- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Potravinářský gigant Nestlé stahuje z jižní Evropy těstoviny s koninou amíří do ČR, hurááááááááááááá
Lidé volají do rádia Jerevan: „Je to pravda, že v Moskvě bylo maso?”
„Ano, je to pravda!”. Lidé se ptají dál: „A je pravda, že v Kyjevě bylo maso?” „Ano!” „A je pravda, že i ve Stalingradě bylo maso?” „Ano,” přisvědčí komentátor, „výstava je putovní!”
Problém je v tom, že někdo zkrátka koňské maso jíst NECHCE. Je úplně jedno, jestli čistě z etických důvodů (podobně jako by asi málokdo jedl lidské maso) nebo prostě proto, že nechce podporovat utrpení koní během přepravy a porážky, které je vzhledem k povaze koní nepochybně větší než třeba u krav. Dalším důvodem může být to, že jako spotřebitel mám nárok na informace o složení výrobků.
Měla to bát reakce na příspěvek Jana Fikara...
u nás separát, venku konina, no na konině není nic špatného, dokonce je to kvalitní maso, problém je jeho původ, kdyby to byl kůň z pastviny z Rumunska O.K., ale může to být nějaký vyjetý dostihový, napíchaný kdoví čím, za komančů byl koňský salám nebo párky delikatesa
Za celou dobu této aféry jsem nepochopil a neslišel rozumný názor v čem je vlastně problém. jako kůň má horší maso než prase a nebo kráva?