Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Válka sýrů pokračuje: Patentový úřad musí znovu řešit známku Smetanito

Úřad průmyslového vlastnictví se musí znovu zabývat sporem o ochrannou známku Smetanito, pod kterou vyrábí sýry společnost Bel Sýry Česko. Nejvyšší správní soud vyhověl stížnosti konkurenční firmy TPK, která vyrábí Apetito.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L34u58c63i19a94n 15P73a28p14a98z72i15a41n 5534477971295

Tak dlouho se hádají o tuto značku, až se směje někdo třetí. Obě varianty jsou hrůzné, mizerné kvality, co s původním meritem věci nemá vůbec nic společného. Nadnárodní kapitál podřadné úrovně nám ukázal, jak to nemá vypadat. Proto nekupuji ani jednu variantu tohoto kdysi velmi kvalitního sýru. Raději jiné značky.

0/0
31.3.2014 21:46

O89n47d44ř54e69j 43M66a79l90ý 3564133673833

O co se přou? Ani jedno sýr není. ;-D

+3/0
12.2.2014 10:30

S78t56e61p10a63n 77T37o38t90h 8638669345528

R^;-D

+1/0
12.2.2014 16:13

K77r25y20s84t45o50f 15K79o56h86o23u18t 7481618489922

Asi podám trestní oznámení na TPK, že se mě dělá de...., kerej neumí číst ;-(

Když se ten jejich "sýr" nedá papat, tak se musí nějak zviditelnit, není nad skrytou reklamu.

+3/−1
12.2.2014 7:04
Foto

V36í56t95ě14z31s62l95a84v 96F65r71ý78d17l 5983832764292

Pribinu, Javor a ani Apetito nejím.:-(  Např. zde zmíněný Apetito obsahuje 6 éček a z toho jsou 3 v kategorii nebezpečnosti "3" a dvě éčka v kategorii "2". (Zdroj: http://www.chemievjidle.cz/taveny-syr/apetito-lahodne-smetanova ). Smetanito sice také není žádná výhra ale obsahuje některé neškodné éčka a také lepší poměr bílkovin, sacharidů a tuků.8-o .. a jak jste psal lépe chutná. ;-D

+1/0
12.2.2014 8:37

M27i64r50o68s16l21a62v 62B14a31b69u47š90í24k 2260888449631

Apetito z Želetavy bylo vždy daleko chutnější než z hodonína

+6/0
11.2.2014 23:45

V16í70ť30a 30N24o29v34á86k 1788773365711

A polívku z pytle k tomu ;-D

+1/0
11.2.2014 23:40

K57a12r45e87l 30H95a96c34k29e45l 2435505266406

Český sýry jísti

tuhým brzy býti....;-D;-D;-D

+3/−1
11.2.2014 22:04

P35e47t16r 50J55a88r71o44š 2774161985957

At radeji zacnou resit recepturu. Zrovna tyhle dve sracky se nedaji vubec jist. A to jsem mel Apetito tak rad. Rv

+3/−1
11.2.2014 20:57

S49l31a44v29o41m83í36r 41B73e67n11e12š 6932307900204

Jestli se jim nelíbí Smetanito, tak bych to přejmenoval na Dvořákito nebo Janáčekito.

+1/0
11.2.2014 20:29

J44i69ř36í 78E14r83b93e86n 1793384326467

Možná i Svobodito nebo Štaidlito ;-)R^

+1/0
12.2.2014 14:04
Foto

R98a22d34i39m 88L34u55k74e89š 9982131582245

Měl by k NSS jít i Japonský svaz lyžařský. Mají tam borce, který se zove Daiki Ito. Určitě nebezpečná konkurence pro sajrajt apetito :-P

+8/0
11.2.2014 19:48

R83a65d67e45k 13Č56e34r97v61e10n17k78a 5304911654372

já bych do toho radši moc nezabředával, takový Josip Broz Tito by mohl na Balkáně ještě vyvolat vášně :-)

+3/0
11.2.2014 20:00
Foto

R56a49d13i61m 89L41u60k42e71š 9232681742255

Tak nějak....

+1/0
11.2.2014 20:06

P30a44v66e77l 63F29o27l35t50á75n 4810962474

Není důležité vyrábět kvalitněji, veledůležité se za každou cenu zviditelnit v médiích.

+2/0
11.2.2014 17:44

L47u22c27i59a68n 42P88a47p42a59z10i96a34n 5514157341725

Jen ať se zviditelňují jak chtějí, pokud bude podřadné složení plné éček a bramborovým  nebo kukuřičným skrobem coby odpadky prošpikován, tak ani jeden z těchto tavených sýrů vůbec nechci. Nejkvalitnější tavené sýry na českém trhu lze považovat sýry od Madety a to Madetka a Primátor. Primátor patří do kategorie tavených sýrů, ale je poctivý jako kdysi, tedy tužší konzistence. Mezi kvalitní tavené sýry lze považovat i tavený sýr Moravia z Litovle. A pak bohužel už nikdo. V bio kvalitě nic kvalitního není, protože sice použijí bio brambory nebo bio kukuřici, ale v poctivém taveném sýru nemají žádné takové škroby co dělat. A sice použijí bio mléko, ale promíchají to mnoha éčky, takže pozor na to! Původní poctivou recepturu Apetita nemají obě firmy, obě vyrábí cosi, co bych se styděl dát komukoli v rodině, natož návštěvě z ciziny.

