Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Korýši se dostali na etiketu chleba v Albertu omylem

Na etiketu chlebu Šumava, který prodává supermarket Albert, se varování před možným výskytem stopového množství korýšů, měkkýšů, oxidu siřičitého či vlčího bobu dostalo omylem. Jednatele pekárny Mader a synové Václava Vrány to označili za administrativní nedopatření.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P71a32v17e74l 24F35r63e25l90i64c32h 4353110179371

Tak abyste si vy, nadávači na "éčka", mohli trochu počíst, co za "chemické sajrajty" vám cpou pekárny do chleba, dal jsem si tu práci za vás a zde jsou odkazy:

E170: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E170

E300: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E300

E417: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E417

E471: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E471

To je hrůza co?;-D

+1/0
9.1.2013 14:59

P73e92t70r75a 59D87o14l67e22j83š55í 5212442158551

Zajímavé, jak všichni nadávají, co ten chleba obsahuje, ale nikdo se nepozastaví nad tím,že stojí 23Kč/kg. Za takové peníze by někdo chtěl kvalitu? Vždyť to snad není ani nákladová cena. Pečení kvalitního chleba je náročné na lidské a energetické zdroje. Není divu, že se pekaři snaží výrobu ošidit, když mají prodávat za takové ceny. Netuším jaké je nabídka pečiva v Albertu,ale takový chleba za tu cenu bych prostě nekoupila, protože je jasné, že to bude humus.

+2/−1
9.1.2013 13:12

D59a21n45i20e73l57a 62U68r67b47a76n61o52v15á 2494780845766

Já nemám problém koupit si chleba za 60 kč bude-li kvalitní, bohužel supermarkety vůbec tuhle alternativu nenabízí a nebo jen zcela vyjímečně. V Albertu jsem jednou sehnala pravý kváskový chléb byl výborný ale od té doby ho tam už neměli. Zatím jsem nedošla tak daleko abych kvůli chlebu šla na farmářské trhy ale pokud někdo chce skutečný chleba tak kromě vlastního pečení je to asi jediná spolehlivá varianta.

0/0
9.1.2013 16:48

M46a32r89t80i92n 15S51o97u96š58e48k 8728563569445

A těch milion Éček, co tam cpou, to je v pořádku?

.

Ať si tam cpou co chtějí, ale nemají to pak označovat CHLEBA, ale třeba MALÁ DĚTSKÁ CHEMICKÁ LABORATOŘ!!

0/−2
9.1.2013 12:57

J48a96r10o83s90l70a91v 76T59e51s86a90ř 1397207169528

A bylo to opravdu omylem?Dnes dávají do potravin všechno,hlavně aby se zalíbili Čechům co nejnižší cenou.Nakupujte hezky česky.:-P

0/0
9.1.2013 12:34

J28i69ř82í 87M86a73c36e31k 3635275674161

Víc mi vadí, že ten jejich chleba obsahuje látku zlepšující mouku (to znamená, že používají nekvalitní mouku, jinak by ji nemuseli zlepšovat), emulgátory a tak dále. Dobý český chleba tyto fujtajbly neobsahuje - naštěstí se i takový dá sehnat.

+3/0
9.1.2013 11:53

D64a71n19i97e14l15a 95U69r11b80a84n92o55v61á 2964140425636

Jo jo máte pravdu, dneska se už normální chleba tedy kváskový ve většině výroben nedělá, navíc, se do chleba přidává poměrně velké procento chleba starého... to co se neprodá večer prodejci vrací pekárnám, ty to rozemelou a přidají do těsta. Mám pocit že max povolené procento starého chleba v novém je až 30% ale to nechci tvrdit s určitostí, je to už nějaká doba co jsem o tom četla článek.

0/0
9.1.2013 16:50

J63a17n 67G47a42l30t 9371852613608

"Pokud kontrola prokáže, že uvedené alergeny chléb skutečně

obsahovat nemůže, hrozí pekárně sankce za špatné označení složení

výrobku."

