Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Válka sýrů pokračuje: Patentový úřad musí znovu řešit známku Smetanito

Úřad průmyslového vlastnictví se musí znovu zabývat sporem o ochrannou známku Smetanito, pod kterou vyrábí sýry společnost Bel Sýry Česko. Nejvyšší správní soud vyhověl stížnosti konkurenční firmy TPK, která vyrábí Apetito.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L30u25c94i55a64n 98P55a68p64a84z64i66a32n 5394777831625

Tak dlouho se hádají o tuto značku, až se směje někdo třetí. Obě varianty jsou hrůzné, mizerné kvality, co s původním meritem věci nemá vůbec nic společného. Nadnárodní kapitál podřadné úrovně nám ukázal, jak to nemá vypadat. Proto nekupuji ani jednu variantu tohoto kdysi velmi kvalitního sýru. Raději jiné značky.

0/0
31.3.2014 21:46

O50n38d67ř68e25j 47M38a63l61ý 3854683163413

O co se přou? Ani jedno sýr není. ;-D

+3/0
12.2.2014 10:30

S68t72e79p74a41n 72T27o73t64h 8268439875368

R^;-D

+1/0
12.2.2014 16:13

K45r72y45s92t87o62f 66K54o49h28o68u19t 7141778659902

Asi podám trestní oznámení na TPK, že se mě dělá de...., kerej neumí číst ;-(

Když se ten jejich "sýr" nedá papat, tak se musí nějak zviditelnit, není nad skrytou reklamu.

+3/−1
12.2.2014 7:04
Foto

V12í23t86ě61z32s25l90a86v 56F96r15ý65d87l 5853212344802

Pribinu, Javor a ani Apetito nejím.:-(  Např. zde zmíněný Apetito obsahuje 6 éček a z toho jsou 3 v kategorii nebezpečnosti "3" a dvě éčka v kategorii "2". (Zdroj: http://www.chemievjidle.cz/taveny-syr/apetito-lahodne-smetanova ). Smetanito sice také není žádná výhra ale obsahuje některé neškodné éčka a také lepší poměr bílkovin, sacharidů a tuků.8-o .. a jak jste psal lépe chutná. ;-D

+1/0
12.2.2014 8:37

M87i11r64o28s68l97a15v 49B85a29b54u20š64í36k 2930608829611

Apetito z Želetavy bylo vždy daleko chutnější než z hodonína

+6/0
11.2.2014 23:45

V13í56ť35a 14N30o81v57á46k 1898573105651

A polívku z pytle k tomu ;-D

+1/0
11.2.2014 23:40

K63a16r44e38l 26H75a10c71k43e25l 2805215456956

Český sýry jísti

tuhým brzy býti....;-D;-D;-D

+3/−1
11.2.2014 22:04

P45e75t90r 69J20a14r15o33š 2174761545837

At radeji zacnou resit recepturu. Zrovna tyhle dve sracky se nedaji vubec jist. A to jsem mel Apetito tak rad. Rv

+3/−1
11.2.2014 20:57

S80l82a69v31o17m56í49r 30B64e48n75e36š 6202287590204

Jestli se jim nelíbí Smetanito, tak bych to přejmenoval na Dvořákito nebo Janáčekito.

+1/0
11.2.2014 20:29

J27i87ř74í 24E67r33b45e81n 1543294476947

Možná i Svobodito nebo Štaidlito ;-)R^

+1/0
12.2.2014 14:04
Foto

R60a39d97i66m 82L41u93k27e12š 9212171332715

Měl by k NSS jít i Japonský svaz lyžařský. Mají tam borce, který se zove Daiki Ito. Určitě nebezpečná konkurence pro sajrajt apetito :-P

+8/0
11.2.2014 19:48

R25a40d96e10k 64Č58e90r54v93e16n29k12a 5394251564472

já bych do toho radši moc nezabředával, takový Josip Broz Tito by mohl na Balkáně ještě vyvolat vášně :-)

+3/0
11.2.2014 20:00
Foto

R87a76d86i19m 53L68u34k49e18š 9532781342425

Tak nějak....

+1/0
11.2.2014 20:06

P18a15v79e50l 52F52o92l47t80á89n 4690552504

Není důležité vyrábět kvalitněji, veledůležité se za každou cenu zviditelnit v médiích.

+2/0
11.2.2014 17:44

L65u33c78i64a52n 25P46a78p23a44z29i24a27n 5554167571905

Jen ať se zviditelňují jak chtějí, pokud bude podřadné složení plné éček a bramborovým  nebo kukuřičným skrobem coby odpadky prošpikován, tak ani jeden z těchto tavených sýrů vůbec nechci. Nejkvalitnější tavené sýry na českém trhu lze považovat sýry od Madety a to Madetka a Primátor. Primátor patří do kategorie tavených sýrů, ale je poctivý jako kdysi, tedy tužší konzistence. Mezi kvalitní tavené sýry lze považovat i tavený sýr Moravia z Litovle. A pak bohužel už nikdo. V bio kvalitě nic kvalitního není, protože sice použijí bio brambory nebo bio kukuřici, ale v poctivém taveném sýru nemají žádné takové škroby co dělat. A sice použijí bio mléko, ale promíchají to mnoha éčky, takže pozor na to! Původní poctivou recepturu Apetita nemají obě firmy, obě vyrábí cosi, co bych se styděl dát komukoli v rodině, natož návštěvě z ciziny.

