- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kampaň proti dopékanému pečivu je podle mě lživá a účelová. Hloupé označování čerstvosti neřeším. Jak to pomohlo zákazníkům? Co mi spíš vadí, že pečivo je potravina u které běžně nezjistíte složení. Prý má být informace dostupná v každém úseku pečiva. Zlaté oči. Obchody porušují směle zákon. Zákazníci kupují zajíce v pytli. Přitom je zde obrovský prostor na podvody, klamání zákazníků a předražování. Takže nakonec díky alespoň za zapařený krájený chléb v igelitu, kde je složení uvedeno.
Vždy jsem spíš hájil pečené než rozpékané pečivo. Doma jsme ale důsledně přešli na pečivo, co alespoň trochu připomíná celozrnné. Tady není volba. Většina takového pečiva pochází z rozpékání.
Jsem zaměstnaný člověk. Nakupuji večer. Jen občas potkám čerstvé pečivo z odpolední dovážky, a to jsou výhradně bílé rohlíky. Zpravidla potkávám rozlámané, přebrané a staré pečivo. Jinak jsem odkázán na to rozpékané, večer čerstvější, a vím, že dík tomu mi vydrží zpravidla i déle než ty pochybné zbytky z pekárny.
Rozpékané kupuji jen k okamžité konzumaci. Cokoli rozpečeného je druhý den pěkně hnusné...
Nejlepší je kváskový chleba doma dělaný, beze spěchu a v peci.
Naopak, tyhle chemický koktejly jíme párkrát do roka, abychom si připomněli jak jsou hnusný.
taky jsem žil v omylu, ale odkdy se to označuje, že je to z mraženého polotovaru, již jsem to nekoupil
takže jsme se vlastně dozvěděli, že to co vyrábí průmyslové pekárny je hnus ať už je to zamražené nebo "čerstvé". Nic nového
nechce se mi dívat do OR ale jestli ta pekárna nepatří do koncernu Agrofert....
Nepatří. Už to tu probírali před vámi :)
Ne všechno od malých soukromých výrobců je super a kvalitní a ne všechno ze supermarketů nebo velkých firem je automaticky špatné. Chce se to řídit rozumem a ne letět na pseudofarmářský trh a tam koupit všechno a myslet si, jak nakupuju kvalitně ;-) Já si můžu v okolí vybrat asi ze 4 pekárenských prodejniček a pouze 1 bych mohl doporučit, u ostatních 2 jen něco a ta jedna je horší než gumáky z Kauflandu.
Křidýlko, nebo stehýnko?
No ono rozdíl mezi domácím chlebem a kupovaným je ten že doma si dotoho nenadrobíte starý usušený chléb jak to dělají některé pekárny pak 2 nebo 3 den se chleba rozpadá, je suchy a nedá se jíst ... kdežto v domácím chlebu vím co dávám a jakou energii vkládám a že musím trošku víc práce vynaložit to už je na pohodlí člověka samozřejmě je pohodlnější si dojít do obchodu. A chleba ikdyž je tvrdší dám ho na pařáček napařím krajíček namažu máslem do kterého se vpije a je ještě lepší než čerstvý )) ( je tam máslo) Zkuste si dát kupovaný chleba na pařáček. myslím že krom prapodivné rozpadlé hmoty vám tam nezbyde nic ..... Fandím domácím chlebům.....
Jak domácí chleba vyrábíte? Máte-li pekařskou pec, bude super, ale v životě jsem nejedl chleba z "domácí pekárny" (takové ty podivné krabice), který by kvalitativně odpovídal alespoň těmhle chlebům průmyslovým.
Ono je vždycky zajímavé, když výjde článek podobného ražení, jak se začnou objevovat labužníci co by nikdy rozpékané mražené pečivo opakuji pečivo nevzali do huby. Bože lidi probuďte se. Jsou důležitější věci než rozpékané pečivo. Já se sice sladkému pečivu ze zmraženého polotovaru taky raději vyhnu ale když čerstvé třeba není nebo zrovna mám chuť na něco jiného tak se se zmraženého nerozsypu.
nejen mražené pečivo... jejich životní styl je báááječný, vše dělají nejlépe