- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Koukám, že Španělé už jsou taky v koncích... stejně jako my.
A kvalita se bude posuzovat podle toho, co kdo napíše na lejbl. Papír a tužka, ty v EU rozhodují o kvalitě, ekonomice, dotacích. A papír snese vše.
Nejde v žádném případě o produkt kuchyně, ale zemědělství.
Nevím, já si v Malaze kupoval u řezníka deset deka za 0,9 EUR a byla to jedna z nejlepších šunek, jaké jsem kdy jedl
To je mi vás upřímně líto.
Máte nějaké konto na podporu, nebo co jste tím chtěl sdělit?
Typická strava nezaměstnaných Španělů ? 50 % nezaměstnanost mladých....
Existuje i česká verze? Pokud vím, tak ne, takže se stále učíme gastronomii od jiných, škoda, u nás už neumíme ani vypěstovat prasátko.
Jestli ono to nebude tím, že prasátka se nepěstují. :-)
Máte s tím obchodem zkušenosti? Známého čekají kulatiny, tak že místo nějakého obligátního broušeného skla bychom mu věnovali jamon (letitou whisku mu dát nemůžeme, nepije).
Pořád tomu nerozumím - vezmu vepře, porazím jej, uříznu mu kýtu a pověsím ji - co na tom sakra stojí 100 E za kilo,???? Vepřová kýta stojí na krámě cca 140 Kč/kg.
A proč to nedělají naši babišovi slavní uzenáři třeba z kostelce?
Jedná se o sušenou šunku, nejde o to uříznout pašíkovi nohu a namastit si kapsu. Nejdřív se kýta silně nasolí (čímž samozřejmě přijde o část váhy), nechá se asi týden v soli, pak se umyje, pak se i rok suší a dále třeba i roky zraje ve sklepě. Čili oproti běžné kýtě která jsem ze špalku rovnou na pult tady máte náklady na 3 roky skladování a zajišťování teploty a vlhkosti při procesu. A když už se s tím takhle matláte tak nebudete to prase krmit hnojem, ale budete mu dopřávat, čili další velké náklady na krmivo.
ale ted me napadlo, autore, ze ty jsi nekde spatne prepsal text? Ta cena 100 ecek asi nebyla za kilo ale za kytu (cela kyta s kosti co je na obrazku)
je to za kilo, ty nejdražší opravdu tolik stojí, bohužel