0/0
12.2.2014 20:41

L89u86b59o81m41í65r 49C11h65v71á47t11a15l 5726318635513

Dnešní Apetito nemá s původním nic společného - nedá se jíst a koncovka na tom nic nezmění. Nicméně je velmi smutné i to, že BEL místo tradičních sýrů(Rex, dezertní sýry), které chutnaly radši dováží hnus z Polska(Gervais).

+11/0
11.2.2014 16:51

L93u47c24i21a54n 36P84a77p86a83z65i79a39n 5764227111765

Máte pravdu, dříve byl žervé čerstvé, to jejich v plastu je umělohmotné, termizované s hrozným složením. Bohužel, nekupuji ani to. Jedině žervé z Kroměříže se v rámci Česka snaží ještě vyrábět poctivě tento čerstvý sýr.

0/0
12.2.2014 20:43

O85s93k46a65r 15K56o76v58a13ř69í51k 8457363866787

Válka tavících solí pokračuje...

+3/0
11.2.2014 16:46

L42u81b57o66m19í61r 45C59h74v13á53t80a83l 5306358935353

Tavící nebo posypová jaký je v tom rozdíl??

+1/−1
11.2.2014 16:51

P10a37v86e36l 27O85d88r90a47z62i51l 6664429427600

Dost podstatný.

+2/−1
11.2.2014 20:40

K96a85r46e56l 29N54a90s25t50o43u70p61i60l 3740921370761

No ani bych neřekl....;-D

+1/−1
12.2.2014 7:44

M74i25l45o97š 10S51e25t95í68k 3749719984930

Podobnost je tam snad jen jediná - oboje se má do kvalitního, chutného sýra opravdu hodně daleko. Jinak snad lidi nejsou tak úplně slepí či hloupí, aby si to pletli jen kvůli posledním třem písmenkům na konci.

+8/0
11.2.2014 16:40

M92i42c70h91a83l 96S82t77e74b79l18o 5229461924557

Jasně, že se to plete!! Nikdy nevím , který je ten originál;-O

Je to určitě parazitování. A ten obal je taky kopieRv

0/−9
11.2.2014 15:51

T34o73m90á26š 95H62l95a44d31í60k 7607799289264

Ano zapamatovat si dva názvy je velký problém. Doporučuji do obchodu radši vůbec nechodit;-D

+10/0
11.2.2014 16:10

T55o49m38á89š 67H90l95a54d97í10k 7457369849634

A co se originálu týče. Klasické Apetito je teď Smetanito. Apetito které se prodává dnes se nedá žrát.

+5/0
11.2.2014 16:15

R58u69d72o40l59f 28P74e29k12á25r73e39k 9862621619273

Hlavně ta Želetava je úplně jiná liga. R^ "Nové" Apetito je dobré jen jako výpň do pomazánek...

+5/0
11.2.2014 16:11

R23u10d89o95l89f 52P27e42k68á34r57e78k 9742891809693

edit: výplň

+1/0
11.2.2014 16:11

J76i42ř84í 61B87l29a29ž10e51k 4369463231250

Ani jedno není žádný úžasný originál...... Tavený sýr je náhražka s nebezpečnými fosforečnany. Nechápu proč to lidi pořád jí, když doma ochucený tvaroh je nejen zdravější ale i levnější.

+1/0
11.2.2014 16:28

L38u13b43o92m80í85r 45C46h88v72á16t52a39l 5716358695943

Asi proto, že jim to chutná víc než tvaroh.

+6/0
11.2.2014 16:36

M53a22r43t13i61n 54N76e98r39m93u79t 9887537628159

mě teda chutná víc neochucený tvaroh (tučnej) než přesolený lepihub

0/0
11.2.2014 23:05

P13e27t39r 30J24a85r93o13š 2454331865687

ty tvarohy jsou dneska taky dost k placi....

0/0
11.2.2014 23:34

M78a19r57t57i93n 39N56e81r34m78u21t 9757587658929

tvarohy z obchodu nikdy nestály za moc, dnes je naštěstí větší výběr ceny a kvality - a já si z té pestré nabídky zase vyberu ten nejlevnější nejtučnější;-D

0/0
11.2.2014 23:46

S50t91e64p56a45n 20T10o48t21h 8418149555188

Delame si proto doma svou "lucinu" a je to v pohode. Hodi se do pomazanek, kde se uzival taveny syr. Zadny fosfor v tom neni ;-)

0/0
12.2.2014 16:12

L59u18c97i79a74n 84P97a89p80a46z84i58a96n 5804807341155

Parazitování na nekvalitním výrobku, který uvádí kupujícího v omyl, protože kdysi Apetito bylo chutný a kvalitní socialistický sýr mi dnes pomáhá v tom smyslu, že vím, že Apetito nebo Appettito nebo Smetanito nebo jiné podobnosti patří do stejného pytle, tedy nebrat, nekupovat, nejíst. A raději Madetku, pozor tavené sýry Lipno jsou také velmi podřadných kvalit, raději tavený sýr Grand Moravia z Litovle nebo tavený sýr Primátor, který je natolik zatím původní, že není tak roztíratelný, ale má výbornou chuť - jako jediný je švýcarského typu.

0/0
12.2.2014 20:47





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.