0/0
12.2.2014 20:41

L20u79b66o21m84í10r 48C60h86v72á63t98a16l 5866268625133

Dnešní Apetito nemá s původním nic společného - nedá se jíst a koncovka na tom nic nezmění. Nicméně je velmi smutné i to, že BEL místo tradičních sýrů(Rex, dezertní sýry), které chutnaly radši dováží hnus z Polska(Gervais).

+11/0
11.2.2014 16:51

L12u10c70i53a10n 62P86a62p93a70z60i36a35n 5954857891895

Máte pravdu, dříve byl žervé čerstvé, to jejich v plastu je umělohmotné, termizované s hrozným složením. Bohužel, nekupuji ani to. Jedině žervé z Kroměříže se v rámci Česka snaží ještě vyrábět poctivě tento čerstvý sýr.

0/0
12.2.2014 20:43

O78s89k88a38r 79K33o39v14a65ř52í82k 8797163566127

Válka tavících solí pokračuje...

+3/0
11.2.2014 16:46

L60u23b53o15m86í47r 20C26h78v58á90t39a87l 5346618755773

Tavící nebo posypová jaký je v tom rozdíl??

+1/−1
11.2.2014 16:51

P19a26v17e36l 73O73d31r76a40z48i44l 6194149827860

Dost podstatný.

+2/−1
11.2.2014 20:40

K23a57r74e21l 52N79a12s51t68o72u19p79i88l 3930501790141

No ani bych neřekl....;-D

+1/−1
12.2.2014 7:44

M75i15l69o89š 48S75e86t49í31k 3389559974740

Podobnost je tam snad jen jediná - oboje se má do kvalitního, chutného sýra opravdu hodně daleko. Jinak snad lidi nejsou tak úplně slepí či hloupí, aby si to pletli jen kvůli posledním třem písmenkům na konci.

+8/0
11.2.2014 16:40

M17i74c74h13a25l 40S58t49e33b96l17o 5739481624637

Jasně, že se to plete!! Nikdy nevím , který je ten originál;-O

Je to určitě parazitování. A ten obal je taky kopieRv

0/−9
11.2.2014 15:51

T93o41m82á88š 68H40l42a98d23í96k 7737809869704

Ano zapamatovat si dva názvy je velký problém. Doporučuji do obchodu radši vůbec nechodit;-D

+10/0
11.2.2014 16:10

T30o51m55á53š 92H65l43a14d85í77k 7207309639524

A co se originálu týče. Klasické Apetito je teď Smetanito. Apetito které se prodává dnes se nedá žrát.

+5/0
11.2.2014 16:15

R17u61d26o10l22f 33P55e89k55á66r39e44k 9732751619153

Hlavně ta Želetava je úplně jiná liga. R^ "Nové" Apetito je dobré jen jako výpň do pomazánek...

+5/0
11.2.2014 16:11

R50u58d70o77l13f 55P60e30k54á96r29e88k 9542141789483

edit: výplň

+1/0
11.2.2014 16:11

J76i89ř90í 60B80l73a68ž63e25k 4409943881230

Ani jedno není žádný úžasný originál...... Tavený sýr je náhražka s nebezpečnými fosforečnany. Nechápu proč to lidi pořád jí, když doma ochucený tvaroh je nejen zdravější ale i levnější.

+1/0
11.2.2014 16:28

L58u91b67o52m80í36r 60C58h84v48á61t11a94l 5546258135653

Asi proto, že jim to chutná víc než tvaroh.

+6/0
11.2.2014 16:36

M44a50r86t90i66n 82N84e10r34m76u89t 9177627728599

mě teda chutná víc neochucený tvaroh (tučnej) než přesolený lepihub

0/0
11.2.2014 23:05

P71e16t94r 14J61a45r73o76š 2274881905517

ty tvarohy jsou dneska taky dost k placi....

0/0
11.2.2014 23:34

M39a59r84t28i52n 59N58e94r54m11u32t 9907187828519

tvarohy z obchodu nikdy nestály za moc, dnes je naštěstí větší výběr ceny a kvality - a já si z té pestré nabídky zase vyberu ten nejlevnější nejtučnější;-D

0/0
11.2.2014 23:46

S55t59e69p51a32n 75T11o39t87h 8598209515308

Delame si proto doma svou "lucinu" a je to v pohode. Hodi se do pomazanek, kde se uzival taveny syr. Zadny fosfor v tom neni ;-)

0/0
12.2.2014 16:12

L69u72c68i11a75n 41P54a50p48a57z47i56a13n 5764157691835

Parazitování na nekvalitním výrobku, který uvádí kupujícího v omyl, protože kdysi Apetito bylo chutný a kvalitní socialistický sýr mi dnes pomáhá v tom smyslu, že vím, že Apetito nebo Appettito nebo Smetanito nebo jiné podobnosti patří do stejného pytle, tedy nebrat, nekupovat, nejíst. A raději Madetku, pozor tavené sýry Lipno jsou také velmi podřadných kvalit, raději tavený sýr Grand Moravia z Litovle nebo tavený sýr Primátor, který je natolik zatím původní, že není tak roztíratelný, ale má výbornou chuť - jako jediný je švýcarského typu.

0/0
12.2.2014 20:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.