve které je s bídou 10% skutečného kečupu nebo skutečné hořčice. Dnes už se na některých „kečupech“ vyskytuje na druhé straně malý název “kečupová “ či “rajčatová omáčka.“ Tyto blivajsy se v regálech tváří jako kečupy, ale viděly rajčata leda tak z rychlíku. Maso, zejména dovezené, je "nastavováno" vodou, které je do něho injekčně vpravována. Do některých masných výrobků je pro změnu zase injekčně vpravována levná sójová bílkovina. Konzervy obsahují blíže nespecifikouvanou hmotu, která nemá z kousky dobrého masa, které jsme nacházeli v socialistických konzervách, nic společného. Landšmít, který se dřív vyráběl z masa a dal se nakrájený opéct nad ohněm, je dnes nedefinovatelný prejt z kůží a šlach slepený obarveným škrobem, který se vám buď po napíchnutí na klacek rozpadne nebo nad ohněm rozteče.
really?
Re: ????????????
http://www.blisty.cz/art/14871.html Navíc ty kůže nejsou v mnohých případech zvířecí, ale uměle vyrobené stejně, jako např. krev v jelitech, co kupujeme v supermarketech.
really?
???????????
Do chleba se dnes přidávají pomleté zbytky starého chleba a pečiva, které se předtím neprodalo. Stroje tyto zbytky, které se dříve dávaly prasatům nebo se prodávaly za nižší cenu jako krmný chleba pro domácí užitkové zvířectvo, semelou a směs je dále upravována. Přidají se speciální směsi s enzymy, pak se míchá těsto atd atd atd a na druhém konci vyjede upečený chleba. Nevadí, že obsahuje sezam nebo mák a nebo lněné semínko. Takové krásné ohnisko civilizačních chorob a alergií. http://www.emulgatory.cz/diskuse?wid=53 Navíc se neustále snižuje podíl žitné mouky z dřívějších 45% na 20%. Do chleba se přidává i bramborová kaše a další náhražky. U rohlíků se neustále snižuje hmotnost, ale i obsah tuku, který zajišťoval křupavost, až na polovinu. Z rohlíků se stává gumová hmota, která druhý den ztvrdne a chleba je bez chuti. Ale stojí to v supermarketu 90 halířů! http://ekonomika.idnes.cz/za-drazsi-chleba-nemohou-pekari-ale-obchody-f28-/ekonomika.asp?c=A080207_204846_ekonomika_mia
really?
Hovezi maso
Hovězí maso, které obchodníci kupují od jatek jako maso z krav za pár korun, je prodáváno jako kvalitní maso z mladých býčků. http://www.bezpecnostpotravin.cz/Index.aspx?ch=552&typ=1&val=92140&ids=3496
Ani milovníci ryb nemusí být ušetřeni podvodu. Máte rádi kraba. Může se vám stát, že to maso deklarované jako krabí, je z tresek. http://ekonomika.idnes.cz/levne-potraviny-kdyz-krab-je-vlastne-treska-fz6-/test.asp?c=A080425_961521_test_kam Jinak rybí maso bývá znehodnocováno použitím přídatných látek - polyfosfátů, které na sebe vážou vodu. Spotřebitel pak kupuje vlastně mraženou vodu, která vyjde dráž, jak matonka v luxusní restauraci.
really?
České párky jsou dnes z většiny plněny sójou
... moukou nebo separátem. Co je to drůbeží separát. Z kuřete se vyjmou prsa a stehna, která se prodávají zvlášť. Zbytek - tedy kůže, kostra, hlavy i se zobáky, krky, pařáty a vnitřnosti se rozmixují, přecedí, obarví na červeno a přidavají se do párků a klobás, v případě párků do 40,- Kč za kilo tvoří spolu se sójou, chemikáliemi, céčky atd. jejich hlavní složku. Kdo kupujete dražší párky a nemáte je přímo z nějaké malé porážky, nejásejte. Tyto masokostní moučky se dnes přidávají i do dražších párků. Jak jsme však byli ubezpečeni Informačním centrem bezpečnosti potravin, z tvrdého strojního oddělování při výrobě separátu (SOM - strojově oddělené maso) se získá velmi jemná masová pasta složená z částic menších než 1 mm, takže nehrozí žádná újma na zdraví. Akorát, že to žereme! http://www.vyzivaspol.cz/clanky-casopis/mytus-rozemletych-kosti.html
really?
pokracovani
http://www.bezpecnostpotravin.cz/Index.aspx?ch=552&typ=1&val=92144&ids=3496 (Pro zajímavost - separáty se vyráběly i dříve, sušily se a používaly se jako krmivo pro dobytek. Toto se vyrábí i dnes http://www.zemcheba.cz/_cz/krmkomp.html)
Aby tento světle bledý šurvajs získal pěknou červenou barvu, narve se tam chemie. http://www.o-zdravi.cz/clanky/takovej-parecek-z-makra.html Pro potlačení nežádoucích pachů ze separátu samozřejmě existují různé chemické sajrajty. http://www.raps.cz/Sortiment.aspx Náhražkové molitanové prefabrikáty dnes pronikají i do takových výrobků, které vypadají navenek jako salámy či šunka. http://www.ceskatelevize.cz/program/cerneovce/clanek1544/21.09.2009-18:25-1.html
http://finweb.ihned.cz/c4-10070860-21691470-006000_d-ceske-potraviny-sama-nahrazka
Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům
Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu...
Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou
Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Seznam zakázaných kotlů. Co vám od září hrozí, když v nich budete dál topit
Premium Češi stále provozují nejméně 150 tisíc starých neekologických kotlů na tuhá paliva 1. a 2. emisní...
Loď v Baltimoru měla potíže už dřív, most si o nehodu říkal, soudí odborníci
Bezprostředně po úterní nehodě lodi v americkém Baltimoru vedení společnosti, která loď provozuje,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Bankrot zažehnán, zatím. Saúdové nalijí do luxusních elektroaut miliardu dolarů
Americký výrobce luxusních elektromobilů Lucid získá od divize saúdskoarabského státního...
Průlomový lék na hubnutí dráždí cenou. Kúru za tisíce lze vyrobit za pět dolarů
Lék Ozempic od společnosti Novo Nordisk je jedním z hitů posledních měsíců. Ukázalo se totiž, že...
Divné kšefty za 1,5 miliardy dolarů. Nejvíc dílů pro ruská letadla dováží Gabon
Gabon se stal největším dodavatelem náhradních dílů pro ruská letadla, napsal server The Moscow...
Nezdravé pryč. Komika donutili stáhnout z londýnské dopravy plakát s hotdogem
V londýnském metru se nevyplácí utahovat si z hotdogů. Své o tom ví populární britský komik Ed...
Do dobíječek dá stát dalších šest miliard. Už jich je víc, než auta potřebují
Dalších šest miliard korun plánuje ministerstvo dopravy v příštích letech využít na výstavbu nových...