Diskuze

Španělé označí sušenou šunku podle potravy vepřů. Nejlepší jsou žaludy

Vláda v Madridu schválila zjednodušení značení pro pověstnou španělskou sušenou vepřovou šunku, které má posílit její mezinárodní pověst. Podle agentury AFP bude maso rozděleno do tří skupin podle toho, jak jsou tmaví vepři krmeni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J68a86n 32M45a74l47e14n16k30a

12. 1. 2014 21:00

Koukám, že Španělé už jsou taky v koncích... stejně jako my.

0 0
možnosti

A kvalita se bude posuzovat podle toho, co kdo napíše na lejbl. Papír a tužka, ty v EU rozhodují o kvalitě, ekonomice, dotacích. A papír snese vše.

0 0
možnosti

Nejde v žádném případě o produkt kuchyně, ale zemědělství.

2 0
možnosti

P55e58t74r 20F82o15j32t73í38k

11. 1. 2014 16:57

Nevím, já si v Malaze kupoval u řezníka deset deka za 0,9 EUR a byla to jedna z nejlepších šunek, jaké jsem kdy jedl

4 0
možnosti

To je mi vás upřímně líto.

Máte nějaké konto na podporu, nebo co jste tím chtěl sdělit?

0 2
možnosti

Typická strava nezaměstnaných Španělů ? 50 % nezaměstnanost mladýchEU....

2 0
možnosti

Žaludy? To nás čeká taky.

0 0
možnosti

Existuje i česká verze? Pokud vím, tak ne, takže se stále učíme gastronomii od jiných, škoda, u nás už neumíme ani vypěstovat prasátko.

1 0
možnosti

Jestli ono to nebude tím, že prasátka se nepěstují. :-)

1 0
možnosti
Foto

Máte s tím obchodem zkušenosti? Známého čekají kulatiny, tak že místo nějakého  obligátního broušeného skla bychom mu věnovali jamon (letitou whisku mu dát nemůžeme, nepije).

1 0
možnosti
Foto

F77i77l11i51p 98Z65a31b84a

11. 1. 2014 10:10

Po téhle šunce bych se utloukl.

0 0
možnosti

Pořád tomu nerozumím - vezmu vepře, porazím jej, uříznu mu kýtu a pověsím ji - co na tom sakra stojí 100 E za kilo,????8-o Vepřová kýta stojí na krámě cca 140 Kč/kg.

A proč to nedělají naši babišovi slavní uzenáři třeba z kostelce?

0 4
možnosti
Foto

Jedná se o sušenou šunku, nejde o to uříznout pašíkovi nohu a namastit si kapsu. Nejdřív se kýta silně nasolí (čímž samozřejmě přijde o část váhy), nechá se asi týden v soli, pak se umyje, pak se i rok suší a dále třeba i roky zraje ve sklepě. Čili oproti běžné kýtě která jsem ze špalku rovnou na pult tady máte náklady na 3 roky skladování a zajišťování teploty a vlhkosti při procesu. A když už se s tím takhle matláte tak nebudete to prase krmit hnojem, ale budete mu dopřávat, čili další velké náklady na krmivo.

2 0
možnosti

ale ted me napadlo, autore, ze ty jsi nekde spatne prepsal text? Ta cena 100 ecek asi nebyla za kilo ale za kytu (cela kyta s kosti co je na obrazku)

4 1
možnosti

je to za kilo, ty nejdražší opravdu tolik stojí, bohužel

0 1
možnosti