- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dokud jste to nevěděli tak jste baštili až se vám dělali boule za ušima
Je zajímavé, že české potravinářské inspekci vadí konina v hovězím, ale nevadí jí ty nejrůznější "separáty" přidávané do buřtů. Vepřový (tzv. SOM neboli strojově oddělené maso) bych ještě chápal, ale co dělá ve špekáčcích a podobných výrobcích kuřecí (drůbeží) separát? Zřejmě se má tato inspekce zabývat jen "něčím". Jen na okraj: Víte jak se vyrábí ten slavný kuřecí (drůbeží) separát? To se zabije 5ti týdenní kuře (díky anabolikům vyroste tak rychle - a ty anabolika pak v tom kuřeti žereme), oškube, odříznou se stehna a prsa a zbytek se hodí do šrotovníku, který z tohoto vyrobí zmíněný separát. Samozřejně sešrotuje i kosti. Proč by to měli vykosťovat? To by se přece připravili o pomalu polovinu hmotnosti výsledného produktu a nehledě na to, o kolik by vzrostly náklady. A TO NEJLEPŠÍ NAKONEC: Ti chytřejší výrobci separátu už přišli i na to, že je zbytečné tato kuřata i kuchat (opět úspora nákladů a ve výsledku to dá větší objem hmoty.
Tož už zbývá enem popřát DOBREJ CHUTI !!!!
Uvedení na pravou míru:
Inspekce je Státní zemědělská a potravinářská.
Konina vadí, protože jde o nedeklarovaný obsah.
Pokud není deklarován separát, tak vadí taky.
Vepřový separát se nevyrábí.
Separát se proto jmenuje separát, že se odděluje maso od kostí. -- Proč lžete?
Proti koňskému masu nic nemám. Mě spíš zajímá, a to jsem se zatím nikde nedočetl, (nebo jsem to přehlédl?) jestli je možné jednoznačně dohledat původ toho masa a to, že bylo nezávadné. Proti shnilému masu z kafilérky už bych něco měl.
Jestliže ten původ papírově dohledat nejde, pak je to důkaz, že hrubě nefungují kontrolní mechanismy, že se na trh klidně může dostat maso z nemocných zvířat a podobně.
Výrobky NOWACO jsou dlouhodobě mizerné, buď mají hodně vody nebo zase tohle. Zkrátka, já tuto značku nekupuji a vím proč.
To máte svatou pravdu .... jednou, jednou jsem si v náhlém pominutí smyslů koupil jejich rybí prsty, to byl hnus I.třídy
Ještě levnější by byla zvěřina. Na silnicích se přejede denně houfy nejrůznější zvěře. Rozhodně by namletá v mekáčích nebo lasagních byla chutnější, než rozvařené drůbeží hřbety.
Nějak ten humbuk nechápu.
Média z toho zase dělají tragédii a přitom jde pouze o to, že na obale chybí v tom drobounkém písmu popisujícím složení dvě slova: "koňské maso". Čímž je podrážděn úřednický šiml (jak příznačné), ovšem spotřebiteli to může být dost jedno, protože i kdyby to uvedeno bylo, ani by si toho nevšiml, neboť to čte málokdo (zváště u takovýchto mražených hnusů). Celé je to tak dochucené, že to ani z chuti není poznat, nutriční hodnota je stejná a hygienicky to problém není žádný. Krom toho si myslím, že i výrobci to bude dost jedno, protože nevěřím, že rozdíl mezi cenou koniny a hovězího je tak zásadní, aby se někomu vyplatilo tímto způsobem podvádět za účelem zisku.
Kdyby tam byly místo hovězího mleté kartony, tak neřeknu. Ale tohle je hodně legrační.
Jo, ale hovezi s chuti veproveho fakt nastve.
Nowaco, tak to uz maji na triku dalsi podvod s potravinami. Od techto zlodeju uz pomerne dlouho nic nekupuji, viz podvody s mrazenymi rybami, kde bylo 60% vody
Ježišmarjá, maso jako maso! Konina je drahá, rád si zpestřím jídelníček.
Kde že se to dá sehnat? Já koninu ráda. A po aféře by mohla bejt ve slevě, ne?
Myslím, že když je v tom hovězím konina, že je to ještě úspěch, je tam totiž alespoň nějaké maso.
Jinak nechápu, jak může být konina levnější než hovězí. Ať jsem kde jsem, všude je to samá kráva, zato koně nevidím nikde. A když už někde vidím koně, tak ti slouží k jiným účelům, než k jídlu.
já teda koninu nekupuji, ale v některých řeznictvích (na celé Moravě)se s ní setkávám dost často. Ale asi je třeba hledat