Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Korýši se dostali na etiketu chleba v Albertu omylem

Na etiketu chlebu Šumava, který prodává supermarket Albert, se varování před možným výskytem stopového množství korýšů, měkkýšů, oxidu siřičitého či vlčího bobu dostalo omylem. Jednatele pekárny Mader a synové Václava Vrány to označili za administrativní nedopatření.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P45a30v68e96l 60F82r10e50l63i75c73h 4453450329371

Tak abyste si vy, nadávači na "éčka", mohli trochu počíst, co za "chemické sajrajty" vám cpou pekárny do chleba, dal jsem si tu práci za vás a zde jsou odkazy:

E170: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E170

E300: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E300

E417: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E417

E471: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E471

To je hrůza co?;-D

+1/0
9.1.2013 14:59

P71e84t95r82a 74D77o37l46e50j51š82í 5612682918321

Zajímavé, jak všichni nadávají, co ten chleba obsahuje, ale nikdo se nepozastaví nad tím,že stojí 23Kč/kg. Za takové peníze by někdo chtěl kvalitu? Vždyť to snad není ani nákladová cena. Pečení kvalitního chleba je náročné na lidské a energetické zdroje. Není divu, že se pekaři snaží výrobu ošidit, když mají prodávat za takové ceny. Netuším jaké je nabídka pečiva v Albertu,ale takový chleba za tu cenu bych prostě nekoupila, protože je jasné, že to bude humus.

+2/−1
9.1.2013 13:12

D34a27n90i39e21l64a 69U30r89b41a42n33o14v72á 2784970735226

Já nemám problém koupit si chleba za 60 kč bude-li kvalitní, bohužel supermarkety vůbec tuhle alternativu nenabízí a nebo jen zcela vyjímečně. V Albertu jsem jednou sehnala pravý kváskový chléb byl výborný ale od té doby ho tam už neměli. Zatím jsem nedošla tak daleko abych kvůli chlebu šla na farmářské trhy ale pokud někdo chce skutečný chleba tak kromě vlastního pečení je to asi jediná spolehlivá varianta.

0/0
9.1.2013 16:48

M96a37r22t72i92n 67S70o76u38š45e71k 8438913699395

A těch milion Éček, co tam cpou, to je v pořádku?

.

Ať si tam cpou co chtějí, ale nemají to pak označovat CHLEBA, ale třeba MALÁ DĚTSKÁ CHEMICKÁ LABORATOŘ!!

0/−2
9.1.2013 12:57

J98a15r52o54s14l89a14v 67T22e26s84a10ř 1647407189388

A bylo to opravdu omylem?Dnes dávají do potravin všechno,hlavně aby se zalíbili Čechům co nejnižší cenou.Nakupujte hezky česky.:-P

0/0
9.1.2013 12:34

J78i88ř93í 97M25a92c87e54k 3575475504351

Víc mi vadí, že ten jejich chleba obsahuje látku zlepšující mouku (to znamená, že používají nekvalitní mouku, jinak by ji nemuseli zlepšovat), emulgátory a tak dále. Dobý český chleba tyto fujtajbly neobsahuje - naštěstí se i takový dá sehnat.

+3/0
9.1.2013 11:53

D70a24n46i86e38l42a 98U14r65b80a87n21o42v96á 2134430245776

Jo jo máte pravdu, dneska se už normální chleba tedy kváskový ve většině výroben nedělá, navíc, se do chleba přidává poměrně velké procento chleba starého... to co se neprodá večer prodejci vrací pekárnám, ty to rozemelou a přidají do těsta. Mám pocit že max povolené procento starého chleba v novém je až 30% ale to nechci tvrdit s určitostí, je to už nějaká doba co jsem o tom četla článek.

0/0
9.1.2013 16:50

J75a77n 23G52a83l87t 9431312873738

"Pokud kontrola prokáže, že uvedené alergeny chléb skutečně

obsahovat nemůže, hrozí pekárně sankce za špatné označení složení

výrobku."

