- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Doma jsou lahváče levnější, než točené v hospodě. A hospodský kecy můžu poslouchat v televizi !
Pane Jane Nevyhoštěný, Vy jste asi vítězem křišťálové lupy. Napsat, že bylo neobvykle chladné léto, když padaly teplotní rekordy, to je síla. U nás bylo 40 stupňů a u našich západních sousedů asi mrzlo, že?? Za to bych Vás být Vašim šéfem opravdu vyhostil.
Jo, jednou jsme měli 40. Z toho bych opravdu neusuzoval na celkový průběh léta v Německu.
Nedávno jsme řešili se známým, co má hospodu, jaký vývar mají z piva pivovary. Výrobní náklady piva jsou voda, chmel, slad, kvasnice. Často zrání piva v pivovaru urychlují a tudíž jimi nabízená cena je neadekvátní. Jako řešení mi známý spočítal udělat vlastní pivo s cenou okolo 15-17 korun za dvanáctku, s návratem investic 7 - 10 let. To je myslím řešení, jak se postavit europivovarům...
Rád piju dobré kvalitní pivo. Cena je u mně až druhořadá a je "trestem" za kvalitu. Pivo z platu jaksi nevím.
...když si koupíte pivo ze sudu, kupujete službu...
Tak to je dobrej blábol. Pivovar už sám o sobě prodává lahvové pivo levněji než sudové, to tu službu přiráží už sám pivovar? A když jsi jdu do pivovarské prodejny koupit sud, třeba na svatbu či větší oslavu, jakouže službu platím navíc, když se tam musím tarabit, zaplatit zálohu a zas vézt prázdný sud zpátky.
Bodejď. Lahváč cca 12 Kč, v hospodě půllitr cca 25 Kč. Volba je jasná. Navíc české zakouřené pajzly nejsou ani náznakem kulturního prostředí. A ten 100% příplatek v hospodě je fakt za to, že můžu být na chvíli nechtěným pasívním kuřákem? Děkuji, nechci.
.
Pivo v hospodě ano, občas v létě venku na zahrádce.
Asi tak. Točené v restauraci má samozřejmě své opodstatnění, obzvláště v teplejší části roku - když nemám po ruce vlastní ledničku a gauč tak přeci nebudu řešit lahváče. Ale když si ho chci dát při večeři tak kvůli tomu nepůjdu do zakouřené hospody... a když se k tomu přidá i vcelku nesmyslná česká nulová tolerance (tím nechci říct, že bych autem jezdil do hospody, ale když už někde jsem autem a chci si k jídlu dát pivo...) - v Rakousku, kde je 0,5 promile legální, řídím po jednom pivu nebo skleničce vína celkem běžně a vím, že pokud jsem jinak svěží, je to méně nebezpečné, než když jsem sice střízlivý, ale unavený.
.
Btw. recept na vyšší spotřebu piva (nejen) v Německu by byl celkem jednoduchý: když každý kriegel stojí 3 až 4 eura, dáváte si na rostoucí "plůtek" na lístku rozhodně větší pozor, než při českých cenách... chápu, že srazit prostě cenu na polovinu není dost dobře možné, ale něco typu skandinávské praxe "druhý šálek kávy"...??
Změny v chování pivařů způsobila hlavně ekonomická krize.Krize neexistuje,je to jen morální úpadek
Nelíbí se Vám v hostinských zařízení? Zahuleno, vysoká cena, malá kvalita služeb? Domluvte se s kamarády, kupte si chlazení s kompresorem a každý týden můžete popíjet doma jiný druh kvalitního pivečka
ono těch kvalitních zase až tak moc není, takhle z hlavy mě napadá jenom Žatec a Kácov (a ty také pravidelně kupujeme :) ). Slyšel 'sem chválu na Rohozec, ale ještě nemám vyzkoušeno...
V hospodách je zahuleno, radši si dám pivo doma, i když točený mám radši. Nejbližší nekuřáckou mám několik stanic metrem, to není, že si vyběhnu na pivko. V létě je to lepší se zahrádkama, to chodím častějc
Tak do hospody chodim, abych byl mezi lidma, zahrál si poker nebo prší, nebo prostě jen pokecal. Ale zase doma mám pivo za Kč 8,- 0,5l a v hospodě za Kč 20,- 0,5l. A to už je znát. Zvlášť u osmi piv. Akorát je fakt, že v hospodě je dvanáctka a doma "jen" desítka.
Až hodpoda nabídne pořádnou službu a prostředí, možná se budou lidi do hospůdek vracet. Upřímně, asi jsem zlenivěl, ale já už restaurace a hospody nemůžu ani vidět a hospodské řeči už mě také nebaví. Internet je lepší.