Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Válka sýrů pokračuje: Patentový úřad musí znovu řešit známku Smetanito

Úřad průmyslového vlastnictví se musí znovu zabývat sporem o ochrannou známku Smetanito, pod kterou vyrábí sýry společnost Bel Sýry Česko. Nejvyšší správní soud vyhověl stížnosti konkurenční firmy TPK, která vyrábí Apetito.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L64u70c43i10a62n 82P50a66p73a85z21i29a70n 5444207191595

Tak dlouho se hádají o tuto značku, až se směje někdo třetí. Obě varianty jsou hrůzné, mizerné kvality, co s původním meritem věci nemá vůbec nic společného. Nadnárodní kapitál podřadné úrovně nám ukázal, jak to nemá vypadat. Proto nekupuji ani jednu variantu tohoto kdysi velmi kvalitního sýru. Raději jiné značky.

0/0
31.3.2014 21:46

O27n40d21ř10e96j 79M40a72l75ý 3134483603223

O co se přou? Ani jedno sýr není. ;-D

+3/0
12.2.2014 10:30

S66t59e20p75a64n 49T45o89t49h 8888319425328

R^;-D

+1/0
12.2.2014 16:13

K84r25y59s84t19o52f 45K96o14h41o22u90t 7521708469302

Asi podám trestní oznámení na TPK, že se mě dělá de...., kerej neumí číst ;-(

Když se ten jejich "sýr" nedá papat, tak se musí nějak zviditelnit, není nad skrytou reklamu.

+3/−1
12.2.2014 7:04
Foto

V32í19t74ě63z35s34l98a62v 20F33r43ý54d20l 5813502704202

Pribinu, Javor a ani Apetito nejím.:-(  Např. zde zmíněný Apetito obsahuje 6 éček a z toho jsou 3 v kategorii nebezpečnosti "3" a dvě éčka v kategorii "2". (Zdroj: http://www.chemievjidle.cz/taveny-syr/apetito-lahodne-smetanova ). Smetanito sice také není žádná výhra ale obsahuje některé neškodné éčka a také lepší poměr bílkovin, sacharidů a tuků.8-o .. a jak jste psal lépe chutná. ;-D

+1/0
12.2.2014 8:37

M74i46r17o87s59l52a62v 50B69a31b62u16š44í51k 2570918289131

Apetito z Želetavy bylo vždy daleko chutnější než z hodonína

+6/0
11.2.2014 23:45

V68í98ť32a 57N30o89v34á85k 1568413215631

A polívku z pytle k tomu ;-D

+1/0
11.2.2014 23:40

K59a31r40e50l 81H59a70c82k25e31l 2245215716836

Český sýry jísti

tuhým brzy býti....;-D;-D;-D

+3/−1
11.2.2014 22:04

P39e40t57r 26J98a12r62o88š 2314661515747

At radeji zacnou resit recepturu. Zrovna tyhle dve sracky se nedaji vubec jist. A to jsem mel Apetito tak rad. Rv

+3/−1
11.2.2014 20:57

S24l58a66v69o28m76í92r 37B19e97n56e23š 6212167200674

Jestli se jim nelíbí Smetanito, tak bych to přejmenoval na Dvořákito nebo Janáčekito.

+1/0
11.2.2014 20:29

J42i85ř83í 10E43r19b27e49n 1563264826947

Možná i Svobodito nebo Štaidlito ;-)R^

+1/0
12.2.2014 14:04
Foto

R64a56d67i51m 28L24u18k94e67š 9652641542915

Měl by k NSS jít i Japonský svaz lyžařský. Mají tam borce, který se zove Daiki Ito. Určitě nebezpečná konkurence pro sajrajt apetito :-P

+8/0
11.2.2014 19:48

R94a89d11e30k 58Č69e84r90v55e77n62k34a 5654901244252

já bych do toho radši moc nezabředával, takový Josip Broz Tito by mohl na Balkáně ještě vyvolat vášně :-)

+3/0
11.2.2014 20:00
Foto

R57a51d77i30m 76L54u24k43e98š 9542681872955

Tak nějak....

+1/0
11.2.2014 20:06

P59a46v27e27l 45F87o26l32t59á54n 4940332344

Není důležité vyrábět kvalitněji, veledůležité se za každou cenu zviditelnit v médiích.

+2/0
11.2.2014 17:44

L78u65c22i72a64n 89P52a14p53a50z17i13a24n 5734237561165

Jen ať se zviditelňují jak chtějí, pokud bude podřadné složení plné éček a bramborovým  nebo kukuřičným skrobem coby odpadky prošpikován, tak ani jeden z těchto tavených sýrů vůbec nechci. Nejkvalitnější tavené sýry na českém trhu lze považovat sýry od Madety a to Madetka a Primátor. Primátor patří do kategorie tavených sýrů, ale je poctivý jako kdysi, tedy tužší konzistence. Mezi kvalitní tavené sýry lze považovat i tavený sýr Moravia z Litovle. A pak bohužel už nikdo. V bio kvalitě nic kvalitního není, protože sice použijí bio brambory nebo bio kukuřici, ale v poctivém taveném sýru nemají žádné takové škroby co dělat. A sice použijí bio mléko, ale promíchají to mnoha éčky, takže pozor na to! Původní poctivou recepturu Apetita nemají obě firmy, obě vyrábí cosi, co bych se styděl dát komukoli v rodině, natož návštěvě z ciziny.

