Diskuze

V Česku jsou lasagne s koňským masem, varuje Brusel. Dovozce to odmítá

Koňské maso se možná dostalo i do České republiky. Téměř 15 tisíc kusů výrobku Lasagne Bolognese s obsahem koňské DNA údajně doputovaly do firmy Bidvest. Varování o dodávce dostala Státní veterinární správa. Společnost tvrdí, že tato konkrétní dodávka zůstala u výrobce v Lucembursku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J65a26n 33S12t18a69n50c75l

20. 2. 2013 11:26

To je vzruso to nakupovani polotovaru.Adrenalin jak svina.

0 0
možnosti
KH

Já mám tady doma taky jednu kuriozitku a přemýšlím, jestli to sníst nebo ne. Děti dostaly sušenky s min. trvanlivostí do 30.2 2014! ;-D

1 0
možnosti
Foto

Jak dlouhou trvanlivost byste si představovala u sušenek? :) Kratší určitě ne. Sušenky jsou trvanlivé i pár let. A pořád je to MINIMÁLNÍ trvanlivost.

0 1
možnosti
KH

Tak důležité je, že je to v tom maso né? ;-)

0 0
možnosti
JH

J16a72n 12H73l46e41d45í80k

19. 2. 2013 11:10

koňské maso je výborné, určitě kvalitnější než z prasete, králíka či nutrie

ve středověku vojska nic jiného nejedla, sám Napoleon koninu miloval

1 0
možnosti
PO

Ve středověku to bylo z logistických důvodů.

2 0
možnosti
JC

J64a24n 38C47h26o65b41o84t

19. 2. 2013 10:11

To je modelovy pripad - obchody v nemecku radsi ty vyrobky stahnou i jen pro podezreni - jde jim o image.

Cesky dovozce si je pri vsi sve nevedomosti jisty, ze on si objednal hovezi a nic jineho nepripousti...a masinka jede dal. Nejlepsi je to osudovneni, ze to dostali jeste pred aferou...a to znamena co, ze pred aferou konske maso neexistovalo a pred objevenim tam nikdy zadne nebylo?

Dokud si cesky spotrebitel necha toto libit, neni mu pomoci.

1 0
možnosti
MK

Konina mi nevadí, koninu můžu, ale chci, aby to bylo napsané  na výrobku a také jsem to poznala podle ceny. Nechci platit za výrobek údajně s hovězím, když je tam konina.!! O to hlavně jde, že nás výrobci podvádějí. Bude-li klobása z potkanů  ať to napíší, možná, že i to si někdo koupí! Ať z nás nedělají blbce!!

4 0
možnosti
Foto

Tak nevím, není konina méně závadná než průmyslová sůl a podobné "dobroty", které v ČR už v potravinách byly a evropský poprask nenastal? Vždyť to je jenom náhražka, ne? Jen by se asi měla uvést - třeba 3% hovězího 97% koniny! Já bych z toho takové drama nečinila!;-)

3 0
možnosti
MZ

Jenže o to právě jde. Vždy je potřeba se správné složení dočíst na etiketě, jde o princip. Jinak ne každý si pochutná na koňském masu...

1 0
možnosti
KL

celkem usmevna zalezitost v dobe kdy jahodovy dzem je z jablek, kecup videl rajce mozna z rychliku, parek je rad pokud se s masem vubec potkal stejne jako cokolada s kakaem.. atd atd..

5 0
možnosti
MK

Když se budeme nad vším jen usmívat, budeme jíst chleba z otrub, marmeládu z řepy a v salámech nebude ani ta konina jen soja, kterou budou výrobci deklarovat jako prvotřídní argentinské hovězí!! Je důležité se o toto zajímat a děkovat kontrolorům, že alespoň občas něco odhalí!!

1 0
možnosti
MJ

Pan Fajst, vepřovou zblajz, pak koupil koninu, pro celou rodinu! :-)

1 0
možnosti
Foto

Já nevím, jsem asi velký laik, ale pořád mi nedochází - v čem je problém s koňským masem? Že by se nemělo jíts? To snad ne, koniny je všude dost... Nebo že podíl koňského není přiznán na etiketě? A kdyby tam byl, tak by to byl nějaký problém? Hrozí nějaké nemoci? nebo je to nějaká forma solidárnosti s koňmi? Prosím, kdo umíte, vysvětlete mi to.... Díky předem

MS :-/

6 2
možnosti

Problém je jen ten, že koňské maso není deklarováno na etiketě. Což na jednu stranu chápu, předpis je předpis. Zdravotní riziko je ovšem nulové, sice kůň není kráva, ale z pohledu nutričního a alergologického nejsou žádné rozdíly známy. Kdyby tam bylo koňské maso napsáno, problém by nebyl, ale Evropani plní předsudků by to nekupovali (Češi možná trochu jo, ale Britové a Němci těžko).

4 0
možnosti