Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Korýši se dostali na etiketu chleba v Albertu omylem

Na etiketu chlebu Šumava, který prodává supermarket Albert, se varování před možným výskytem stopového množství korýšů, měkkýšů, oxidu siřičitého či vlčího bobu dostalo omylem. Jednatele pekárny Mader a synové Václava Vrány to označili za administrativní nedopatření.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P33a69v98e81l 13F22r15e47l16i52c88h 4363340839641

Tak abyste si vy, nadávači na "éčka", mohli trochu počíst, co za "chemické sajrajty" vám cpou pekárny do chleba, dal jsem si tu práci za vás a zde jsou odkazy:

E170: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E170

E300: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E300

E417: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E417

E471: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E471

To je hrůza co?;-D

+1/0
9.1.2013 14:59

P84e68t36r43a 27D62o75l30e82j93š78í 5712672408881

Zajímavé, jak všichni nadávají, co ten chleba obsahuje, ale nikdo se nepozastaví nad tím,že stojí 23Kč/kg. Za takové peníze by někdo chtěl kvalitu? Vždyť to snad není ani nákladová cena. Pečení kvalitního chleba je náročné na lidské a energetické zdroje. Není divu, že se pekaři snaží výrobu ošidit, když mají prodávat za takové ceny. Netuším jaké je nabídka pečiva v Albertu,ale takový chleba za tu cenu bych prostě nekoupila, protože je jasné, že to bude humus.

+2/−1
9.1.2013 13:12

D25a70n51i20e79l17a 89U13r11b80a24n28o49v10á 2354920495326

Já nemám problém koupit si chleba za 60 kč bude-li kvalitní, bohužel supermarkety vůbec tuhle alternativu nenabízí a nebo jen zcela vyjímečně. V Albertu jsem jednou sehnala pravý kváskový chléb byl výborný ale od té doby ho tam už neměli. Zatím jsem nedošla tak daleko abych kvůli chlebu šla na farmářské trhy ale pokud někdo chce skutečný chleba tak kromě vlastního pečení je to asi jediná spolehlivá varianta.

0/0
9.1.2013 16:48

M14a14r97t61i41n 38S78o57u48š26e86k 8338493479175

A těch milion Éček, co tam cpou, to je v pořádku?

.

Ať si tam cpou co chtějí, ale nemají to pak označovat CHLEBA, ale třeba MALÁ DĚTSKÁ CHEMICKÁ LABORATOŘ!!

0/−2
9.1.2013 12:57

J27a36r27o84s23l13a57v 94T64e34s61a13ř 1437357309578

A bylo to opravdu omylem?Dnes dávají do potravin všechno,hlavně aby se zalíbili Čechům co nejnižší cenou.Nakupujte hezky česky.:-P

0/0
9.1.2013 12:34

J11i38ř48í 62M35a89c63e39k 3225405324671

Víc mi vadí, že ten jejich chleba obsahuje látku zlepšující mouku (to znamená, že používají nekvalitní mouku, jinak by ji nemuseli zlepšovat), emulgátory a tak dále. Dobý český chleba tyto fujtajbly neobsahuje - naštěstí se i takový dá sehnat.

+3/0
9.1.2013 11:53

D73a25n76i40e76l20a 32U72r17b17a36n28o55v18á 2434360785356

Jo jo máte pravdu, dneska se už normální chleba tedy kváskový ve většině výroben nedělá, navíc, se do chleba přidává poměrně velké procento chleba starého... to co se neprodá večer prodejci vrací pekárnám, ty to rozemelou a přidají do těsta. Mám pocit že max povolené procento starého chleba v novém je až 30% ale to nechci tvrdit s určitostí, je to už nějaká doba co jsem o tom četla článek.

0/0
9.1.2013 16:50

J44a31n 28G67a85l94t 9111832813378

"Pokud kontrola prokáže, že uvedené alergeny chléb skutečně

obsahovat nemůže, hrozí pekárně sankce za špatné označení složení

výrobku."