0/0
12.2.2014 20:41

L24u69b40o31m67í81r 13C87h47v72á78t36a40l 5286288745813

Dnešní Apetito nemá s původním nic společného - nedá se jíst a koncovka na tom nic nezmění. Nicméně je velmi smutné i to, že BEL místo tradičních sýrů(Rex, dezertní sýry), které chutnaly radši dováží hnus z Polska(Gervais).

+11/0
11.2.2014 16:51

L30u89c64i43a41n 95P32a15p17a41z73i76a37n 5844127571455

Máte pravdu, dříve byl žervé čerstvé, to jejich v plastu je umělohmotné, termizované s hrozným složením. Bohužel, nekupuji ani to. Jedině žervé z Kroměříže se v rámci Česka snaží ještě vyrábět poctivě tento čerstvý sýr.

0/0
12.2.2014 20:43

O97s88k18a63r 47K43o54v90a61ř12í14k 8417743236757

Válka tavících solí pokračuje...

+3/0
11.2.2014 16:46

L83u95b98o41m35í26r 58C36h97v35á44t75a95l 5556738945503

Tavící nebo posypová jaký je v tom rozdíl??

+1/−1
11.2.2014 16:51

P50a38v69e81l 75O91d21r35a27z98i86l 6154709137120

Dost podstatný.

+2/−1
11.2.2014 20:40

K10a98r63e61l 11N15a58s14t72o72u58p37i48l 3180191240641

No ani bych neřekl....;-D

+1/−1
12.2.2014 7:44

M55i40l45o33š 71S47e24t23í33k 3489239894410

Podobnost je tam snad jen jediná - oboje se má do kvalitního, chutného sýra opravdu hodně daleko. Jinak snad lidi nejsou tak úplně slepí či hloupí, aby si to pletli jen kvůli posledním třem písmenkům na konci.

+8/0
11.2.2014 16:40

M36i20c30h73a72l 93S55t73e41b87l49o 5329211774127

Jasně, že se to plete!! Nikdy nevím , který je ten originál;-O

Je to určitě parazitování. A ten obal je taky kopieRv

0/−9
11.2.2014 15:51

T29o61m96á77š 89H76l89a15d56í70k 7637749909244

Ano zapamatovat si dva názvy je velký problém. Doporučuji do obchodu radši vůbec nechodit;-D

+10/0
11.2.2014 16:10

T86o91m34á65š 58H81l27a10d37í87k 7457509709104

A co se originálu týče. Klasické Apetito je teď Smetanito. Apetito které se prodává dnes se nedá žrát.

+5/0
11.2.2014 16:15

R65u14d45o32l24f 12P45e30k28á60r92e62k 9462421399673

Hlavně ta Želetava je úplně jiná liga. R^ "Nové" Apetito je dobré jen jako výpň do pomazánek...

+5/0
11.2.2014 16:11

R25u32d90o98l50f 73P62e40k85á21r53e47k 9442961509123

edit: výplň

+1/0
11.2.2014 16:11

J41i49ř43í 55B14l59a39ž67e98k 4839553141460

Ani jedno není žádný úžasný originál...... Tavený sýr je náhražka s nebezpečnými fosforečnany. Nechápu proč to lidi pořád jí, když doma ochucený tvaroh je nejen zdravější ale i levnější.

+1/0
11.2.2014 16:28

L96u87b63o63m93í58r 76C35h48v19á66t63a70l 5686838255333

Asi proto, že jim to chutná víc než tvaroh.

+6/0
11.2.2014 16:36

M79a26r95t22i43n 11N89e34r69m27u41t 9697817748789

mě teda chutná víc neochucený tvaroh (tučnej) než přesolený lepihub

0/0
11.2.2014 23:05

P83e81t73r 55J58a79r42o55š 2524631235947

ty tvarohy jsou dneska taky dost k placi....

0/0
11.2.2014 23:34

M46a47r94t68i97n 25N67e31r36m65u80t 9917517298929

tvarohy z obchodu nikdy nestály za moc, dnes je naštěstí větší výběr ceny a kvality - a já si z té pestré nabídky zase vyberu ten nejlevnější nejtučnější;-D

0/0
11.2.2014 23:46

S68t52e65p30a76n 95T80o94t89h 8988439595308

Delame si proto doma svou "lucinu" a je to v pohode. Hodi se do pomazanek, kde se uzival taveny syr. Zadny fosfor v tom neni ;-)

0/0
12.2.2014 16:12

L31u46c62i65a90n 47P75a38p32a79z45i11a82n 5594207611545

Parazitování na nekvalitním výrobku, který uvádí kupujícího v omyl, protože kdysi Apetito bylo chutný a kvalitní socialistický sýr mi dnes pomáhá v tom smyslu, že vím, že Apetito nebo Appettito nebo Smetanito nebo jiné podobnosti patří do stejného pytle, tedy nebrat, nekupovat, nejíst. A raději Madetku, pozor tavené sýry Lipno jsou také velmi podřadných kvalit, raději tavený sýr Grand Moravia z Litovle nebo tavený sýr Primátor, který je natolik zatím původní, že není tak roztíratelný, ale má výbornou chuť - jako jediný je švýcarského typu.

0/0
12.2.2014 20:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.