Cože ?! KOMU ublížilo varování před stopovým množstvím nějakých alergenů ? Kdyby to bylo obráceně a neupozornili a alergeny chleba obsahoval tak sankci pochopím ale tahle nevím proč by měli dostat pokutu když uškodili akorát sami sobě.

Tenhle úředničkej šiml je vážně už k nevydržení.

+4/0
9.1.2013 11:39

A20n36t57o68n 16M73e18s53á85r25o80š 1416166100568

Keď sa chlieb vyrába z krmneho obilia tak potom tam môže byť všetko to čo je na etikete toho pomyja z Alberta.

http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyziva/cesi-a-slovaci-maju-unikatnu-socialnu-siet-za-jej-vznik-moze-chlieb

0/0
9.1.2013 11:17

P57ř68e11m13y92s28l 74K34r58a84t14o51c56h13v70í64l 2832762193183

To zas někdo při tvorbě etiket rád používal Ctrl+c a Ctrl+v ;-D

+2/0
9.1.2013 10:44

P49a70v58e44l 85F54a32r95a 9874765488358

A vy vysazujete všechno znova? Kde je korektura a kontrola?

+1/0
9.1.2013 11:51

J36a41r42o72m79í27r 59K56r26á17l 4820449564889

Řekl bych, že je jdnodušší napsat těch pár slov znovu, než kopírovat, kontrolovat a opravovat. ;-)

0/0
9.1.2013 12:10

F13r12a39n21t20i75š32e32k 47L48e28b40e53d57a 4414297119

;-D;-D tak to mě pobavilo R^

0/0
9.1.2013 10:40

J62a95n 36Z12e30l76i39n32a20r 3966915587926

zlatej korys, navic pisou, ze je pouze muze obsahovat, ale s jistotou to obsahuje emulgatory a to prekvapive nevadi nikomu

+3/0
9.1.2013 10:39

J51i96ř43í 91Ř84e47h37o25ř 9598188196358

nevím co se kolem toho nadělá. Řada výrobků v marketech obsahuje větší hovadiny. Ale když je to tam napsané, tak je to volba kupujících. Tady se řeší korýši a každá druhá barvená potravina obsahuje barvivo z brouků, nebo z látek podobných dehtu, nebo tak něco. Tím se všichni vesele cpou a tohle jim vadí. Chleba neobsahoval nic škodlivého a pokud vám nevadí, že může obsahovat recyklovaný starý chleba, tak dobrou chuť :)

+4/0
9.1.2013 10:27

S40t97a29n12i67s75l62a43v 93R91a76d10a 8182433790536

Souhlasím se vším co jste napsal, až na poslední větu. Jaký recyklovaný starý chleba? Hoax s recyklovaným mlékem už neletí, tak se vymyslel nový s recyklovaným chlebem? Přemýšlejte trochu, lidi.

0/−2
9.1.2013 10:58

J21i35ř54í 89Ř35e85h13o95ř 9888318666698

nemám teď po ruce původní článek zabývající se kompletní výrobou chleba, ale menší jednodušší články se dají snadno vygooglit. Toto není hoax, podle platných zákonů ČR je využívána praktika, kdy neprodaný chleba je vrácen zpět do pekáren a do určitého zákoně povoleného procenta je možné ho rozemlít do nového těsta (např. zde http://www.bio-life.cz/clanky/rizikove-potraviny/co-mozna-nevite-o-kupovanem-chlebu.html)

+5/0
9.1.2013 11:02

Z20d88e73n15ě27k 30M22a83r65e92š 6395896855741

Bohužel to není hoax - neprodaný chleba supermarkety skutečně vrátí pekárně, ta ho rozemele a vmísí do nové várky. To je (kromě jiného) důvod, proč chleba ze supermarketu tak rychle zplesníví. Korýši jsou ještě zlatí...

+1/0
9.1.2013 11:38





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.