- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ještě chybí "Moravská potravina" nebo "Vyprodukováno na Moravě". Mítní firmy pro dodávky na našem území to používají....
Čechy a Češi jsou přeci jen daleko - proč podporovat cosi vzdáleného?
Ten stát to je ale hodne strejda..tam přispěje, tam přidá, ta, dotace... a skoro nic na to nehce, jen zhruba 65% mého platu.
Tyhle všechny značky jdou okolo mne. Je mi jasné, že je platím já. Když je koupím, v ceně výrobku, kduž je nekoupím tak dotacemi z daní.
Když čtu kolik těch značek je, napadá mě kolik peněz by se dalo přesunout na opravu silnic.
Jenže tyhle značky vůbec nic neznamenají. Hame je také vyrobeno v ČR a proti německým konzervám jsou to jen rozvařené kůže a špárky.
Pro Německé konzervy do Německa jesdit nehodlám, a když je koupím u nás, tak kromě vyšší ceny velký rozdíl v kvalitě není.
Neřídím se zásadně těmito značkami ba někdy jo - když vidím na sýru nebo uzenině natož na "šunce" nacionalistický označení... - vlajčku ČR, vyhnu se jí obloukem!!! ... A raději koupím výrobek s vlajkou Německa nebo Francie
I "blbej" salám z Itálie je pepčí než z Česka s 78% tuku a jen 18% masa... a ještě k tomu namísto z věpře a krav je z koní z dovozu nejasného původu..., např. lonský skandál se salámem Vysočina z tuším z Agrofertu... Už tak je to jen samý sádlo a žádný maso a ještě i to maso je š i t ...
Některé salámy z Německa především z Bavorska maj naopak - 75% masa a jen 15-20% tuku. Ale já nejraději kýtu nebo maximálně Bavorskou šunku od kosti bez vody a sušší a voňavou. Nebo z Pavlic z Ráje klobás až s 99% masa v něm (viz moje foto: http://alphaa65.sweb.cz/Rajklobas.jpg A nálepku nemá )
Lepší je reference, doporučení! A né nálepky co se nalepí jen při schvalování na ideání vzorek a dál pak i na lecos jiné v reálu - však papír snese vše Já používám totiž raději své oči čich a chuťové buňky!
Např. zde je vidět klasická snídaně v Mnichově: http://mykikicake.com/wp-content/uploads/2013/04/Munich-Germany-Food-Travel-Blog-My-Kiki-Cake-5-1.jpg Fakt super! Takto si tam nebužírují jen "Němci", jen boháči..., ale i "blbí" montéři dělníci - zaměstnanci! z CR!!!
cybí mě tam ještě jedno logo, aby to bylo snad už kompletní a to "sračka z kvality"
Aby stát dával certifikaci a ještě do toho vrážel peníze, je samozřejmě úplně padlé na hlavu. Smysl to dává jedině pokud si představíme, že nějaká reklamní agentura zpropaguje za 200-300 milionů ročně něco tak zhovadilého jako značku Klasa a na to konto straně, jejíž ministr zadání ujednal, udělá řekněme 50 milionů slevu. A tathle představa pak najednou dává i mnohem větší smysl číslům, která straníci uvádějí jako vyúčtované náklady na kampaně, protože tahle čísla hrubě neodpovídají tomu, zač kampaně lze pořídit a to i s přihlédnutím k velkoodběratelským slevám. Takových pár podpor značek Klasa a máme sponzorsky zaplacenou volební kampaň jak víno.
Měl jsem za to že značka "Klasa" je jakousí zárukou kvalitního českého výrobku. Jako že " class A " . A ne že to dostane "polská posypová sůl" která se balí u nás .
Klasa nezaručuje už dneska prakticky nic, pouze že je dodržen jakýsi výrobní postup v rámci hygienickým norem apod. Ohledně složení nezaručuje prakticky nic. A nebo se to třeba u masných výrobků dělá tak, že dostanete klasu a za půl roku už prodáváte s tím logem úplně jiné složení než za jaké se to získalo. Podobně mlékárny.
Problém může být i v tom, že řada značek je prostě už zprofanovaných tak se vymyslí nové. Vzpomínám si před léty na špekáčkovou aféru: sójovo-separátové špekáčky jisté "plzeňské jedničky v uzeninách" totálně propadly. Zároveň však držely označení KlasA.
Schneider. Nechapu furt tyhle kecy: nejmenovana znacka a podobne. Tak bud napisu konkretne, nebo mlcim.
Stát by na tyhle "značky" nebo tunely jako česká ryba atd. neměl dávat ani korunu.