Cože ?! KOMU ublížilo varování před stopovým množstvím nějakých alergenů ? Kdyby to bylo obráceně a neupozornili a alergeny chleba obsahoval tak sankci pochopím ale tahle nevím proč by měli dostat pokutu když uškodili akorát sami sobě.

Tenhle úředničkej šiml je vážně už k nevydržení.

+4/0
9.1.2013 11:39

A43n38t17o26n 61M70e67s17á59r13o22š 1526976210348

Keď sa chlieb vyrába z krmneho obilia tak potom tam môže byť všetko to čo je na etikete toho pomyja z Alberta.

http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyziva/cesi-a-slovaci-maju-unikatnu-socialnu-siet-za-jej-vznik-moze-chlieb

0/0
9.1.2013 11:17

P44ř74e25m31y46s79l 44K70r69a14t28o46c96h79v18í78l 2212802383463

To zas někdo při tvorbě etiket rád používal Ctrl+c a Ctrl+v ;-D

+2/0
9.1.2013 10:44

P58a30v83e98l 88F98a91r19a 9784135598568

A vy vysazujete všechno znova? Kde je korektura a kontrola?

+1/0
9.1.2013 11:51

J75a71r48o26m73í27r 68K36r46á57l 4970479504899

Řekl bych, že je jdnodušší napsat těch pár slov znovu, než kopírovat, kontrolovat a opravovat. ;-)

0/0
9.1.2013 12:10

F39r70a11n82t37i52š18e22k 42L35e94b22e70d89a 4134717319

;-D;-D tak to mě pobavilo R^

0/0
9.1.2013 10:40

J52a39n 11Z76e70l43i60n79a72r 3406475177876

zlatej korys, navic pisou, ze je pouze muze obsahovat, ale s jistotou to obsahuje emulgatory a to prekvapive nevadi nikomu

+3/0
9.1.2013 10:39

J29i11ř71í 46Ř89e78h75o53ř 9178478846858

nevím co se kolem toho nadělá. Řada výrobků v marketech obsahuje větší hovadiny. Ale když je to tam napsané, tak je to volba kupujících. Tady se řeší korýši a každá druhá barvená potravina obsahuje barvivo z brouků, nebo z látek podobných dehtu, nebo tak něco. Tím se všichni vesele cpou a tohle jim vadí. Chleba neobsahoval nic škodlivého a pokud vám nevadí, že může obsahovat recyklovaný starý chleba, tak dobrou chuť :)

+4/0
9.1.2013 10:27

S68t75a94n30i86s67l58a75v 24R47a66d76a 8592903620236

Souhlasím se vším co jste napsal, až na poslední větu. Jaký recyklovaný starý chleba? Hoax s recyklovaným mlékem už neletí, tak se vymyslel nový s recyklovaným chlebem? Přemýšlejte trochu, lidi.

0/−2
9.1.2013 10:58

J62i35ř80í 70Ř31e62h58o51ř 9158338156268

nemám teď po ruce původní článek zabývající se kompletní výrobou chleba, ale menší jednodušší články se dají snadno vygooglit. Toto není hoax, podle platných zákonů ČR je využívána praktika, kdy neprodaný chleba je vrácen zpět do pekáren a do určitého zákoně povoleného procenta je možné ho rozemlít do nového těsta (např. zde http://www.bio-life.cz/clanky/rizikove-potraviny/co-mozna-nevite-o-kupovanem-chlebu.html)

+5/0
9.1.2013 11:02

Z13d54e57n19ě23k 18M21a66r46e42š 6165626875261

Bohužel to není hoax - neprodaný chleba supermarkety skutečně vrátí pekárně, ta ho rozemele a vmísí do nové várky. To je (kromě jiného) důvod, proč chleba ze supermarketu tak rychle zplesníví. Korýši jsou ještě zlatí...

+1/0
9.1.2013 11:38







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.