Cože ?! KOMU ublížilo varování před stopovým množstvím nějakých alergenů ? Kdyby to bylo obráceně a neupozornili a alergeny chleba obsahoval tak sankci pochopím ale tahle nevím proč by měli dostat pokutu když uškodili akorát sami sobě.

Tenhle úředničkej šiml je vážně už k nevydržení.

+4/0
9.1.2013 11:39

A72n86t72o81n 80M88e31s48á57r31o35š 1326136560498

Keď sa chlieb vyrába z krmneho obilia tak potom tam môže byť všetko to čo je na etikete toho pomyja z Alberta.

http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyziva/cesi-a-slovaci-maju-unikatnu-socialnu-siet-za-jej-vznik-moze-chlieb

0/0
9.1.2013 11:17

P92ř12e30m17y27s56l 36K60r86a94t11o48c15h39v81í39l 2922382943983

To zas někdo při tvorbě etiket rád používal Ctrl+c a Ctrl+v ;-D

+2/0
9.1.2013 10:44

P30a44v53e47l 65F85a93r78a 9564985228278

A vy vysazujete všechno znova? Kde je korektura a kontrola?

+1/0
9.1.2013 11:51

J70a28r91o92m79í76r 63K79r46á36l 4840869794509

Řekl bych, že je jdnodušší napsat těch pár slov znovu, než kopírovat, kontrolovat a opravovat. ;-)

0/0
9.1.2013 12:10

F26r19a75n91t42i92š18e56k 29L58e58b81e50d40a 4614577149

;-D;-D tak to mě pobavilo R^

0/0
9.1.2013 10:40

J87a82n 82Z76e85l46i87n58a26r 3746245627926

zlatej korys, navic pisou, ze je pouze muze obsahovat, ale s jistotou to obsahuje emulgatory a to prekvapive nevadi nikomu

+3/0
9.1.2013 10:39

J58i65ř66í 25Ř69e84h12o64ř 9658288196238

nevím co se kolem toho nadělá. Řada výrobků v marketech obsahuje větší hovadiny. Ale když je to tam napsané, tak je to volba kupujících. Tady se řeší korýši a každá druhá barvená potravina obsahuje barvivo z brouků, nebo z látek podobných dehtu, nebo tak něco. Tím se všichni vesele cpou a tohle jim vadí. Chleba neobsahoval nic škodlivého a pokud vám nevadí, že může obsahovat recyklovaný starý chleba, tak dobrou chuť :)

+4/0
9.1.2013 10:27

S97t43a44n97i35s32l27a87v 32R96a13d96a 8722393710866

Souhlasím se vším co jste napsal, až na poslední větu. Jaký recyklovaný starý chleba? Hoax s recyklovaným mlékem už neletí, tak se vymyslel nový s recyklovaným chlebem? Přemýšlejte trochu, lidi.

0/−2
9.1.2013 10:58

J42i26ř28í 93Ř93e35h98o91ř 9248348706768

nemám teď po ruce původní článek zabývající se kompletní výrobou chleba, ale menší jednodušší články se dají snadno vygooglit. Toto není hoax, podle platných zákonů ČR je využívána praktika, kdy neprodaný chleba je vrácen zpět do pekáren a do určitého zákoně povoleného procenta je možné ho rozemlít do nového těsta (např. zde http://www.bio-life.cz/clanky/rizikove-potraviny/co-mozna-nevite-o-kupovanem-chlebu.html)

+5/0
9.1.2013 11:02

Z54d49e31n64ě72k 62M87a13r53e60š 6895516955731

Bohužel to není hoax - neprodaný chleba supermarkety skutečně vrátí pekárně, ta ho rozemele a vmísí do nové várky. To je (kromě jiného) důvod, proč chleba ze supermarketu tak rychle zplesníví. Korýši jsou ještě zlatí...

+1/0
9.1.2013 11:38







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.